İşte 2024’ün asfalt canavarları!

Otomotiv uzmanları uzun tartışmalar sonunda 2024 yılının en hızlı otomobillerini belirledi. Listenin ilk 4 sırasında şaşırtıcı marka ve otomobiller yer aldı…

Editör: Hamdi Askar | 12 Nisan 2024 Cuma 12:29 - Güncelleme: 12 Nisan 2024 Cuma 12:35
Kaynak: ERAYCAN ERGİNBAŞ
1 / 4

En hızlı 0-60mph: Dodge Demon 170

Uzmanlar, Dodge'un bu kadar hızlı, trafiğe yasal bir araba yaratabilmesine hayret ettiler . Demon 170 olan "kötü ruh", güçlendirilmiş bir V8 motor yardımıyla 2023'te sadece 1,66 saniyede 60 mil/saat hıza ulaştı. Referans olarak, rekor sadece on yıl önce 2,4 saniyeydi. Belki de şaşırtıcı bir şekilde, Rimac Nevera'nın 1,74 saniyelik bir süre ile direğe doğru uçmasıyla ikinci sırada bir EV yer aldı . "Akıl almaz" hızlanmayı başaran diğer elektrikli otomobiller arasında 1,99 saniyede Tesla Model S Plaid ve 1,89 saniyede Lucid Air Sapphire yer alıyor.

2 / 4

En hızlı 1/4 mil: Pininfarina Battista

Dodge, 0-60 sıralarında hızla ilerlerken, 1/4 millik drag yarışında Battista'ya karşı en ufak bir fark bile yaşamadı. Adını, kendi adıyla anılan ikonik otomotiv tasarım şirketini kuran Battista Farina'dan alan hiper güçlü EV, mesafeyi yalnızca 8,55 saniyede katediyor. Nevera 8,58 saniye ile yine yakın bir çekişme içerisindeyken Demon 8,91 ile neredeyse yarım saniye daha yavaştı.

3 / 4

Nürburgring'in en hızlısı: Mercedes AMG One

Nurburgring pisti, bir motorun genel performansının "nihai testi" olarak kabul ediliyor.17,5 mil uzunluğundaki pist 150'den fazla dönüşe sahip ve yol tutuşu, hızlanma, hız ve frenleme gücü açısından arabaların sınırlarını zorluyor. Seri üretim modelde tur rekoru şu anda dört elektrik motoruna ve F1'den ilham alan V6 benzinli motora sahip hibrit canavar Mercedes AMG One'ın elinde bulunuyor. Altı dakika 35.183 saniyelik tur süresiyle önceki rekoru kırarak "Yüzüklerin Kralı" unvanını kazandı. Referans olarak bir VW Golf GTI yalnızca sekiz dakika 55 saniyeyi başardı. Merhum yarış efsanesi Sabine Schmitz'in, Top Gear'dan Jeremy Clarkson'la yaptığı bir bahis kapsamında pistte 10 dakika 0,8 saniyede turladığı Ford Transit minibüsü mansiyon ödülüne layık görüldü.

4 / 4

En yüksek azami hız: Bugatti Chiron Sport

Bir marka olarak Bugatti, modern çağda yollara yönelik sansasyonel derecede hızlı hiper otomobiller üreterek adını duyurdu. Veyron, piyasaya çıktığında 267,8mph azami hızıyla dünyanın en hızlı seri üretim otomobiliydi. Unvanı saatte 270 mil hızla kaydedilen Hennessey Venom GT aldı, daha önce de 277 mil hızla Koenigsegg Agera'ya kapıldı. Marka, tacı geri almak için saatte 301 mil gibi çılgın bir hıza ulaşan Chiron Sport ile geri dönerken, bu kayıp açıkça Bugatti'ye zarar verdi. Ancak Hennessey, mühendislerine göre saatte 311 mil hıza ulaşabilen Venom F5 ile en üst sırayı geri almayı umduğu için bu uzun sürmeyebilir.

'Kör Nokta' bu akşam ekran sınavına çıkıyor

'Kör Nokta' bu akşam ekran sınavına çıkıyor

Giray Altınok baba oldu: Oğluna hangi adı verdi?

Giray Altınok baba oldu: Oğluna hangi adı verdi?

Metin Arolat sahnede fenalaşarak hayatını kaybetti

Metin Arolat sahnede fenalaşarak hayatını kaybetti

Ayça Ayşin Turan aşkı Mehmet Aslan'a yaradı

Ayça Ayşin Turan aşkı Mehmet Aslan'a yaradı

Yine birbirine girdiler: 'Mahkemeyi oyalıyor'

Yine birbirine girdiler: 'Mahkemeyi oyalıyor'

Pınar Deniz ile Kaan Yıldırım'dan after parti

Pınar Deniz ile Kaan Yıldırım'dan after parti