CEV Şampiyonlar Ligi Heyecanı Başladı, Kupa Türkiye'ye Gelecek mi?

Son 12 sezonda, Türk temsilcileri Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi'nde büyük başarılar elde ettiler. Bu süre zarfında 8 kez şampiyonluk yaşayarak adeta bu turnuvaya damgalarını vurdular.

Editör: Vesim Parlar | 6 Kasım 2023 Pazartesi 16:43 - Güncelleme: 6 Kasım 2023 Pazartesi 16:43

2011 yılında İstanbul'da düzenlenen Dörtlü Final organizasyonunda, VakıfBank Güneş Sigorta Türk Telekom rakiplerini geride bırakarak kupayı ilk kez müzesine götürdü. 2012'de ise Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de gerçekleştirilen Dörtlü Final'de şampiyonluk ipini Fenerbahçe Universal göğüsledi. 2013 yılında tekrar İstanbul'da organize edilen Dörtlü Final'de VakıfBank, ikinci kez şampiyon olarak kupayı kaldırmayı başardı.

CEV Şampiyonlar Ligi başlıyor! Kupa yine Türkiye’ye gelecek mi?

2013-2014 sezonunda Dörtlü Final Bakü'de yapıldı ve finalde Rus ekibi Dinamo Kazan, VakıfBank'ı yenerek şampiyonluğa ulaştı ve Türk ekiplerinin üst üste 3 sezonluk şampiyonluk serisi son buldu.

2015 yılında Polonya'nın Szczecin kentinde düzenlenen Dörtlü Final organizasyonunda ise Eczacıbaşı VitrA şampiyonluk kupasını müzesine götürerek Türk ekiplerinin toplamda 4. kez bu başarıyı elde etti.

2017 yılında İtalya'nın Treviso kentinde, 2018'de ise Romanya'nın başkenti Bükreş'te düzenlenen Dörtlü Final organizasyonlarında şampiyonluğu VakıfBank kazandı.

Ancak, 2019-2020 sezonunda yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle CEV Şampiyonlar Ligi tamamlanamadı. 2021'de ise İtalya temsilcisi Imoco Volley şampiyonluğa ulaştı. Son iki sezonda (2022 ve 2023), VakıfBank rakiplerine üstünlük sağlayarak şampiyonluğa ulaştı.

CEV Şampiyonlar Ligi'nde geride kalan 63 sezonda 26 farklı takım şampiyonluk yaşadı. En fazla şampiyonluğa ulaşan takım, tamamı SSCB döneminde olmak üzere 11 kez şampiyon olan Dinamo Moskova oldu. Uralochka ve Volley Bergamo ise sırasıyla 8 ve 7 kez şampiyonluk yaşadılar.

CEV Şampiyonlar Ligi gruplarında Türk takımlarının rakipleri belli oldu

Kadınlarda, SSCB ekipleri toplamda 22 kez ile en fazla şampiyonluk elde eden ülke oldu. İtalya temsilcileri 17 kez şampiyon olarak ikinci sırada yer alırken, Türk takımları 8 kez şampiyonluk yaşadı. Ayrıca Bulgaristan ve Rusya'dan da üçer kez şampiyonluk elde edildi.

'Kör Nokta' bu akşam ekran sınavına çıkıyor

'Kör Nokta' bu akşam ekran sınavına çıkıyor

Giray Altınok baba oldu: Oğluna hangi adı verdi?

Giray Altınok baba oldu: Oğluna hangi adı verdi?

Metin Arolat sahnede fenalaşarak hayatını kaybetti

Metin Arolat sahnede fenalaşarak hayatını kaybetti

Ayça Ayşin Turan aşkı Mehmet Aslan'a yaradı

Ayça Ayşin Turan aşkı Mehmet Aslan'a yaradı

Yine birbirine girdiler: 'Mahkemeyi oyalıyor'

Yine birbirine girdiler: 'Mahkemeyi oyalıyor'

Pınar Deniz ile Kaan Yıldırım'dan after parti

Pınar Deniz ile Kaan Yıldırım'dan after parti