İsmail Kartal, Rizespor maçını nasıl kazandı? İşte o konuşma

İsmail Kartal, Fenerbahçe - Rizespor maçında ikinci yarının başlangıcında yaptığı hamlelerle adeta takımını ipten aldı. Tecrübeli çalıştırıcının konuşması da maçı kazandıran etkenlerden biri oldu. İşte detaylar..

Editör: Eraycan Erginbaş | 18 Şubat 2024 Pazar 15:55 - Güncelleme: 18 Şubat 2024 Pazar 15:55
Kaynak: Eraycan Erginbaş
Fenerbahçe Teknik Direktör'ü İsmail Kartal Çaykur Rizespor maçında ikinci yarıda yaptığı oyuncu değişiklikleriyle galibiyette önemli rol oynadı. Devre arasında Mert Hakan, Serdar Dursun ve İrfan Can Kahveci’yi oyuna alıp, çift forvete dönerek oyun sistemini 4-4-2 yapan teknik direktör İsmail Kartal  yaptığı taktiksel hamlelerle oyun üstünlüğünü ele getirdi ve oyunu rakip sahaya yıktı. İsmail Kartal oyuncuların saha dizilişinde yerlerini de değiştirdi, maça 8 numarada başlayan İsmail Yüksek’i Krunic çıktıktan sonra ön liberoya, Mert Hakan Yandaş’ı Szymanski’nin yerine 10 numaraya çekti, goller de bu değişikliklerden sonra geldi. Ara transfer döneminin son gününde kadroya katılan golcü futbolcu Serdar Dursun gol attı, İrfan Can Kahveci hem gol attı hem de asist yaptı, Mert Hakan da asist yaptı, hem de performansıyla galibiyette önemli rol oynadı. 
 
 

İşte İsmail Kartal'ın Galibiyeti Getiren Konuşması

 
“Zemin çok ağır, top kontrolü çok zor, saha bizim oyunumuzu oynamaya uygun değil, pasla oynamayı bırakın, pas oyunu yerine uzun topla hücuma çıkacağız. İlk yarıda takım olarak istediğimiz baskıyı kuramadık, ikinci yarıda daha baskılı oynamak zorundayız. İkinci topları kazanmalıyız. Rakip bizden daha çok istiyor, onlar Fenerbahçe biz Rizespor gibi oynuyoruz. İkinci yarıda biz daha çok istemeliyiz, daha fazla mücadele etmeliyiz, sahaya yüreğimizi koymalıyız. Bu maçı çevirecek güce ve kaliteye sahibiz. Şimdi çıkın sahaya ve bu maçı kazanın”.
 

Kaptan Dzeko'nun Takım Arkadaşlarına Yaptığı Konuşma

 
“Herkes daha fazla mücadele etmek zorunda, herkes isteyecek. Hedeflerimize ulaşmak istiyorsak Rizespor maçını kazanmak zorundayız. Karakterimizi sahaya yansıtacağız. Nasıl oynayabileceğimizi biliyoruz. Saha zemini pas yapmaya imkan vermiyor, uzun topla oynayacağız. Yüreğimizi ortaya koyacağız, Fenerbahçe’nin gerçek gücünü sahaya yansıtacağız”.
 

MAÇ SONU TEBRİK

 
Karşılaşma sonrası da galibiyet nedeniyle oyuncularını tebrik eden tecrübeli teknik adam, “İkinci yarıdaki hamlelerimizle Fenerbahçe gibi oynadık, baskı yaparak kazandığımız toplarla hücuma çıkarak golleri bulduk. Böyle bir zeminde zorlu bir deplasmanda şampiyonluk yolunda önemli bir galibiyet aldık” dedi. 
 
'Kör Nokta' bu akşam ekran sınavına çıkıyor

'Kör Nokta' bu akşam ekran sınavına çıkıyor

Giray Altınok baba oldu: Oğluna hangi adı verdi?

Giray Altınok baba oldu: Oğluna hangi adı verdi?

Metin Arolat sahnede fenalaşarak hayatını kaybetti

Metin Arolat sahnede fenalaşarak hayatını kaybetti

Ayça Ayşin Turan aşkı Mehmet Aslan'a yaradı

Ayça Ayşin Turan aşkı Mehmet Aslan'a yaradı

Yine birbirine girdiler: 'Mahkemeyi oyalıyor'

Yine birbirine girdiler: 'Mahkemeyi oyalıyor'

Pınar Deniz ile Kaan Yıldırım'dan after parti

Pınar Deniz ile Kaan Yıldırım'dan after parti