Magarsus dizisindeki Sarıbahçe neresi? İşte cevabı

Blu TV'de yayınlanan Magarsus dizisinde sürekli olarak Sarıbahçe'den bahsediliyor. Peki Sarıbahçe nerede? Adana'nın hangi ilçesi? Bu sorunun cevabı haberimizde...

Editör: Şevket Arslan | 21 Ağustos 2023 Pazartesi 16:40 - Güncelleme: 21 Ağustos 2023 Pazartesi 16:40
Magarsus son dönemin en popüler yapımlarından bir tanesi. Berlin’den TV Series Festivali’nden ödülle dönen ve Blu TV'de yayınlandığı ilk günden beri büyük bir hayran kitlesi edinen Magarsus'un geçtiği Sarıbahçe'nin neresi olduğu da merak ediliyor.
 
SARIBAHÇE NEREDE?
 
 
Magarsus dizisi Adana'da geçiyor. Dizide bahsedilen bölgenin adı ise Sarıbahçe. Magarsus antik kenti ise Adana'nın Karataş ilçesinde bulunuyor. Limanı da olduğu için Sarıbahçe'nin normalde sahilde bir yer olması gerekiyor. Bu nedenle Sarıbahçe diye bahsedilen yer aslında Karataş oluyor.
 
Bunun yanında Adana'da Sarıbahçe adında bir yer var. Ancak Sarıbahçe, Adana ilinin Ceyhan ilçesine bağlı bir mahalle olarak geçiyor. 
 
 
MAGARSUS NEREDE?
 
Magarsus, Adana'da Karataş ilçesi sınırları içerisinde yer alıyor. Magarsus antik kenti tarihte büyük önem taşıyor. Tarihi M.Ö.'ye dayanıyor.
 
MAGARSUS KONUSU
 
Magarsus, Çukurova’da yer alan Sarıbahçe isimli ilçede, limana sahip, narenciye işi ile uğraşan ''Kurak'' ailesinin kendileri ve kentle olan mücadelesini odağına alıyor. 
 
 
Sarıbahçe'deki portakal ticaretine hakim olan Halil Kurak ve ailesi, bölgeye Kilis'ten gelen ve uyuşturucu ticareti yapmak isteyen bir aşiret nedeniyle sıkıntılar yaşamaya başlar. Bir yandan Amerikalılar da Sarıbahçe'de toprak satın almak isterken, Halil Kurak elindeki güçle kendi kurduğu düzeni sürdürmekte ısrarlı davranır.
 
Ercan Kesal'in canlandırdığı Halil Kurak oldukça güçlü bir karakter. Bölgeye yabancı birisinin ve uyuşturucu satışının girmesini istemiyor.
 
Ancak çocuklarından Çağlar Ertuğrul'un canlandırdığı Turgut ve Merve Dizdar'ın canlandırdığı Tansu'nun narenciye işiyle ilgili başka planları var. İkisi de babalarından işi devralıp, kendi fikirlerini yürürlüğe koymak istiyor. Fakat baba Halil Kurak'ın iki çocuğuna da pek güveni yok. 
 
Yaşadığı deprem felaketi nedeniyle çadırda yaşayan ama aileden biri olan Berkay Ateş'in canlandırdığı Beton karakteri de tam bir görev adamı. Dayısı Halil Kurak'ın tüm işleri ondan soruluyor.
 
MAGARSUS DİZİSİ OYUNCU KADROSU 
 
Magarsus'un oyuncu kadrosunda ise, Merve Dizdar, Berekay Ateş, Çağlar Ertuğrul, Ercan Kesal, Uğur Uzunel, Burcu Gölgedar, Sümeyye Aydoğan, Mehmet Bozdoğan, Cem Bender, Kayhan Açıkgöz, Sezer Arıçay, Sekvan Sarıkaya, Muttalip Müjdeci ve Menderes Samancılar gibi isimler yer alıyor.
Dilan Polat Türkiye gerçekleri ile tanıştı

Dilan Polat Türkiye gerçekleri ile tanıştı

Zeynep Demirel'in evlilik yıldönümü zehir oldu

Zeynep Demirel'in evlilik yıldönümü zehir oldu

'Kör Nokta' bu akşam ekran sınavına çıkıyor

'Kör Nokta' bu akşam ekran sınavına çıkıyor

Giray Altınok baba oldu: Oğluna hangi adı verdi?

Giray Altınok baba oldu: Oğluna hangi adı verdi?

Metin Arolat sahnede fenalaşarak hayatını kaybetti

Metin Arolat sahnede fenalaşarak hayatını kaybetti

Ayça Ayşin Turan aşkı Mehmet Aslan'a yaradı

Ayça Ayşin Turan aşkı Mehmet Aslan'a yaradı