SKANDAL! Hakem toplantısı sızdırıldı! Penaltı değil itirafı...

1 Mart Cuma günü Futbol Federasyonu Hakem danışmanı Hugh Dallas önderliğinde gerçekleştirilen hakem toplantısı sızdırıldı. Sızdırılan videoda Hakem Özgür Yankaya ile Abdülkadir Bitigen'in Galatasaray - Antalyaspor maçında verdiği penaltı ile ilgili hata yaptıklarını dile getirdi. İşte skandal olayın ayrıntıları..

Editör: Eraycan Erginbaş | 26 Mart 2024 Salı 00:01 - Güncelleme: 26 Mart 2024 Salı 00:21
Kaynak: Eraycan Erginbaş
1 Mart Cuma günü Futbol Federasyonu Hakem danışmanı Hugh Dallas önderliğinde gerçekleştirilen hakem toplantısı sızdırıldı. Sızdırılan videoda Hakem Özgür Yankaya ile Abdulkadir Bitigen'in Galatasaray - Antalyaspor maçında verdiği penaltı ile ilgili hata yaptıklarını dile getirdi.
 

İŞTE PENALTI POZİSYON İLE İLGİLİ KONUŞMA

 
Hugh Dallas: "Pozisyonu çok iyi noktadan görüyorsun. Lütfen bana sahada ve VAR'da ne gördüğünü bana söyler misin? Vay ben nasıl büyük bir hata yapmışım fikrine nasıl ulaştığını lütfen söyle"
 
Abdülkadir Bitigen: "11 numaralı oyuncu önümü kapattığı için kontak noktasını göremedim. VAR temas gördü ve ekrana davet etti. Temas noktasını gösterdi hücum oyuncusunun topa, savunma oyuncusunun Galatasaraylı oyuncuya müdahale yaptığını gördüm. Hızlı ve yakın çekimde izledikten sonra kararımı penaltı olarak verdim"
 
Hugh Dallas: "Kadir bir hafta sonra hala bunun faul olduğunu düşünüyor musun"
 
Abdülkadir Bitigen: "Basit bir temas olduğunu düşünüyorum. Penaltı olduğunu düşünmüyorum"
 
Hugh Dallas: "Niye bu kadar basit bir kontaktan ki bunun altı defalarca çizildi asla karışılmayacak diye. Niye bu kadar basit temas için hakemi çağırdın? Hakemi baskı altında bıraktın"
 
VAR hakemi Özgür Yankaya: "Kısacası hata yaptım. Hakemin orada göremediğini söyleyince inceledim. Beklentiye baktım teması gördüm. O anda böyle olacağını düşündüm"
 
Hugh Dallas: "Özgürcüm oyuncuların işi zaten abartmak ve penaltı kazanmak sizi defalarca hücuma değil defans oyuncusunun eylemine bakmanız gerektiğinin altını çizmiştik. Oyuncu abartarak bir beklenti oluşturuyor"
 
VAR hakemi Özgür Yankaya: "Beklentiye göre yaptığını söylemiyorum. Neden yaptığımı halen sorguluyorum. Bazen hata yapabiliyoruz. Aklımda bir pozisyon vardı. Milli maçta oyuncumuz kendini atarak penaltı kazanmıştı. Aklımda o pozisyon vardı baya benziyordu"
 
Abdülkadir Bitigen: "VAR odasında olduğu için Özgür abiyi çok iyi anlıyorum . Ben teması net göremediğimi belirttim. Hücum oyuncusunu abartmasına mı bakacağız yoksa defans oyuncusunun müdahalesine mi bakacağız. Hücum oyuncuları her defasında abartıyor ama asıl önemli olan ayak mesafesindeki müdahale olmuyor mu"
 
Hugh Dallas: "Özet çok net basit penaltı vermiyoruz. Ufak bir temas dahi olsa basit penaltı vermiyoruz.
 
 
Konuşulan pozisyonlarda Futbol Federasyonu Hakem danışmanı Hugh Dallas'ın Abdulkadir Bitigen ve Özgür Yankaya'nın cevaplarına verdiği tepki ise büyük ses getirdi. Olayla ilgili sosyal medya çalkalanmaya başladı.
 
 
Zeynep Demirel'in evlilik yıldönümü zehir oldu

Zeynep Demirel'in evlilik yıldönümü zehir oldu

'Kör Nokta' bu akşam ekran sınavına çıkıyor

'Kör Nokta' bu akşam ekran sınavına çıkıyor

Giray Altınok baba oldu: Oğluna hangi adı verdi?

Giray Altınok baba oldu: Oğluna hangi adı verdi?

Metin Arolat sahnede fenalaşarak hayatını kaybetti

Metin Arolat sahnede fenalaşarak hayatını kaybetti

Ayça Ayşin Turan aşkı Mehmet Aslan'a yaradı

Ayça Ayşin Turan aşkı Mehmet Aslan'a yaradı

Yine birbirine girdiler: 'Mahkemeyi oyalıyor'

Yine birbirine girdiler: 'Mahkemeyi oyalıyor'