Her 10 gencin izlemesi gereken 5 film!

Gençlik dizileri, izleyicilere gençlik dönemlerinin zorlukları, aşkları, maceraları ve keşifleriyle dolu bir dünyanın kapılarını aralar. Her biri farklı bir hikaye ve temayla izleyicisini etkilemeye çalışan gençlik dizileri, günümüz televizyon kültüründe önemli bir yer edinir. Sizler için listeledik...

Editör: Hande Durmaz | 3 Kasım 2023 Cuma 17:27 - Güncelleme: 3 Kasım 2023 Cuma 17:27
Kaynak: HABER MERKEZİ

 I Killed My Mother 

 

2009 yapımı, Xavier Dolan tarafından yazılan ve yönetilen bu biyografik film, karmaşık bir anne-oğul ilişkisinin dokusunu detaylı bir şekilde işlemektedir. Aynı zamanda film, homoseksüel bir ilişkiyi de mercek altına alarak çeşitli temaları bir araya getirir.

 

Xavier Dolan'ın 16 yaşında yazıp, 19 yaşında yönettiği bu film, Genie Claude Jutra Ödülü başta olmak üzere İstanbul ve Cannes film festivallerinden ödüllerle dönmüştür. Gençlik filmleri listesine her daim eklenen önemli yapıtlardan biridir.

 

 

 The Perks of Being a Wallflower 

 

"Saksı Olmanın Faydaları", Stephen Chbosky tarafından kaleme alınan bir dram ve romantik türdeki gençlik filmidir. Film, lise eğitimini konu alarak izleyicilere hitap ediyor. Baş karakterimiz Charlie, içine kapanık ve sosyal ilişkilerden uzak bir lise öğrencisidir. Lise yaşamını oldukça karamsar bir perspektifle gören Charlie, uyuşturucu, vahşet ve duyarsız öğrencilerle dolu bir ortamda kendi benzersiz yolunu bulma çabasına girişir.

 

 

Lemonade Mouth

 

"Lemonade Mouth", kendine inanma, hayalleri takip etme, ailenin önemi ve kişisel dürüstlük gibi temaları içeren bir hikayeyi anlatan bir filmidir. Beş öğrenci, müzik aracılığıyla kendilerini keşfeder ve kendi jenerasyonlarının sesi haline gelirler. Bu süreçte, hayatın öğretileriyle yüzleşirler ve karşılaştıkları zorluklar karşısında nasıl mücadele edeceklerini öğrenirler.

 

 

 

The Art Of Getting By

 

George, ölüm düşüncesine sıkça kapılan, çocukluk yıllarında edindiği felsefi bilgilerle derinlemesine etkilenmiş bir gençtir. Asosyal bir yaşam tarzına sahiptir ve genel olarak her şeye karşı duyarsızdır. Ancak bir gün, Sally adında ilginç bir kızla tanışması, George'un hayatında ve düşünce yapısında önemli değişikliklere yol açacaktır.

 

 

Easy A

 

Lisenin sakin öğrencilerinden Olive hakkında dolaşan bir dedikodu, herkesin merakını cezbetmeye başlar. Söylentilere göre, Olive bekaretini kaybetmiştir. Olive, bu asılsız iddialarla mücadele etmeye çalışsa da, dedikodu hızla yayılmaya devam eder. Hayatının altüst olduğunu düşünen Olive, bu dedikodu nedeniyle bir anda okulun en popüler ve gözde kızlarından birine dönüştüğünü fark eder. Ancak, bu durumdan hiç de memnun değildir. Bu hikaye, lise filmleri arasında unutulmazlardan biridir.

 

 

 

Dilan Polat Türkiye gerçekleri ile tanıştı

Dilan Polat Türkiye gerçekleri ile tanıştı

Zeynep Demirel'in evlilik yıldönümü zehir oldu

Zeynep Demirel'in evlilik yıldönümü zehir oldu

'Kör Nokta' bu akşam ekran sınavına çıkıyor

'Kör Nokta' bu akşam ekran sınavına çıkıyor

Giray Altınok baba oldu: Oğluna hangi adı verdi?

Giray Altınok baba oldu: Oğluna hangi adı verdi?

Metin Arolat sahnede fenalaşarak hayatını kaybetti

Metin Arolat sahnede fenalaşarak hayatını kaybetti

Ayça Ayşin Turan aşkı Mehmet Aslan'a yaradı

Ayça Ayşin Turan aşkı Mehmet Aslan'a yaradı