Fenerbahçe'nin yeni transferi Mert Hakan Yandaş!

Fenerbahçe haberleri | Fenerbahçe'de uzun süredir istenileni veremeyen Mert Hakan Yandaş yeni bir transfer gibi adeta küllerinden doğdu.

Editör: Eraycan Erginbaş | 18 Şubat 2024 Pazar 16:14 - Güncelleme: 18 Şubat 2024 Pazar 16:14
Kaynak: Eraycan Erginbaş
Kayserispor maçında gördüğü kırmızı kartın ardından istenmeyen adam ilan edilen Mert Hakan Yandaş gösterdiği performansla adeta yeniden doğdu. Zor günler geçiren Mert Hakan Yandaş teknik heyet ve takım arkadaşlarının desteğiyle zorlu süreci atlattı. Kayserispor maçı sonrası yaşanan süreçte moral olarak dibe vuran Mert Hakan Yandaş'a teknik direktör İsmail Kartal ve takımın tecrübeli isimleri Tadic, Dzeko ve İrfan Can Kahveci konuşmalar yaparak moral verdi, takım kaptanı Edin Dzeko Mert Hakan Yandaş ile bire bir konuşmalar yaparak kendisine destek verdi. Mert Hakan Yandaş da hatalarından gerekli dersleri çıkararak adeta yeni bir transfer oldu. Devre arasında Bartuğ Elmaz ve Crespo'nun ayrılmasının ardından da Mert Hakan Yandaş orta saha rotasyonunda önemli bir yere sahip oldu. Teknik direktör İsmail Kartal’ın Mert Hakan Yandaş’ın Szymanski’nin formsuzluğunda 10 numara olarak düşünüyor. Duran topları etkili kullanan Mert Hakan Yandaş rakip hücuma çıktığı anlarda kritik müdahalelerle atağı büyümeden bitiriyor. Bitmek bilmeyen enerjisiyle de her yerde rakibe baskı yapıyor, istek ve enerjisiyle sahada basmadık yer bırakmıyor. Teknik direktör İsmail Kartal da maç sonrası performansı nedeniyle Mert Hakan Yandaş’ı tebrik etti. Takım arkadaşları da oyundan çıkarken tecrübeli futbolcuyu kutladı. 
 
Mert Hakan Yandaş takım içerisinde kaptanlığını kabul ettirmiş durumda.-Mert Hakan Yandaş teknik direktör İsmail Kartal ile yabancı oyuncular arasında bir köprü görevi üstleniyor. Takımdaki tüm oyuncularla iyi bir iletişime sahip olan Mert Hakan Yandaş takımdaki herkesin derdine koşmaya çalışıyor. Mert Hakan Yandaş bu özellikleriyle de takımın vazgeçilmez isimleri arasında geçiyor. 
 
 

HATALARINDAN DERS ALDI

 
Kayserispor maçında gereksiz bir kırmızı kart gören Mert Hakan Yandaş Çaykur Rizespor maçında Oosterwolde’nin yardımcı antrenörüyle tartışmasında araya girdi ve olayı yatıştıran taraf oldu. Tecrübeli orta saha Çaykur Rizesporlu Halil İbrahim Pehlivan’ın formasından tutmasına rağmen tepki göstermedi. 
 
 
Yedek kalmasına rağmen kendisini her zaman hazır tuttuğunu kaydeden Mert Hakan Yandaş, “Çok çalışarak kendimi 5 dakika da olsa, 1 dakika da olsa Fenerbahçe’ye hizmet etmek için hazır tutuyorum. Bizler gelip geçiciyiz, bu kulüp, bu arma kalıcı. Biz de bu armanın değerini herkesten iyi biliyoruz. Kimse merak etmesin. F.Bahçe arması için elimizden gelen her şeyi yapacağız” dedi. 
 
Kendisini her zaman hazır tuttuğunu kaydeden Mert Hakan Yandaş, “F.Bahçe’nin büyüklüğünden üzerimizdeki baskının da büyük olacağını biliyoruz. Buraya gelirken de biliyordum. Ama ben geldiğim ilk günden beri bu baskıyı fazla hissedenlerden biriyim maalesef. Kendi hatalarım da oldu tabii ki. Buna bazen ben de yol açtım. Bu camiada uzun süre kalmak istiyorsanız herhalde bu mücadeleyi iyi vermek zorundasınız, güçlü bir mantaliteye sahip olmak zorundasınız. Bana verilen her fırsatı değerlendirmeye çalışıyorum. İşin arka kısmında Fenerbahçemiz için, camiamız için elimden gelen her şeyi yapmaya çalışıyorum. O yüzden çok çalışarak kendimi 5 dakika da olsa, 1 dakika da olsa Fenerbahçe’ye hizmet etmek için hazır tutuyorum.” yanıtını verdi.
 
 

MERT HAKAN'IN ÇAYKUR RİZESPOR İSTATİSTİKLERİ

 
Çaykur Rizespor maçında en fazla şutta payı bulunan isim, oyuna ikinci yarıda dahil olan Mert Hakan Yandaş'tı. Tecrübeli orta saha girdiği 6 ikili mücadelenin 5’ini kazanırken, 3 kez de sahipsiz top kazandı. 
 
  • Dakika: 45
  • Asist: 1
  • Şut: 3
  • Şut pası: 2
  • Orta: 1/4
  • İkili mücadele: 5/6
  • Sahipsiz top kazanma: 3
 
Dilan Polat Türkiye gerçekleri ile tanıştı

Dilan Polat Türkiye gerçekleri ile tanıştı

Zeynep Demirel'in evlilik yıldönümü zehir oldu

Zeynep Demirel'in evlilik yıldönümü zehir oldu

'Kör Nokta' bu akşam ekran sınavına çıkıyor

'Kör Nokta' bu akşam ekran sınavına çıkıyor

Giray Altınok baba oldu: Oğluna hangi adı verdi?

Giray Altınok baba oldu: Oğluna hangi adı verdi?

Metin Arolat sahnede fenalaşarak hayatını kaybetti

Metin Arolat sahnede fenalaşarak hayatını kaybetti

Ayça Ayşin Turan aşkı Mehmet Aslan'a yaradı

Ayça Ayşin Turan aşkı Mehmet Aslan'a yaradı