Fenerbahçe, sezonun ilk transferini açıkladı: Ryan Kent

Fenerbahçe'nin yeni transferi Ryan Kent, Galatasaray ile oynanacak Süper Kupa maçını ilk hedef olarak gösterdi ve taraftara hitaben yaptığı açıklamada, Fenerbahçe'nin hedeflerine ulaşması için elinden geleni yapacağını belirtti.

Editör: Şevket Arslan | 12 Haziran 2023 Pazartesi 16:40 - Güncelleme: 12 Haziran 2023 Pazartesi 16:40

2022-23 sezonunu Türkiye Kupası zaferiyle tamamlayan Fenerbahçe, gelecek sezonun ilk transferini resmen açıkladı. Rangers’tan ayrılan Ryan Kent ile anlaşma sağlandığını sosyal medyadan video ile duyuran sarı lacivertliler, “Yeni sezonun ilk videosu geldi” mesajını paylaştı.

26 yaşındaki İngiliz futbolcu, hücum bölgesinde her iki kanatta da forma giyebiliyor. Liverpool altyapısında yetişen Ryan Kent, 2017’de Freiburg’a kiralık olarak gitti. Bir sene sonra Bristol City’ye kiralanan Kent, Temmuz 2018’de Rangers’a kiralandı. İskoç ekibindeki performansıyla öne çıkan yıldız futbolcu, 2019’da 7 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer edildi.

Geçtiğimiz sezon oynadığı 44 maçta 3 gol atıp 10 asist yapan Kent, ilk sıçrayışını 2020-21 sezonunda yaptı. O sezon, Rangers formasıyla 52 maça çıkan Kent, 13 gol-14 asistlik performans sergiledi. İngiliz yıldız, 2021-22 sezonunda ise 46 maçta 3 gol-19 asistlik istatistik yakaladı.

FENERBAHÇE İLE 4 YILLIK SÖZLEŞME
Fenerbahçe Kulübü’nden yapılan açıklamada, “Kulübümüz, Glasgow Rangers ile sözleşmesi sona eren Ryan Kent ile 4 yıllığına anlaşmaya varmıştır. Resmi sözleşme oyuncumuzun sezon başı kampı için ülkemize geldiğinde yapılacak sağlık kontrollerinin ardından imzalanacaktır. Kamuoyunun bilgisine sunarız.” denildi.

Öte yandan, Ryan Kent’in Fenerbahçe’ye transferine dair detaylar henüz paylaşılmadı.

İLK HEDEFİ GALATASARAY MAÇI
Fenerbahçe’ye transferi sonrası duygularını paylaşan Kent, ilk hedef olarak Galatasaray ile oynayacakları Süper Kupa maçını gösterdi.

İşte Ryan Kent’in açıklamaları:

“Tüm Fenerbahçe taraftarına merhaba. Ben Ryan Kent. Öncelikle kulübümüz için kupanın kazanılmasında pay sahibi olan tüm takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Fenerbahçe’ye transfer olduğum için büyük onur duyuyorum. Yeni sezon ile ilgili konuşmak gerekirse Fenerbahçe’nin hedeflerine ulaşabilmesi konusunda, takımımızın başarılı olması için elimden geleni yapmaya çalışacağım.”

“İlk hedefimiz önümüzdeki ay oynayacağımız Süper Kupa’yı kazanmak olacak. Takım arkadaşlarımla birlikte yeni sezon çalışmalarına başlamak için çok heyecanlıyım. Kendinize iyi bakın.”

Ryan Kent'e ne kadar ödenecek? The Sun 7 Mayıs'ta açıkladı

The Sun, Fenerbahçe'nin sözleşme imzaladığı Ryan Kent'e yıllık 5 milyon Sterlin ödeyeceğini iddia etti. Ancak Fenerbahçe, KAP'a herhangi bir açıklama yapmadı.

