İspanyol basını tarih verdi: İşte Arda Güler'in Madrid'deki ilk maçı!

La Liga devi Real Madrid'e transfer olduktan sonra sakatlıklar peşini bırakmayan Arda Güler'in sahaya çıkacağı ilk maçla ilgili İspanyol medyası tarih verdi.

Editör: Serdar Yüce | 24 Ekim 2023 Salı 09:11 - Güncelleme: 24 Ekim 2023 Salı 09:11

Real Madrid forması giyen Arda Güler'le ilgili İspanya'dan yeni bir iddia gündeme geldi. AS'ta yer alan habere göre, Real Madrid'in, sakatlığı sonrası 18 yaşındaki futbolcunun yüzde yüzüne ulaşmasını beklediği aktarıldı.

5 KASIM'DA FORMA GİYECEK
Arda için her şey planlandığı gibi giderse, genç yıldızın 5 Kasım'da oynanacak Rayo Vallecano maçında ilk kez sahada yer alabileceği belirtildi.

Real Madrid'e transferi sonrası iki kez sakatlık yaşayan Arda Güler, henüz İspanyol devinin formasını bir maçta giyemedi.

CARLO ANCELOTTI NE DEMİŞTİ?
Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti, 20 Ekim'de Arda Güler için, "Arda'nın durumu oldukça iyiye gidiyor. Biraz kondisyon eksikliği var. Bana göre 10-15 gün içinde tam formuna kavuşacak. Arda, her bölgede oynayabilen bir hücum oyuncusu. Oyun kurucu özelliğine sahip ama kanatlarda ya da diğer bölgelerde de oynayabilir. Herkes Arda için çok zaman harcıyor çünkü o çok genç. Real Madrid'de başarılı olmak için çok zamanı var. Arda hazır olmaya ve iyi işler yapmaya çok yakın." şeklinde bir açıklama yapmıştı.

ARDA'NIN SORUNU FİZİK YETERSİZLİĞİ
AS’ın haberine göre Carlo Ancelotti ile fizik ve kondisyon antrenörü Antonio Pintus milli futbolcunun dönüş takvimini belirledi. Güler’e, Rodrygo’ya hazırlanan özel fizik antrenmanları uygulanacak, fizik kondisyonunu ve gücünü kazandığında sahalara dönecek.

Haberin detayında, Ancelotti ve Pintus’un ilk günden beri Arda’nın yeteneklerine zarar vermeden fizik gelişimini artırma çabalarında olduğu belirtildi. Arda’nın yaşadığı iki sakatlığın bu gelişim sürecine sekte vurduğu ancak şu an hızlı bir şekilde gelişim sağlandığına vurgu yapıldı.

Ayrıca genç futbolcunun hem Fenerbahçe’de hem Real Madrid’de üst üste sakatlıklar yaşamasının temel nedeni olarak fizik olarak yetersiz olması gösterildi.

MILAN İDDİASI
İspanyol basınında yer alan habere göre; Brahim Diaz'la yollarını ayıran ve orta saha kurgusuna takviyede bulunmak isteyen Milan, Arda Güler'i peşine düştü. Serie A devinin, 18 yaşındaki on numarayı kiralık olarak kadrosuna katmak istediği belirtildi.

'Kör Nokta' bu akşam ekran sınavına çıkıyor

'Kör Nokta' bu akşam ekran sınavına çıkıyor

Giray Altınok baba oldu: Oğluna hangi adı verdi?

Giray Altınok baba oldu: Oğluna hangi adı verdi?

Metin Arolat sahnede fenalaşarak hayatını kaybetti

Metin Arolat sahnede fenalaşarak hayatını kaybetti

Ayça Ayşin Turan aşkı Mehmet Aslan'a yaradı

Ayça Ayşin Turan aşkı Mehmet Aslan'a yaradı

Yine birbirine girdiler: 'Mahkemeyi oyalıyor'

Yine birbirine girdiler: 'Mahkemeyi oyalıyor'

Pınar Deniz ile Kaan Yıldırım'dan after parti

Pınar Deniz ile Kaan Yıldırım'dan after parti