Fenerbahçe'nin 3 Temmuz davasındaki hukuk mücadelesine darbe vuracak karar

Fenerbahçe, 3 temmuz sürecinde yaşananların FETÖ kumpası olduğunun ortaya çıkmasından sonra sorumlular aleyhine tazminat davaları mücadelesine başladı. İtalya'da da benzer davalar vardı. Ancak gelen haberler bu mücadelenin sonunun gelmediğini gösterdi.

Editör: Hande Durmaz | 7 Ocak 2024 Pazar 12:51 - Güncelleme: 7 Ocak 2024 Pazar 12:51
Kaynak: FOTOSPOR

Fenerbahçe'nin 3 Temmuz davasının sürecinde başlatılan yasal işlemlerle ilgili sürekli istişare halinde olduğu Juventus, mücadelesini kaybetti.

Kulüp hukukçularının yakından izlediği hukuk sürecinin sonunda Juventus'un davasını çekmesi, Fenerbahçe tarafından hayal kırıklığı ile karşılandı.

Forbes'un haberine göre; Juventus, yıllarca süren hukuki mücadelelerin ardından 2006 yılında adının karıştığı  Calciopoli Davasını geri çekti.

Juventus, Danıştay'ın itirazlarına son vermesinin ardından, hem Inter hem de İtalyan Futbol Federasyonu (FIGC) hakkındaki Calciopoli davasını çekti.

Calciopoli, İtalyan futbolunu sarsan bir skandaldı. Serie A'daki birçok kulübün maçlarına uygun hakemleri seçmekle suçlanmasıyla ilgiliydi. Juventus en ağır cezayı aldı. 2004-05 şampiyonluğu elinden alındı. 2006'da kazandığı şampiyonluk da rakipleri Inter'e verildi.

Juventus de o yaz Serie B'ye düşürüldü.

Daha sonra yapılan bir soruşturma, Inter'in yanı sıra diğer birçok kulübün de skandala karıştığını ortaya çıkardı. Ancak İtalyan adli prosedürleri, iddia edilen suçların üzerinden çok fazla zaman geçtiği için delillerin kabul edilemez olduğunu kabul etti.

Juventus hem Inter'e hem de FICG'ye karşı 445 milyon Euro tutarında tazminat talep eti. Dava 2011'de başladı.

Bu iddia İtalyan mahkemeleri tarafından reddedildi. Juventus temyize başvurdu. İddia bir kez daha reddedildi ancak Torino kulübü ilerlemeye kararlıydı.

Daha sonra yeni bir itirazda bulunuldu, ancak Lazio Bölge İdare Mahkemesi Juventus'un Temmuz 2016'daki yeni itirazını kısmen kabul edilemez ve kısmen asılsız ilan ederek reddetti.

Üçüncü bir itiraz sunuldu ancak söz konusu olayların üzerinden neredeyse 18 yıl geçmişken, Juventus sonunda davadan vazgeçti. İtirazı geri çekmeyi kabul etti.

Bununla birlikte kulüp, önemli yasal masrafların ödenmesi yönünde bir talepte bulundu ve bu talep de bu hafta başında reddedildi.

Dilan Polat Türkiye gerçekleri ile tanıştı

Dilan Polat Türkiye gerçekleri ile tanıştı

Zeynep Demirel'in evlilik yıldönümü zehir oldu

Zeynep Demirel'in evlilik yıldönümü zehir oldu

'Kör Nokta' bu akşam ekran sınavına çıkıyor

'Kör Nokta' bu akşam ekran sınavına çıkıyor

Giray Altınok baba oldu: Oğluna hangi adı verdi?

Giray Altınok baba oldu: Oğluna hangi adı verdi?

Metin Arolat sahnede fenalaşarak hayatını kaybetti

Metin Arolat sahnede fenalaşarak hayatını kaybetti

Ayça Ayşin Turan aşkı Mehmet Aslan'a yaradı

Ayça Ayşin Turan aşkı Mehmet Aslan'a yaradı