Hüseyin Kankaya kimdir, hangi restaurantın sahibi?

Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu TV 8'de yayınlanan Masterchef'e konuk jüri üyesi olarak katılan Hüseyin Kankaya hakkında merak edilenler haberimizde yer alıyor...

Editör: Sadık Arslan | 20 Eylül 2023 Çarşamba 17:35 - Güncelleme: 20 Eylül 2023 Çarşamba 17:36
Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu  kanal TV 8 ekranlarında Masterchef yarışmasının heyecanı tüm hızıyla devam ediyor. Somer Sivrioğlu, Mehmet Yalçınkaya ve Danilo Zana'nın jüri üyesi olduğu programdaki yarışmacılar, her hafta kendilerine verilen görevi eksiksiz yerine getirmek için büyük çaba gösteriyor. Yarışmacılar dışında yarışmaya katılan konuk jüri üyeleri de merak ediliyor. Bu haftanın konuğu ise ünlü şef Hüseyin Kankaya oldu. Türkiye'nin en önemli deniz ürünleri restoranlarından Sofram Balık Restaurant'ın işletmeciliğini yapan Hüseyin Kankaya kimdir? İşte cevabı...

HÜSEYİN KANKAYA KİMDİR?

Hüseyin Kankaya, İstanbul'da dünyaya geldi. Evli ve bir çocuk babasıdır. 7 yaşından beri mutfağın içinde olan Hüseyin Kankaya, 1978 yılında temelleri atılan aile restaurantı Sofram Balık'ın ikinci kuşak işletmecisidir. İstanbul Silivri Selimpaşa'da bulunan Sofram Balık Restaurant, balık çeşitlerinde inovatif lezzetler sunmaktadır. Ünlüler tarafından da sık sık ziyaret edilen restaurantın işetmesini yapan Hüseyin Kankaya, kardeşi Kaan Kankaya ile birlikte çalışmaktadır. İnternet adresi bulunmayan Sofram Balık Restaurant'ın Instagram hesabından 22,2 bin takipçisi bulunmaktadır. Yapılan paylaşımlarda birçok ünlünün Sofram Balık Restaurant'ı ziyaret ettiği görülmektedir.
 
 
1750 çeşit ürünüyle dikkat çeken Sofram Balık Restaurant'ın sloganı ise ''Yemek Bir Ödül Olmalıdır'' şeklindedir. 1750 çeşit üründen bazıları ise şu şekildedir: Havyar Tarama, Üç balıktan hazırlanmış 50 yıllık kemik suyu çorbası, Deniz Mahsulleri Carpaccio, Aside & Ceviche, İtalyan Soslu Lipsoz, Deniz Ürünleri Taco, Minekop Pane, Kalkan balığı ciğerinden Pate ile birlikte bir İspanyol Bruschetta, Sarıkanat Lokum Türkiye nin en iddialı Lakerdası, Lagos Kebap, Kurutulmuş Orkinos, Deniz Mahsulleri Turşusu, Kırlangıç Çöp Şiş.

MASTERCHEF'E KATILACAĞINI DUYURDU

Hüseyin Kankaya, Masterchef programında yer alacağını restaurantın Instagram sayfasından da ilan etti. Yapılan paylaşımda, ''Masterchef jüri üyesi olmaktan onur duyduğum ve çok keyif aldığım harikulade bir program için emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler. (Nor: Heyecan ile cumartesi gününü bekleyin'' ifadelerine yer verildi. 

HÜSEYİN KANKAYA'NIN SAHİBİ OLDUĞU RESTAURANT ADI NE?

Aslında bu bilgiye yukarıda yer verdik. Ancak ayrı bir başlık altında incelemek gerekirse, Hüseyin Kankaya'nın restaurantının adı Sofram Balık'tır. Sofram Balık Restauranı 1978 yılında Hüseyin Kankaya'nın babası tarafından kurulmuştur. Hüseyin Kankaya, restaurantın ikinci kuşak işletmecisi konumundadır.
Dilan Polat Türkiye gerçekleri ile tanıştı

Dilan Polat Türkiye gerçekleri ile tanıştı

Zeynep Demirel'in evlilik yıldönümü zehir oldu

Zeynep Demirel'in evlilik yıldönümü zehir oldu

'Kör Nokta' bu akşam ekran sınavına çıkıyor

'Kör Nokta' bu akşam ekran sınavına çıkıyor

Giray Altınok baba oldu: Oğluna hangi adı verdi?

Giray Altınok baba oldu: Oğluna hangi adı verdi?

Metin Arolat sahnede fenalaşarak hayatını kaybetti

Metin Arolat sahnede fenalaşarak hayatını kaybetti

Ayça Ayşin Turan aşkı Mehmet Aslan'a yaradı

Ayça Ayşin Turan aşkı Mehmet Aslan'a yaradı