Noktayı koydu! Maserati yine yaptı yapacağını

İtalyanların gurur markası Maserati, yalnızca bir saatte şarj olabilen ve 40 deniz mili hızla seyredebilen, 2 milyon sterlin (Yaklaşık82 milyon TL) değerindeki fütüristik elektrikli sürat teknesini; ilk elektrikli üstü açılır arabası GrandCabrio Folgore ile birlikte tanıttı…

Editör: Hamdi Askar | 18 Nisan 2024 Perşembe 12:04 - Güncelleme: 18 Nisan 2024 Perşembe 12:42
Kaynak: ŞEVVAL ALTUN
1 / 7

İtalyan üretici Maserati , son göz alıcı ürünüyle elektrik kapasitelerini karadan denize taşımak için elinden geleni yaptı ve İngiltere merkezli denizcilik teknolojisi firması Vita ile işbirliği yapan şirket, tamamen elektrikli bir sürat teknesi yarattı.

2 / 7

Tridente (Üç uçlu mızrak) olarak bilinen gemi 34 feet uzunluğa sahip ve 25 knot (28mph) seyir hızına sahipken aynı zamanda 40 knot (46mph) azami hıza da ulaşabiliyor. Ancak öncelikle sakin iç sularda veya kıyıya yakın denizde navigasyon için tasarlandı. Maceralar arasında minimum kesinti sağlamak için teknenin bir saatten daha kısa ideal bir şarj süresi var.

3 / 7

Tridente aynı zamanda sekiz yolcuya kadar ağırlayacak şekilde tasarlandı ve göl ile sahilde günübirlik gezi tutkunları için özel olarak dizayn edildi. Motorlu teknede yemek yemek veya hız heyecanını deneyimlemek için düzenlenebilecek çok yönlü bir kokpit bile bulunuyor. Yolcular ayrıca serinletici bir yüzme için duş ve merdivenle donatılmış bir banyo alanıyla tamamlanan güneşlenme terasının keyfini çıkarabiliyor. Ek olarak, ön taraftaki kapalı kabin, uzun süreli geziler sırasında ekstra konfor sağlamak için gündüz yatağı ve tuvalet olacağı da sunuyor.

4 / 7

Sıfır emisyon, gürültü ve dumandan arınmış lüks deniz taşıtlarında sürdürülebilir bir evrimi temsil ediyor. Maserati'nin ikonik tasarım dilinden ilham alan sürat teknesi, şık hatlara, çarpıcı pembe altın kaplamaya ve pruvayı süsleyen markanın sembolik üç uçlu logosuna sahip. İçeride, krem renkli kokpit, arka tarafta geniş bir güneşlenme minderi ve geniş dokunmatik ekrana sahip bir dümen istasyonu ile tamamlanan sekiz yolcu için oturma yeri sunuyor.

5 / 7

Yolcular, güvertenin altında, su üzerinde geçirdikleri macera dolu bir günün ardından sakin bir dinlenme imkanı sağlayan, banyolu konforlu bir kabine de sahip olacaklar. Maserati Trident'in ne zaman seri üretime gireceği henüz belli değil ancak sipariş süreci çoktan başladı.

6 / 7

Yeni sürat teknesi, Maserati'nin ilk elektrikli üstü açılır arabası GranCabrio Folgore ile birlikte tanıtıldı. Markanın ilk tam elektrikli modeli GranTurismo Folgore ve Trident tarihindeki ilk elektrikli SUV'si olan Grecale Folgore'un ardından yeni üstü açık Maserati, Modena merkezli şirketin mevcut tam elektrikli ürün yelpazesini tamamlıyor. GranCabrio Folgore’ye ilk sahip olanlardan biri de David Beckham.

7 / 7

Dilan Polat Türkiye gerçekleri ile tanıştı

Dilan Polat Türkiye gerçekleri ile tanıştı

Zeynep Demirel'in evlilik yıldönümü zehir oldu

Zeynep Demirel'in evlilik yıldönümü zehir oldu

'Kör Nokta' bu akşam ekran sınavına çıkıyor

'Kör Nokta' bu akşam ekran sınavına çıkıyor

Giray Altınok baba oldu: Oğluna hangi adı verdi?

Giray Altınok baba oldu: Oğluna hangi adı verdi?

Metin Arolat sahnede fenalaşarak hayatını kaybetti

Metin Arolat sahnede fenalaşarak hayatını kaybetti

Ayça Ayşin Turan aşkı Mehmet Aslan'a yaradı

Ayça Ayşin Turan aşkı Mehmet Aslan'a yaradı