Prezervatif kullanırken yapılan hatalar: Asla cüzdanınızda saklamamalısınız!

Prezervatiflerin doğru kullanımı, cinsel yolla bulaşan enfeksiyonların ve istenmeyen gebeliklerin önlenmesinde kritik bir role sahiptir. Bu nedenle, prezervatifleri doğru bir şekilde kullanmanız son derece önemlidir.

Editör: Neslihan Canbolat | 31 Ekim 2023 Salı 17:29 - Güncelleme: 31 Ekim 2023 Salı 17:29
Eğer uzun süreli bir partneriniz yok ve düzenli olarak sağlık kontrolünden geçmiyorsanız, prezervatifler genellikle cinsel yolla bulaşan hastalıkların yayılmasını önlemenin en etkili yolu olarak kabul edilir.
 
Bu bağlamda, kondom kullanan kişilerin yaptığı yedi yaygın hatayı ele aldık ve bu hatalardan nasıl kaçınılacağına dair bilgileri derledik . İşte bu yaygın hatalar ve bunlardan nasıl kaçınılacağına dair bilgiler:
 
Doğru bedeni giyin
Prezervatif söz konusu olduğunda boyut çok önemlidir. Bu sadece konforla ilgili değil, aynı zamanda doğru şekilde uymamaları durumunda korumanızı da bozabilirler. Çok büyük veya küçük prezervatifler, kayma gibi garip kazalara yol açabilir.
 
Bol bir prezervatif kullanmak sadece beklenmedik bebek riskini artırmakla kalmaz, aynı zamanda cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlara yakalanma olasılığını da artırır.
 
 
Prezervatifi cüzdanınızda tutmayın
Cüzdanlar paranızı güvende tutmak için harika olsa da prezervatiflerin bakımı için pek iyi değiller. Cüzdanın içinde sürekli ezilme ve sürtünme, ambalajın zarar görmesine neden olabilir, bu da yırtılmalara neden olabilir.
 
 
Son kullanma tarihlerini kontrol edin
Kondomların son kullanma tarihini kontrol etmek çok önemlidir. Prezervatifler eskidikçe malzemeler parçalanmaya başlayabilir ve bu da zayıflama, incelme ve esnekliğini kaybetme gibi sorunlara neden olabilir.
 
Doğru yönde olduklarından emin olun
Küçük bir hatanın büyük sonuçları olabilir. İçi dışı kondomu çevirerek düzeltmeye çalışmak kırılmaya neden olabilir, bu yüzden onu çöpe atmak ve yenisiyle yeniden başlamak daha güvenlidir.
 
 
Doğru kayganlaştırcıyı seçin
Kayganlaştırıcılar, samimi anlarda her şeyin daha yumuşak ve daha zevkli olmasını sağlayabilir. Ancak unutmayın, tüm kayganlaştırıcılar prezervatif için iyi değildir. Yağ bazlı olanlar lateksi zayıflatabilir. Bunun yerine su bazlı kayganlaştırıcıları tercih edin çünkü bunlar prezervatif için en iyi seçimdir.
 
Paketleri açarken dikkatli olun
Prezervatif paketini dişlerinizle veya keskin tırnaklarınızla yırtarak açmak hızlı ve kolay görünebilir ancak hasara neden olabilir. Prezervatif paketleri hassastır ve yırtılma veya delik oluşmasını önlemek için dikkatli bir şekilde kullanılmalıdır.
 
 
Prezervatifleri tekrar kullanmayın
Tutumluluğu takdir etsek de prezervatifleri yeniden kullanmak doğru bir seçim değildir. Prezervatifler açıkça tek kullanımlık olarak tasarlanmıştır. Temizlenip yıkansa bile kondomun yeniden kullanılması yapısal bütünlüğünü bozar ve bireyleri bulaşıcı hastalık ve istenmeyen gebelik riskine maruz bırakır.
 
 
Dilan Polat Türkiye gerçekleri ile tanıştı

Dilan Polat Türkiye gerçekleri ile tanıştı

Zeynep Demirel'in evlilik yıldönümü zehir oldu

Zeynep Demirel'in evlilik yıldönümü zehir oldu

'Kör Nokta' bu akşam ekran sınavına çıkıyor

'Kör Nokta' bu akşam ekran sınavına çıkıyor

Giray Altınok baba oldu: Oğluna hangi adı verdi?

Giray Altınok baba oldu: Oğluna hangi adı verdi?

Metin Arolat sahnede fenalaşarak hayatını kaybetti

Metin Arolat sahnede fenalaşarak hayatını kaybetti

Ayça Ayşin Turan aşkı Mehmet Aslan'a yaradı

Ayça Ayşin Turan aşkı Mehmet Aslan'a yaradı