İlişkinizin devam edip etmeyeceğini gösteren 4 işaret! İlişkinizin devam edip etmeyeceğini gösteren işaretler

Bir ilişkinin sürdürülebilir olup olmadığı oldukça kafa karıştırıcı ve bir o kadarda yorucu olabilir. 22 yıllık çift terapisti olan Klinik psikolog olan Dr. Kathy Nickerson’a göre ilişkinin devam edip etmeyeciğini gösteren 4 temel işaret var.

Editör: Vesim Parlar | 26 Ocak 2024 Cuma 13:00 - Güncelleme: 26 Ocak 2024 Cuma 13:04
Kaynak: Mynet

İlişkinizin devam edip etmeyeceğini, sürdürebilir mi? Yoksa sürüdürülemez mi? Olduğunu merak ediyor olabilirsiniz veya bir çift terapistinin gözünden bir ilişkinin devam edip etmeyeceğini anlamının işaretlerini öğrenmek ipuçları almak istiyor olabilirsiniz. Bu işaretler ilişkinizin geleceğine daha güvenle bakmanıza yardımcı olabilir.

 

BİR İLİŞKİNİN DEVAM EDECEĞİNİ GÖSTEREN 4 İŞARET

1 / 3

İLİŞKİNİN KOLAY OMASI


Nickerson’a göre bu işaretlerin başında “ilişkinin kolay olması” geliyor. Psikoloğa göre ilişkinin bireyleri zorlamaması ve adeta bir meydan okumaya dönüşmemesi şart.

“İlişki bir mücadele değil. Drama olmamalı, çok karmaşık da olmamalı. Çoğu zaman zor olmamalı.” Diyen Nickerson, “Hayat zor olsa da ilişkiniz güvenli, rahat ve kolay hissettirmeli.” ifadelerini kullandı.

2 / 3

KARŞILIKLI ÖNEMSEME


Uzmana göre bir diğer işaret, iki tarafın da diğerinin mutluluğunu önemsemesi. Zira iyi bir ilişkinin kalbinde güçlü bir dostluk yatıyor. “Bizi seven, bizimle ilgilenen ve bizim için her şeyi göze alan insanlara kendimizi daha yakın hissediyoruz” diyen Nickerson, şöyle ekledi: Sağlıklı çiftler bunu yapar ve partnerlerini neyin mutlu ettiğine dikkat eder. Ev işleri ve hangi restoranda yemek yeneceği gibi seçimlerdeki adalet, kendiliğinden sağlanır.?

3 / 3

ADİL DÖVÜŞMEK


Psikolog, bir sonraki işaretin “adil dövüşmek” olduğunu ifade etti. Buna göre çiftlerin adil dönüştükleri sürece tartışması ve kavga etmesi önemli değil. “Sağlıklı ilişkileri olan çiftler, kavganın amacının birbirini yok etmek değil, iletişim kurmak olduğunu bilir.”

Nickerson’a göre son işaret de işler zorlaştığında çiftlerin birbirine “kasıtlı olarak nazik ve kibar” davranması. “Dayanma gücüne sahip çiftler, birbirleri için güvenli liman olduklarını bilir. Sözlerinde ve davranışlarında nazik davranır” diyen psikolog, şöyle devam etti: Partnerleri incindiğinde veya üzüldüğünde onları dinlemek, rahatlatmak ve desteklemek için her şeyi bırakırlar. Partnerlerinin duygularını dinlerler. Nickerson ayrıca ilişkiyi daha iyi hale getirmenin her zaman mümkün olduğunu, bu işaretlerin çiftlere rehberlik edebileceğini belirtti. “Çiftlerle bu kadar uzun süre çalıştıktan sonra bir ilişkiyi daha iyi hale getirmek için asla geç olmadığını anlıyorsunuz” diyen psikolog, sözlerini şöyle sürdürdü: Bahsettiğim 4 nokta, yaptığım Klinik gözlemlerden geliyor. Ancak ilişkiniz olmasını istediğiniz yerde değilse pes etmeyin, harekete geçin.


Etiketler:

Aşk İlişki Psikolog
Dilan Polat Türkiye gerçekleri ile tanıştı

Dilan Polat Türkiye gerçekleri ile tanıştı

Zeynep Demirel'in evlilik yıldönümü zehir oldu

Zeynep Demirel'in evlilik yıldönümü zehir oldu

'Kör Nokta' bu akşam ekran sınavına çıkıyor

'Kör Nokta' bu akşam ekran sınavına çıkıyor

Giray Altınok baba oldu: Oğluna hangi adı verdi?

Giray Altınok baba oldu: Oğluna hangi adı verdi?

Metin Arolat sahnede fenalaşarak hayatını kaybetti

Metin Arolat sahnede fenalaşarak hayatını kaybetti

Ayça Ayşin Turan aşkı Mehmet Aslan'a yaradı

Ayça Ayşin Turan aşkı Mehmet Aslan'a yaradı