Simpsonlar’ın 2024 kehaneti korku saldı

Simpsonlar animasyon dizisi, yüz yılda bir gerçekleşen güneş fırtınası olayını 2024 yılında dünyayı karanlığa gömmesiyle işleyen bir yılbaşı temalı bölümle dikkat çekti. Dizi, muhtemel elektrik kesintilerini konu alarak, meydana gelebilecek felaketleri önceden sahneleyerek izleyicileri etkileyici bir senaryo ile karşıladı.

Editör: Hande Durmaz | 11 Aralık 2023 Pazartesi 15:31 - Güncelleme: 11 Aralık 2023 Pazartesi 15:31
Kaynak: HABER MERKEZİ

2020 yılından bu yana dünya genelinde art arda yaşanan felaketlerin ardından, 2024 yılına yaklaşılırken insanlık ve dünya için geleceğin ne getireceği büyük bir merak konusu haline geldi. Pandemi, orman yangınları, sel, depremler, ve savaş gibi felaketlerin ardından araştırmacılar, yeni yılın dünyayı karanlığa gömebilecek bir güneş fırtınası ihtimalini değerlendirmeye başladı. Bu tür doğa olaylarının yüz yılda bir meydana geldiği ve güneş fırtınasının dünya genelinde elektrik kesintilerine sebep olabilecek güçte olduğu belirtiliyor.

Simspons'ın 2024 kehaneti korku saldı - Resim: 2

Teknolojinin hemen hemen zirveye ulaştığı bu modern çağda, beklenen elektrik kesintisi hayatı durma noktasına getirebileceği için bazı ülkeler, pil, şarj, mum gibi malzemelerin stoğunu artırmaya yönelik tedbirler almaya başladı. İngiltere Başbakan Yardımcısı Oliver Dowden, olası bir felaketin dijital cihazları etkileyebileceği ihtimaline karşı İngiliz halkını, mum ve pil ile çalışan radyo gibi temel malzemeleri stoklamaya çağırdı. Bu bağlamda, İngiltere'de, vatandaşların ve işyeri sahiplerinin gelecekteki salgınlar, doğal afetler ve siber saldırılara karşı hazırlıklı olmalarını sağlamak amacıyla ulusal bir "dayanıklılık akademisi" başlatıldı.

Yeni bir felaket senaryosuyla Simpsonlar, 2024 yılına güneş fırtınası tehlikesiyle giriş yapıyor.

Simspons'ın 2024 kehaneti korku saldı - Resim: 6

2020 yılından bu yana dünya genelinde hüküm süren endişe verici olaylar, Simpsonlar'ın yeni yıl bölümünde güneş fırtınasıyla doruk noktasına ulaşıyor.

Animasyon dizisinde, güneş fırtınasının yol açtığı büyük elektrik kesintisinin ardından, modern yaşamın yerini ilkel bir hayat tarzına bıraktığına dair sahneler izliyoruz.

Simpsonlar'ın güneş fırtınası sonrası elektrik kesintisiyle ilgili çizdiği tablo, izleyicilere büyük bir endişe uyandırıyor.

Simspons'ın 2024 kehaneti korku saldı - Resim: 1

Dilan Polat Türkiye gerçekleri ile tanıştı

Dilan Polat Türkiye gerçekleri ile tanıştı

Zeynep Demirel'in evlilik yıldönümü zehir oldu

Zeynep Demirel'in evlilik yıldönümü zehir oldu

'Kör Nokta' bu akşam ekran sınavına çıkıyor

'Kör Nokta' bu akşam ekran sınavına çıkıyor

Giray Altınok baba oldu: Oğluna hangi adı verdi?

Giray Altınok baba oldu: Oğluna hangi adı verdi?

Metin Arolat sahnede fenalaşarak hayatını kaybetti

Metin Arolat sahnede fenalaşarak hayatını kaybetti

Ayça Ayşin Turan aşkı Mehmet Aslan'a yaradı

Ayça Ayşin Turan aşkı Mehmet Aslan'a yaradı