Galatasaray’ın hasreti aynı, kaderi aynı!

Galatasaray, tek maç eleme usulüne göre yapılan çeyrek final maçında Fatih Karagümrük'e 2-0 yenilerek turnuvadan elenirken, Türkiye Kupası'nı kazanma hasreti 5 sezona çıktı. İç sahada son yenilgisini 24 Ekim'de Bayern Münih'e karşı yaşayan Galatasaray'ın sonrasındaki 14 resmi maçta yenilmezlik serisi sona erdi

Editör: Hamdi Askar | 29 Şubat 2024 Perşembe 23:50 - Güncelleme: 29 Şubat 2024 Perşembe 23:57
Kaynak: HABER MERKEZİ-AA
1 / 6

ÇEYREK FİNALE GEÇEMEDİ

Galatasaray'ın Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanma hasreti 5 sezona yükseldi. Son olarak 2018-2019 sezonunda Türkiye Kupası'nı müzesine götüren sarı-kırmızılılar, sonraki 4 sezonda çeyrek finalden öteye gidemedi. Galatasaray, bu sezon da turnuvaya çeyrek finalde veda etti.

2 / 6

SAHASINDA 14 MAÇ SONRA YENİLDİ

Galatasaray'ın iç sahadaki 14 resmi maçlık yenilmezlik serisi sona erdi. RAMS Park'ta son olarak bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Bayern Münih'e yenilen sarı-kırmızılı takım, sonrasındaki 14 mücadelede 13 galibiyet, 1 beraberlik yaşadı.

3 / 6

128 GÜN SONRA

Bu süreçte Süper Lig'de 10, UEFA Avrupa Ligi'nde 1, Ziraat Türkiye Kupası'nda 2 galibiyet alan Galatasaray, tek beraberliği UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yaşadı. Taraftarı önünde son mağlubiyetini 24 Ekim 2023'te yaşayan Galatasaray'ın 128 günlük yenilmezlik serisi Fatih Karagümrük maçıyla kapandı.

4 / 6

WİFREİD ZAHA ISLIKLANDI

Sarı-kırmızılı taraftarlar Wifried Zaha'yı ıslıkladı. Galatasaray'a sezon başında transfer olan Fildişi Sahilli yıldız, 81 dakikada sahada kaldı. Yerini Davinson Sanchez'e bırakan Zaha, oyundan çıkarken taraftar ıslıkla protesto edildi. Wilfried Zaha, bu sezon Galatasaray formasıyla tüm kulvarlarda 34 maça çıkıp 10 kez gol sevinci yaşadı.

5 / 6

DERBİ ÖNCESİ DESTEK

Galatasaray taraftarı, Türkiye Kupası'na veda eden takımlarına moral verdi. Maçın sona ermesinin ardından takımı tribüne çağıran sarı-kırmızılı taraftarlar, tezahüratlarla oyuncularına destek oldu. Taraftarlar, Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında 3 Mart Pazar günü deplasmanda yapılacak Beşiktaş derbisi öncesi takımla olan güvenini tezahüratlarla gösterdi.

6 / 6

YARI FİNAL EŞLEŞMELERİ BELLİ OLDU

Kupada tek maç üzerinden oynanan çeyrek final müsabakalarında rakiplerine üstünlük kuran MKE Ankaragücü, Trabzonspor, Beşiktaş ve VavaCars Fatih Karagümrük yarı finale yükseldi. Bu müsabakalardan mağlup ayrılan Fenerbahçe, RAMS Başakşehir, TÜMOSAN Konyaspor ve Galatasaray ise kupaya veda etti. Çift maç eleme usulüne göre yapılacak yarı finalde Beşiktaş, MKE Ankaragücü ile karşı karşıya gelecek. Trabzonspor ise Fatih Karagümrük ile finale çıkma mücadelesi verecek.

'Kör Nokta' bu akşam ekran sınavına çıkıyor

'Kör Nokta' bu akşam ekran sınavına çıkıyor

Giray Altınok baba oldu: Oğluna hangi adı verdi?

Giray Altınok baba oldu: Oğluna hangi adı verdi?

Metin Arolat sahnede fenalaşarak hayatını kaybetti

Metin Arolat sahnede fenalaşarak hayatını kaybetti

Ayça Ayşin Turan aşkı Mehmet Aslan'a yaradı

Ayça Ayşin Turan aşkı Mehmet Aslan'a yaradı

Yine birbirine girdiler: 'Mahkemeyi oyalıyor'

Yine birbirine girdiler: 'Mahkemeyi oyalıyor'

Pınar Deniz ile Kaan Yıldırım'dan after parti

Pınar Deniz ile Kaan Yıldırım'dan after parti