SON DAKİKA | Sadettin Saran adaylık şartını açıkladı!

SON DAKİKA | Bir yandan şampiyonluk mücadelesi veren Fenerbahçe’de bir yandan da Hazarin ayında yapılacak kongrenin heyecanı yaşanıyor. Fenerbahçe Başkanlığı’na aday olması beklenen Sadettin Saran sürpriz bir açıklama yaptı ve ilk ve tek ataylık şartını açıkladı.

Editör: Hamdi Askar | 5 Mart 2024 Salı 09:32 - Güncelleme: 5 Mart 2024 Salı 11:23
Kaynak: ERAYCAN ERGİNBAŞ

İş insanı ve Fenerbahçe Divan Kurulu Üyesi Sadettin Saran, katıldığı bir panelde önemli açıklamalar yaptı. Saran, Fenerbahçe'deki başkanlık seçimine ilişkin verdiği kararını konuk olduğu panelde net bir şekilde dile getirdi.
Sadettin Saran, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un Divan Kurulu Toplantısında yaptığı açıklamalara işaret ederek kararı konusunda net ifadeler kullandı.

“ALİ BAŞKAN ADAY DEĞİLSE…”

Katıldığı panelde açıklamalarda bulunan Sadettin Saran, Fenerbahçe'deki başkanlık seçimine ilişkin dikkat çekici ifadeler kullandı. Yaptığı açıklamada Saran, "Ali Bey de bunu Divan Kurulu toplantısında çok güzel ifade etti. Çok dikkat etmeye çalışıyorum. Çalışma arkadaşlarıma da seçim kelimesini yasakladım. Ali Bey aday değilse kim olursa olsun hiç fark etmez adayım" ifadelerini kullandı.

SADETTİN SARAN KİMDİR?

Saran Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran, 1964 yılında ABD'nin Denver kentinde doğdu. Sadettin Saran, 
 
1987 yılında Kentucky Üniversitesi’nden, makine mühendisliği alanında master yaparak mezun oldu.
 
Sadettin Saran, Arkansas’ta Ensco Environmental Services'de çalışmaya başladı. Daha sonra ise 1988 yılında Türkiye’ye geldi.
 
Saran, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda Dış İlişkiler Danışmanı olarak çalışmaya başladı.
 
1989 yılında Saran International'ı kurdu. Daha sonra Lockheed Martin, Raytheon International, ESPN, Geest Inc.gibi dünya devlerinin temsilciliklerini aldı.
 
1990-1995 yıllarında Martin Marietta'nın Ankara ofisinde Genel Müdür Yardımcısı, arkasından Genel Müdürü olarak çalıştı. 1995 yılında Saran Şirketler Grubu’na yeniden döndü. ABD’de eğitim gördüğü yıllarda Kentucky Üniversitesi Yüzme Takımı’nın kaptanlığını yaptı ve iki yıl,'En Değerli Sporcu' seçildi.
 
1984-1985 tarihlerinde Türk Milli Yüzme Takımı kaptanlığını yaptı. Bu dönemde kırdığı 50 metre serbest yüzme dalındaki Türkiye rekoru halen daha kendisine aittir.
 
1980'li yılların sonunda Türkiye’nin TV sektörü oluşurken yeni televizyon kanalları açılırken pazarladığı programları kolayca satabilip, çeşitlendiren Sadettin Saran, dublaj stüdyolarını kurdu. Daha sonra
 
TMSF’den frekans kiralayarak Radyo Spor’u kurdu. Sonrasında ise Radyo Time’ı satın aldı. Bir kaç ay sonrasında ise 10 milyon $ vererek Radyo Tatlıses ve Radyo Plus’u satın almada karar kıldı.
 
Saran Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran’a ait “Saran Medya” Türkiye’de yayınlanan spor yayınlarının yaklaşık %65'inin yayın hakkına sahiptir.
 
Sadettin Saran Fenerbahçe yönetimine girdi ve Fenerbahçe eski Başkanı Aziz Yıldırım’ın sağ kolu oldu. Futbol takımında işlerin kötü gitmesi, yanlış transferler aralarının bozulmasına neden oldu.
 
 
Sadettin Saran, 4 milyon euro’ya aldığı İngiltere Premier Lig’inin maçlarının yayın hakkını 5.2 milyon euro’ya Fox’a sattı.
 
2005 yılında boşandığı eşinden olan Lal ve Beliz adında iki kız çocuğu babasıdır.
 
Sadettin Saran, 15 Eylül 2012 tarihinde Diş Doktoru Emek Külür ile Kemerburgaz'da evlendi.

 

Dilan Polat Türkiye gerçekleri ile tanıştı

Dilan Polat Türkiye gerçekleri ile tanıştı

Zeynep Demirel'in evlilik yıldönümü zehir oldu

Zeynep Demirel'in evlilik yıldönümü zehir oldu

'Kör Nokta' bu akşam ekran sınavına çıkıyor

'Kör Nokta' bu akşam ekran sınavına çıkıyor

Giray Altınok baba oldu: Oğluna hangi adı verdi?

Giray Altınok baba oldu: Oğluna hangi adı verdi?

Metin Arolat sahnede fenalaşarak hayatını kaybetti

Metin Arolat sahnede fenalaşarak hayatını kaybetti

Ayça Ayşin Turan aşkı Mehmet Aslan'a yaradı

Ayça Ayşin Turan aşkı Mehmet Aslan'a yaradı