Zamanda yolculuk gerçek oldu! 1932'den 2050'ye gitti!

Dünya, tam fonksiyonlu bir zaman makinesinin piyasaya sürülmesini sabırsızlıkla beklerken, Ukraynalı bir adam, kendisini ‘zamanda gezinme’ sanatında çoktan ustalaştığını iddia ediyor. Bu haberde, 1932'de yaşadığını ileri süren zaman yolcusunun “2050'ye nasıl gittiğinin” tuhaf hikayesini okuyacaksınız. İnanıp inanmamak ise size kalmış!

Editör: Şevket Arslan | 24 Aralık 2023 Pazar 22:00 - Güncelleme: 24 Aralık 2023 Pazar 22:01
Kaynak: MUHAMMET ŞAHİNTAŞ

Birçoğumuz kendi zaman makinemize sahip olmanın, dinozorları görmek için zamanda geriye gitmenin veya gökyüzünde bir arabayla uçmak için binlerce yıl geleceğe gitmenin hayalini kurar dururuz. Ancak buna zaten ulaştığını iddia eden bir adam var!

Yıllar geçtikçe, birçok insanın çağlar boyunca ileri geri sıçradığını söylediğini gördük. Ancak hikayelerinin çoğu kolaylıkla çürütülebiliyor ve hiçbiri Ukraynalı Sergei Ponomarenko kadar ilginç bir hikayeye sahip değil.

DÜNYA DONUP ALDI!

Ponomarenko, 2006 yılında Kiev'de ortaya çıkıp, yetkililere 1932'den geldiğini iddia ettiğinde dünya donup kalmıştı. Pek çok kişi anında onun deli ya da yalancı olduğunu düşünse de aslında oldukça ikna edici bir vakası vardı.

Eski bir kıyafet ve boynuna eski moda bir kamera taktığı için iddia ettiği yıldaki gibi görünüyordu. Ancak olaydaki en ikna edici unsur, 25 yaşında olduğunu gösterdiğini iddia ettiği 1950'lerden kalma bir Sovyet belgesi taşımasıydı.

‘GELECEĞE IŞINLANDIM’

Bu noktadan sonra gözler Ponomarenko'ya çevrildi; ancak pek çok kişi hala onun anlattıklarıyla alay ediyordu. Ancak Ponomarenko fotoğraf makinesini çıkarıp 1950'lerde çektiğini iddia edince her şey değişti.

Fotoğrafları inceleyen yetkililer, görüntülerin gerçekten de bu döneme ait olduğunu ve Ponomarenko’nun UFO olduğunu iddia ettiği bir görüntünün yanı sıra isimsiz bir kadınla birlikte olduğunu doğruladı. İddiasına göre, fotoğrafı çektikten sonra geleceğe ışınlanmıştı.

‘BU ADAM 1958’DE VAR’

Yetkililer, kayıtlara da bakıp 1958'de aynı isimde bir adamın kaybolduğunu keşfettiklerinde işler daha da tuhaflaşmaya başladı. Hikaye karşısında şaşkına dönen ekip, o sırada 70'lerinde olan kız arkadaşının izini sürdü. Fotoğraflardaki kadındı…

Erkek arkadaşının birkaç gün ortadan kaybolduğunu, ardından geri döndüğünü ve daha sonra 70'lerde tekrar ortadan kaybolduğunu söyledi. Ayrıca erkek arkadaşının 2050 yılına ait olduğu varsayılan yaşlı bir adam olarak çekilmiş bir fotoğrafına da sahipti.

GİZEMLİ VE YORUM AÇIK

Albert Einstein'a göre, teoride iddia ettiği şeyin gerçekleşmesi teorik olarak mümkün. İnanması güç tabii... Ancak kesin olan bir şey var; ayrıntıları, hikayeyi gizemli ve yoruma açık yapıyor. 

Dilan Polat Türkiye gerçekleri ile tanıştı

Dilan Polat Türkiye gerçekleri ile tanıştı

Zeynep Demirel'in evlilik yıldönümü zehir oldu

Zeynep Demirel'in evlilik yıldönümü zehir oldu

'Kör Nokta' bu akşam ekran sınavına çıkıyor

'Kör Nokta' bu akşam ekran sınavına çıkıyor

Giray Altınok baba oldu: Oğluna hangi adı verdi?

Giray Altınok baba oldu: Oğluna hangi adı verdi?

Metin Arolat sahnede fenalaşarak hayatını kaybetti

Metin Arolat sahnede fenalaşarak hayatını kaybetti

Ayça Ayşin Turan aşkı Mehmet Aslan'a yaradı

Ayça Ayşin Turan aşkı Mehmet Aslan'a yaradı