SON DAKİKA | TFF, Süper Kupa maçının tarihini açıkladı!

Türkiye Futbol Federasyon, Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki Süper Kupa maçının 7 Nisan 2024 Pazar günü saat 21.00'de Şanlıurfa 11 Nisan Stadyumu'nda oynanacağını açıkladı.

Editör: Hamdi Askar | 21 Şubat 2024 Çarşamba 17:34 - Güncelleme: 21 Şubat 2024 Çarşamba 18:17
Kaynak: Haber Merkezi
TFF, Suudi Arabistan'da iptal edilen Süper Kupa finalinin oynanacağı tarihi açıkladı. 
 
TFF'de yapılan açıklamaya göre Süper Kupa 7 Nisan 2024 Pazar günü 21.00'de Şanlıurfa 11 Nisan Stadyumu'nda oynanacak.
 
 

İŞTE TFF'DEN YAPILAN AÇIKLAMA

 
2023 Turkcell Süper Kupa müsabakası, 2022-2023 Sezonu Süper Lig Şampiyonu Galatasaray A.Ş. ile 2022-2023 Sezonu Ziraat Türkiye Kupası Şampiyonu Fenerbahçe A.Ş. kulüpleri arasında, 7 Nisan 2024 Pazar günü saat 21.00'de Şanlıurfa 11 Nisan Stadyumu'nda oynanacaktır.
 

NELER YAŞANDI

 
TFF, Süper Kupa'nın Suudi Arabistan'da oynanacağına karar vermişti. Fenerbahçe - Galatasaray 29 Aralık 2023 tarihinde sahaya çıkmadan önce bir prüz yaşandı ve olayların ardı arkası kesilmedi. Arap yetkililerin temsilcilerimizden istemediği durumu olayı bu hale getiren detay oldu. 
 

ARAP YETKİLİLERİN İSTEMEDİĞİ DURUMLAR

 
  • Atatürk posteri
  • Atatürk tişörtü
  • İstiklal Marşı
  • Yurtta Sulh, Cihanda Sulh pankartı
 
Arap yetkililerin kararına temsilcilerimiz saygı göstermeyerek maça çıkmama kararı aldılar. Fenerbahçe ve Galatasaray kafilesi ülkemize geri dönmüş bu olay dünyanın gündemine oturmuştu.
 

SÜPER KUPA İPTAL OLACAK İDDİASI YAYILDI

 
Fenerbahçe Spor Kulübü konuyla ilgili paylaşım yaparak iptali gündeme getirdi. İŞte o açıklama..
 
“29 Aralık 2023 tarihinde Galatasaray Sportif A.Ş.-Fenerbahçe Futbol A.Ş. arasında oynanması planlanan Süper Kupa mücadelesi, katılımcı takımlar ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) arasında verilen ortak mutabakat neticesinde iptal edilmiştir.
İptal kararının, TFF ve Kulüpler nezdinde kamuoyuna açıklanmasını takiben, yaşanan süreçlerle ilgili manipülasyon içeren birçok bilgi servis edilerek, Başkanımız Ali Y. Koç hakkında asılsız iftira ve ithamlarda bulunulmuştur.
 
 
Gerek yapılan yayınlar, gerekse görsel medyada yazılan haber ve yorumlarla birlikte sosyal medyada yapılan paylaşımlar da göz önünde bulundurulduğunda, konunun odağının Süper Kupa finali olmadığı net bir şekilde görülmektedir.
TFF ve katılımcı diğer kulüp tamamen göz ardı edilerek, tüm olayların sorumluluğunun Başkanımız Ali Y. Koç özeline atfedilmeye çalışılması üzerine, devletimizin ilgili kurumlarına yaşanan tüm süreçlerin detaylıca araştırılması yönünde taleplerimiz olmuştur.
Bu talepler kapsamında; 3 Ocak 2024 tarihinde ve 14 Şubat 2024 tarihinde olmak üzere 2 kez Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'ne,?5 Ocak 2024 tarihinde TFF'ye,?14 Şubat 2024 tarihinde T.C. Adalet Bakanlığı'na ve yine aynı tarihte Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) başvuruda bulunulmuştur.
Başvurularımıza yönelik bugüne kadar tarafımıza sadece aşağıda görüleceği şekilde CİMER tarafından yanıt gelmiştir.
 
 
"T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER)'ne yapmış olduğunuz 2400617193 sayılı başvurunuz 16.02.2024 tarihinde cevaplanmıştır*
Cevap Metni: Her türlü futbol faaliyetini milli ve milletler arası kurallara göre yürütmek, teşkilatlandırmak, geliştirmek ve Türkiye'yi futbol konusunda yurt içinde ve yurt dışında temsil etmek üzere, özel hukuk hükümlerine tabi, tüzel kişiliğe sahip, özerk Türkiye Futbol Federasyonu'nun kurulması, teşkilat, görev ve yetkilerine ait esas ve usuller 5894 sayılı Türkiye Futbol Federasyonu Kuruluş ve Görevleri Hakkındaki Kanun'da düzenlenmiştir. Gerek 5894 sayılı Kanun ve gerekse FIFA ve UEFA kurallarına göre Türkiye Futbol Federasyonu özerk olup, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın federasyon kararları ve işlemleri üzerinde hiyerarşik veya idari vesayet yetkisi bulunmamaktadır. Bu sebeple TFF ile ilgili başvurulara Gençlik ve Spor Bakanlığınca yapılabilecek herhangi bir işlem bulunmadığından söz konusu başvurunuzu doğrudan Türkiye Futbol Federasyonu'na yapmanız gerekmektedir.?Bilgilerinize sunulur."
Hem Kulübümüzü hem de Başkanımız Ali Y. Koç'u hedef alan algı çalışmalarının sonucunda, kamuoyunda oluşan bilgi kirliğinin sona erdirilmesi konusundaki kararlı duruşumuz devam edecektir.
İlgili başvurularımızın ısrarla takipçisi olacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız."
 
 
Fenerbahçe kıvılcımı ateşlemiş, Süper Kupa'nın iptal olacağını böyle yayınlamıştı. Fakat bu olaydan iki gün sonra yani bugün TFF, Süper Kupa'nın ne zaman ve nerede oynanacağını açıklayarak Süper Kupa sorununu tamamen ortadan kaldırdı.
Dilan Polat Türkiye gerçekleri ile tanıştı

Dilan Polat Türkiye gerçekleri ile tanıştı

Zeynep Demirel'in evlilik yıldönümü zehir oldu

Zeynep Demirel'in evlilik yıldönümü zehir oldu

'Kör Nokta' bu akşam ekran sınavına çıkıyor

'Kör Nokta' bu akşam ekran sınavına çıkıyor

Giray Altınok baba oldu: Oğluna hangi adı verdi?

Giray Altınok baba oldu: Oğluna hangi adı verdi?

Metin Arolat sahnede fenalaşarak hayatını kaybetti

Metin Arolat sahnede fenalaşarak hayatını kaybetti

Ayça Ayşin Turan aşkı Mehmet Aslan'a yaradı

Ayça Ayşin Turan aşkı Mehmet Aslan'a yaradı