'Spor Gazetecileri Yarışıyor' Projesine İlk İmza Üsküdar Üniversitesi'nden Geldi...

Türkiye'nin ilk spor Gazetesi Fotospor ile Üsküdar Üniversitesi; iletişim ve medya sektörüne yeni bir bakış açısı kazandıracak, istihdam konularından, spor kültürüne kadar, bir çok alana farkındalık kazandıracak, aynı zamanda gazetecilik mesleğini önemsetecek 'Spor Gazetecileri Yarışıyor' projesi ve Sertifikalı Eğitim programları alanlarında bir ilke imza attı.

Editör: Hamdi Askar | 14 Mart 2024 Perşembe 11:58 - Güncelleme: 14 Mart 2024 Perşembe 12:21
Kaynak: HABER MERKEZİ

"Spor Gazetecileri Yarışıyor" adında entelektüel bir yarışmayı ve yine Fotospor ile Üniversiteler arasında iş birliği ile sertifikalı eğitim programlarını hayata geçirmek adına yola çıkıyoruz…

Üsküdar Üniversitesi Merkez Yerleşkesinde gerçekleşen imza töreni; Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazife Güngör ve Fotospor Genel Koordinatörü Cahit Yavuz'un hazırlanan protokolü imzalamasıyla gerçekleşti.



İmza töreninde; Üsküdar Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Süleyman İrvan, Gazetecilik Bölüm Başkanı Doç. Dr Gül Esra Atalay, Üsküdar Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Giray Bulak, Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Bahar Muratoğlu Pehlivan, Kurumsal İletişim Daire Başkanı Tahsin Aksu, Genel Sekreter Selçuk Uysaler yer aldı.

Her hafta değişecek bir yarışmacı genel yayın yönetmeni koltuğuna oturacak ve diğer yarışmacılar ile (en az 6, en fazla 8 yarışmacı) birlikte bir gün sonunda bir spor gazetesi görseli oluşturulacaktır.



İki grup halinde yapılacak yarışmada, takım çalışması dışında, bireysel yetenekler de keşfedilecektir. Diğer yandan; tanınmış yetkin ve etkin isimlerden oluşan jüri, yarışmacıların ürettiği gazeteleri değerlendirerek yarışmacılardan başarılı olanları belirleyecektir. Başarılı olan yarışmacılar gazetemiz bünyesinde çalışma imkanı bulacaktır.


Önsöz;

Fotospor olarak; Üsküdar Üniversitesi Ana Sponsorluğunda spora ve spor gazeteciliğine dikkat çekmek, spor gazeteciliğinin sporun gelişmesine, aynı zamanda toplumun sosyal yapısına, sağlıklı yaşam bilinci üzerinden farkındalık yaratmak. Bu misyon ve vizyon ile spor gazetecisi adaylarına, gazetecilik sektörünü temsil edenlere, gazeteciliği önemsetmek amacıyla kamuoyuna açık bir yarışma düzenliyoruz.


Özellikle üniversitelerin iletişim bölümlerinde eğitim gören genç gazeteci adaylarına, mesleki açıdan deneyim kazandırmak, onlar arasında gelecek adına umut ışığı olacak vizyoner bir girişimde bulunuyoruz. 

Yarışma ister istemez, iletişim fakültelerinde sözü edilen bir etkinlik olacaktır. Bu sayede gerek bizler, gerekse bu mesleğe adım atmayı düşünen genç iletişimciler adına önemli bir deneyim ortamı oluşacaktır. Fotospor olarak bize gençlerin ilgi alanlarını, düşünme metodlarını anlama şansı verirken, genç gazeteci adaylarına da gerçeğe yakın içeriklerle kişisel gelişim şansı sunacaktır. Bununla beraber, dezenformasyon içinde olan sosyal medyayı daha etkin şekilde tartışmaya açarak genç fikirlerin ortaya koyacağı farklı bir enerjiyi deneyimleme şansı bulacağız.
 

 

Yarışmanın sertifikalı bir eğitimle özdeşleştirilmesi ise gerçek bir kamu yararı çalışmasıdır. Spor gazetecilerinin kayıtsız kalamayacağı bu yarışma sayesinde, kuşaklar arası olağanüstü etkileşim alanları meydana gelecektir. Sporun içindeki rekabeti, genç ve dinamik iletişim rekabetine dönüştürerek yaratılacak inovasyon atmosferi, Türk spor medyasına çok değerli katkılar sağlayacaktır.

Dilan Polat Türkiye gerçekleri ile tanıştı

Dilan Polat Türkiye gerçekleri ile tanıştı

Zeynep Demirel'in evlilik yıldönümü zehir oldu

Zeynep Demirel'in evlilik yıldönümü zehir oldu

'Kör Nokta' bu akşam ekran sınavına çıkıyor

'Kör Nokta' bu akşam ekran sınavına çıkıyor

Giray Altınok baba oldu: Oğluna hangi adı verdi?

Giray Altınok baba oldu: Oğluna hangi adı verdi?

Metin Arolat sahnede fenalaşarak hayatını kaybetti

Metin Arolat sahnede fenalaşarak hayatını kaybetti

Ayça Ayşin Turan aşkı Mehmet Aslan'a yaradı

Ayça Ayşin Turan aşkı Mehmet Aslan'a yaradı