Fenerbahçe’nin yeni hocası ya İsmail Kartal, ya da Volkan Demirel olacak

Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörünün kim olacağına dair bekleyiş devam ederken, İsmail Kartal ve Volkan Demirel isimleri öne çıkıyor. Yönetim kurulu toplantısında bu iki isim arasında seçim yapılacak.

Editör: Şevket Arslan | 19 Haziran 2023 Pazartesi 09:53 - Güncelleme: 19 Haziran 2023 Pazartesi 09:53
Kaynak: Sözcü

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un, mali genel kurulda futbol takımının yeni teknik direktörünün yerli olacağını açıklamasının ardından camia geri sayıma geçerken gözler bugünkü yönetim kurulu toplantısına çevrildi.

Sarı-lacivertli yöneticiler bugünkü toplantıda iki ismi oylayacak: İsmail Kartal ve Volkan Demirel. Kulislerde, daha tecrübeli olması nedeniyle Kartal'ın Demirel'den bir adım önde olduğu konuşuluyor. Teknik direktörlük kariyerinin başında olan Demirel, Karagümrük'ün ardından Hatayspor'u devralmıştı.

KONTRAT 1 YILLIK OLACAK
41 yaşındaki eski kalecinin Hatayspor deneyimi, deprem nedeniyle sekteye uğradı. 2021-22 sezonunda Pereira'nın ayrılmasının ardından devraldığı Kanarya'yı lig ikinciliği ile Şampiyonlar Ligi'ne taşıyan Kartal ise Jesus'a hazır bir takım devretmişti.

Kartal veya Demirel'in takımın başına geçmesi, ekonomik açıdan da yönetimi rahatlatacak. Sarı-lacivertliler, Jesus ve yardımcılarının yıllık 7 milyon Euro'yu bulan maaş yükünden kurtulacak. 2024'teki genel kurul nedeniyle yeni hocanın kontratı 1 yıllık olacak.

BURUK VE YALÇIN ÖRNEK OLDU
Koç ve yönetimin yerli kararında, Okan Buruk ve Sergen Yalçın'ın rol oynadığı belirtiliyor. Türk futbolunu iyi tanıyan Buruk; Başakşehir'in ardından Galatasaray'ı (ilk sezonunda) lig şampiyonu yaptı. Yalçın da Beşiktaş'ı, göreve geldikten 1 buçuk yıl sonra lig şampiyonluğuna ulaştırmıştı.

BU KEZ ŞAMPİYONLUK
Sarı-lacivertli takımın başına yeniden geçmesi durumunda kariyerinin ilk şampiyonluğu için ter dökecek olan İsmail Kartal, Fenerbahçe ile en az 15 maça çıkan yerli hocalar arasında en yüksek puan ortalamasına sahip ikinci isim olarak dikkat çekiyor: 67 maçta 42 galibiyet, 15 beraberlik, 10 mağlubiyetle 141 puan (2.10). Mustafa Denizli, bu istatistikte ilk sırada yer  alıyor.

HATAY İLE GÖNÜL BAĞI
Fenerbahçe’de yardımcı antrenör olarak kariyerine başlayan; ardından Karagümrük'ün başına yetkili olarak geçen Volkan Demirel, Hatay'ı adeta yerle bir eden deprem sonrası yaşadıkları ve yaptıklarıyla ses getirmişti.

Liderliği ve mücadele ruhuyla sadece Hataylıların değil tüm Türkiye'nin sevgisini kazanan eski kaleci, gönül bağı olduğu Hatayspor ile yeni sezon hazırlıklarına başlamış durumda ve transfer çalışmalarını da yürütüyor.

Dilan Polat Türkiye gerçekleri ile tanıştı

Dilan Polat Türkiye gerçekleri ile tanıştı

Zeynep Demirel'in evlilik yıldönümü zehir oldu

Zeynep Demirel'in evlilik yıldönümü zehir oldu

'Kör Nokta' bu akşam ekran sınavına çıkıyor

'Kör Nokta' bu akşam ekran sınavına çıkıyor

Giray Altınok baba oldu: Oğluna hangi adı verdi?

Giray Altınok baba oldu: Oğluna hangi adı verdi?

Metin Arolat sahnede fenalaşarak hayatını kaybetti

Metin Arolat sahnede fenalaşarak hayatını kaybetti

Ayça Ayşin Turan aşkı Mehmet Aslan'a yaradı

Ayça Ayşin Turan aşkı Mehmet Aslan'a yaradı