Maribor tarafı haddini aştı

Maribor'un Fenerbahçe ile sahasında karşılaştığı maçta çıkan olaylarla ilgili yaptığı açıklamada, “Fenerbahçe taraftarlarını temizlemek zorundaydık' ifadesi dikkat çekti.

Editör: Şevket Arslan | 19 Ağustos 2023 Cumartesi 14:18 - Güncelleme: 19 Ağustos 2023 Cumartesi 14:18

UEFA Konferans Ligi 3. Ön eleme rövanşında Maribor-Fenerbahçe maçında çıkan olaylarla ilgili olarak Sloven kulübünden resmi açıklama geldi.

İşte o açıklama:

Perşembe günü oynanan maçın geçici olarak durmasına yol açan olaylardan dolayı üzüntü duyuyoruz.

Maça kadar geçen uzun süreçte, tüm paydaşlarla örnek ve düzenli iletişim ile organizasyonel hazırlıklar da müsabaka boyunca gerçekleştirildi.

Hem UEFA temsilcileri, hem misafir kulüp hem de polisle. Tüm hususlar, tüm kurallar, talimatlar ve tavsiyeler dikkate alınarak kabul edilen güvenlik planına göre kararlaştırıldı ve uygulandı.

Bu amaçla, bir takım ek gereksinimler de uyguladık.

Örneğin maç için online bilet satışına izin vermeme kararı Maribor dışındaki taraftarlar arasında bir miktar rahatsızlığa neden olsa da, tam olarak taraftarların stadyumun farklı bölümlerinde birbirine karışmasını önlemek amacıyla aldık.

Gerçekten de, çevrimiçi satışlar, ziyaret eden kulübün taraftarları için bile bilet satın alma konusunda eşit fırsatlar sunacaktı, komşu ülkelerde bilet satın almaya büyük ilgi vardı.

İki kulüp anlaşmaya vardı tribünün misafirlere ayrılan kısmının satışının sadece Fenerbahçe satış kanalları üzerinden gerçekleştirildiğini; 554 adet biletin yanı sıra biletlerin ilk kısmı satıldığında 253 adet bileti misafirlere hediye ettik.

D3 sektörünün yarısını tampon bölgeye ayırdık. Bu ek önlemle tüm stadyumdaki olası gerilimleri azaltmak istedik.

Organizatörler olarak herhangi bir rahatsızlığın, asayiş ve huzurun bozulmaması için maç öncesinde elimizden gelen her şeyi yaptık. Yeterli sayıda polis, güvenlik görevlisi ve müdür görevlendirilmiştir. Kuzey tribününden saha kenarına ve doğu tribününe kadar taraftar istilasına rağmen kararlar polis ve UEFA temsilcileriyle istişare edilerek alındı.

Belirli bir anda görevimiz maçı sona erdirmekti ve stadyumdaki güvenlik durumu göz önüne alındığında, polisle birlikte etkinliğin barışçıl bir şekilde devam etmesini sağlayan önlemleri aldık ve uyguladık. Fenerbahçe taraftarlarını temizlemek zorundaydık. Deplasman taraftar bölgesi temizlendikten sonra maç devam etti ve oyun süresinin geri kalanında başka bir olay olmadan oynandı.

Tabii şimdi, daha farklı ne yapılabilirdi gibi sorular ortaya çıkıyor. Çok üzgünüz, ancak olayın beklenmedik ve ani olduğunu, kimsenin güvenlik görevlisi kılığına girmediğini belirtmek isteriz.

İstisnai bir atmosferde daha önce güvenli olan olayı gölgede bırakan kişilerin eylemleri nedeniyle öngörülemeyen bir kriz durumuyla karşı karşıya kaldık. Bu maçtan daha fazla ders çıkarmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Altyapımızı ve organizasyon şemamızı, gelecekteki benzer riskli maçların tüm katılımcılar için daha güvenli olacağı ölçüde uyarlayacağız.

'Kör Nokta' bu akşam ekran sınavına çıkıyor

'Kör Nokta' bu akşam ekran sınavına çıkıyor

Giray Altınok baba oldu: Oğluna hangi adı verdi?

Giray Altınok baba oldu: Oğluna hangi adı verdi?

Metin Arolat sahnede fenalaşarak hayatını kaybetti

Metin Arolat sahnede fenalaşarak hayatını kaybetti

Ayça Ayşin Turan aşkı Mehmet Aslan'a yaradı

Ayça Ayşin Turan aşkı Mehmet Aslan'a yaradı

Yine birbirine girdiler: 'Mahkemeyi oyalıyor'

Yine birbirine girdiler: 'Mahkemeyi oyalıyor'

Pınar Deniz ile Kaan Yıldırım'dan after parti

Pınar Deniz ile Kaan Yıldırım'dan after parti