Zirvedeki Kürt çocuğu: Deniz Undav

Kürt kökenli olduğunu söyleyerek Türk Milli Takımında oynamayacağını söylediği iddia edilen Deniz Undav, Almanlar için oynamanın hayaliyle yanıp tutuşuyor. Ligde çıktığı 10 karşılaşmada 8 gol atan 27 yaşındaki hücum oyuncusu Julian Nagelsmann'ın kendisini aramasının hayalini kuruyor. Alman basını Deniz Undav'ın zorlu futbol serüvenini mercek altına aldı.

Editör: Şevket Arslan | 5 Aralık 2023 Salı 18:02 - Güncelleme: 5 Aralık 2023 Salı 18:02
VfB Stuttgart'ta attığı gollerle bir anda Almanya'da gündem olan Deniz Undav'ın ülkenin milli takımına davet edilme hayalini söylemesi üzerine ülke basını mercek altına aldı. 2-0 kazandıkları Werder Bremen maçında attığı golle bir anda popüleritesi yükselen Kürt kökenli futbolcunun futbol serüveni hakkında çarpıcı değerlendirmelerde bulunuldu.
 
W.BREMEN'DEN İNTİKAMINI ALDI
 
14 yaşındayken Werder Bremen genç takımına geldiği ancak kabul edilmediği ortaya çıkan Undav'ın bu maçta attığı golün anlamının büyük olduğu belirtildi. Maçtan sonra Undav, "Werder'e karşı hiçbir kızgınlığım olmasa da, gol özellikle iyi hissettiriyor" dedi.
 
KISA ZAMANDA ÇOK BÜYÜK İŞLER YAPTI
 
Değişik kulüplerde oynadıktan sonra SV Meppen'de attığı 17 golle 3. Lig'de ilk parlamasını yaptı. Daha sonra geldiği Belçika kulübü Union SG'de 33 maçta attığı 25 golle tüm dikkatleri üzerine çekti. Bu performans onu Brighton & Hove Albion kulübüne yani Premier Lig'e taşıdı. Sezon başında 12 milyon satın alma maddesiyle Stuttgart'a 1 yıllığına kiralanan genç futbolcunun Ada'ya geri dönmeyeceği, alman ekibinin satın alma opsiyonunu kullanacağı belirtiliyor.
 
BEKLEDİĞİ TELEFON SONUNDA ÇALDI
 
Alman Milli Takımında oynamak istediğini her defasında beyan eden Deniz Undav'ın nihayet beklediği telefon geldi. 
 
Sky"nın haberine göre Julian Nagelsmann ile Undav arasında bir telefon görüşmesi gerçekleşti. Habere göre genç oyuncuya önümüzdeki iki büyük turnuva için adının listede olduğu, özellikle kendi ülkelerinde yapılacak Avrupa Şampiyonası'nda kadroda olma ihtimalinin çok yüksek olduğu kendisine iletildi.
 
TÜRKİYE İHTİMALİ HALA VAR MI?
 
Alman basınına göre Deniz Undav'ın ailesi çocuklarının Türk Milli Takımında oynamasını istiyor. Bir başka iddiaya göre de olayın tamamen profesyonale bir karar olacağı, hangi ülkenin forması altında daha çok süre alıp kariyeri açısından daha iyi olacağı konusunda da kararsızlık yaşandığı ve buna göre en doğru kararın alınmaya çalışıldığı iddia ediliyor.

Etiketler:

Deniz Undav
Dilan Polat Türkiye gerçekleri ile tanıştı

Dilan Polat Türkiye gerçekleri ile tanıştı

Zeynep Demirel'in evlilik yıldönümü zehir oldu

Zeynep Demirel'in evlilik yıldönümü zehir oldu

'Kör Nokta' bu akşam ekran sınavına çıkıyor

'Kör Nokta' bu akşam ekran sınavına çıkıyor

Giray Altınok baba oldu: Oğluna hangi adı verdi?

Giray Altınok baba oldu: Oğluna hangi adı verdi?

Metin Arolat sahnede fenalaşarak hayatını kaybetti

Metin Arolat sahnede fenalaşarak hayatını kaybetti

Ayça Ayşin Turan aşkı Mehmet Aslan'a yaradı

Ayça Ayşin Turan aşkı Mehmet Aslan'a yaradı