Fenerbahçe'nin hocası yok... ancak ilk transfer yapıldı bile. Rangers'la yollarını ayrıan İngiliz oyuncuya ne kadar ödeneceğine dair KAP'a bir açıklama yapılmadı. Bu yüzden İngiliz basının ortaya attığı iddialar doğru kabul edilmek zorunda kalabilir.

7 Mayıs tarihli The Sun gazetesinin haberine göre Fenerbahçe, Ryan Kent'e Rangers'ta kazandığının net iki katını teklif etti. İngiliz oyuncu haftada 52 bin sterlin yılda 2.5 milyon Sterlin'le İskoç ekibinin en fazla kazanan oyuncusuydu.

The Sun'ın iddiası gerçek kabul edilecek olursa Fenerbahçe, İngiliz oyuncuya 5 milyon Sterlin ödemek zorunda. Yani 5.63 milyon euro.

Eğer iddia edilen rakam ödenecek olursa Fenerbahçe, Ryan Kent'le ilgili ödeme planını KAP'a açıklamak zorunda.

Çünkü bu rakam "yıllık garanti ücret ve azami maç başı ücretin brüt toplamı kamuya açıklanan son yıllık gelir tablosundaki satışların maliyetinin %5'ini veya aktif toplamının %5'ini aşan tutar" yani 3.8 milyon Euro'nun üzerinde olacak.

Ryan Kent'in scout raporunda dikkat çeken ifade: F1 kalitesinde

Scout Rodrigo Cumbraos, Fenerbahçe'nin yeni transferi Ryan Kent için 2020 yılında hazırladığı raporda dikkat çekici ifadeler kullandı.

Fenerbahçe, Rangers'tan ayrılan İngiliz futbolcu Ryan Kent ile anlaştı. Oyuncu izleme uzmanı Rodrigo Cumbraos, Ryan Kent için 2020 yılında şu ifadeleri kullandığı bir yazı kullanmıştı: 

* Oyununu tek bir kelimeyle özetlemek zorunda kalsaydım, "yıldırım" ifadesini kullanırdım. Düz bir çizgide yayılan ışıldayan enerjinin bir parçası gibi.

* Kent'in beceri setini basit bir tanımda tıkamak imkansız. Sadece top sürme, hızıyla rakibi geçen ve 1'e 1 yeteneğiyle son üçlüye topu ulaştırma yeteneğine sahip değil, aynı zamanda sol kanattan çok çeşitli gol tehditleri üretebiliyor.

* Kent, tüm kanadı domine ediyor. Rakiplerini sürükleyerek takım arkadaşlarına alan yaratmak için orta sahaya düşüyor. Orta sahaya dinamizm sağlamaya yardımcı oluyor.

* Sol yarı alana düşen Kent, topu tehlikeli bölgelere taşıyor.  Paslarıyla çizgileri kırıyor. F1 Grand Prix'sine yakışır kalitede ilerliyor. Ceza sahasının kenarından asist yapıyor. Rakip kaleciyi her iki ayağından çıkan tehlikeli uzun şutlarla tehdit ediyor.


Etiketler:

Ryan Kent Fenerbahçe
Dilan Polat Türkiye gerçekleri ile tanıştı

Dilan Polat Türkiye gerçekleri ile tanıştı

Zeynep Demirel'in evlilik yıldönümü zehir oldu

Zeynep Demirel'in evlilik yıldönümü zehir oldu

'Kör Nokta' bu akşam ekran sınavına çıkıyor

'Kör Nokta' bu akşam ekran sınavına çıkıyor

Giray Altınok baba oldu: Oğluna hangi adı verdi?

Giray Altınok baba oldu: Oğluna hangi adı verdi?

Metin Arolat sahnede fenalaşarak hayatını kaybetti

Metin Arolat sahnede fenalaşarak hayatını kaybetti

Ayça Ayşin Turan aşkı Mehmet Aslan'a yaradı

Ayça Ayşin Turan aşkı Mehmet Aslan'a yaradı