Beşiktaş'ta Santos fiyaskosu!

Beşiktaş’ın Pendikspor’a 4-0 gibi ağır bir sonuçla mağlup olması camiada öfke ve hayal kırıklığı ile karşılanırken, yorumcular olumsuz bir tablo çizdiler

Editör: Şevket Arslan | 21 Ocak 2024 Pazar 15:04 - Güncelleme: 21 Ocak 2024 Pazar 15:04

İLKER YAĞCIOĞLU (TRT Spor): Teknik direktör getirmekle transfer bitirilmiyor. Pendikspor kadar transfer yapamıyor musun ya? 1-0'ı hocaya yazmam ama 4-0'lık mağlubiyeti kesinlikle hocaya yazarım. Beşiktaş'ın transfer döneminde köklü bir değişime gitmesi gerekiyor. buna Cenk Tosun falan da dahil. Beşiktaş'ın defans hattından Tayyip Talha hariç kimse şampiyonluk kadrosuna oynayamaz.

‘BEŞİKTAŞ YOĞUN BAKIMDA’

ATTİLA GÖKÇE (Milliyet): Güler yüzlü, sakin ve sabırlı Fernando Santos dün adeta kimlik değiştirdi. Çatık kaşlı, telaşlı ve sabırsız haliyle dikkat çekti. Hayır karakter değişikliği demek istemiyorum. Yenik başlayan bir maçın bir türlü dengeye gelmemesi, tecrübeli Santos’u bile farklı bir yapıya dönüştürmüştü. 4-0’lık ağır yenilgi üzerine Santos ve yardımcıları elbette “yoğun bakım” uygulayacaktır ama… Hastayı kurtarabilirler mi? Bilmiyoruz.

‘HİÇBİR ŞEY ÜRETEMİYOR’

SİNAN VARDAR (Sabah): Sezon başından beri sıkıntısını çektiğimiz kadro istikrarsızlığı tekrar kendini gösterdi. Son maçlarda aldığı galibiyetlerle özgüveni yerinde olan Beşiktaş, bu maçta yine bekleneni yapamadı. Temel problem bence oyuncu kaliteleriyle alakalı. Özellikle orta saha da oyun üretemeyen, defansta sürekli hata yapan oyuncuların artık toparlanması lazım.

‘MOURİNHO DA GELSE AYNI’

BİLAL MEŞE (Milliyet): Valla, ister Santos, isterseniz Mourinho’yu getirin, fark etmez; bu kadroyla, bu kadar arkadaş! Kartal, zor günlerden geçiyor, nöbetçi teknik adamlar, umut diye getirilen Santos… Ne değişti Allah aşkına? Beşiktaş, benzetme yerindeyse, “aynı tas, aynı hamam” misali! Ya, olacak iş mi bu? Kırmızı hatta bulunan Pendikspor’dan koca Kartal dört gol yer mi, biri bunu açıklasın?

Çağlar, Başakşehir maçında  sahada! 2 milyona iş bitti
Çağlar, Başakşe

KADRO KALİTESİ ALTLARDA’

OKTAY DERELİOĞLU (Takvim): Beşiktaş'ın ismi çok büyük, kadro kalitesi çok düşük. Pendikspor'dan Thiam'ı, Halil'i, Erencan'ı ve Umut Nayir'i alıp Beşiktaş'a koysan, sahadaki hücumculardan daha azını vermez. O zaman oyuncuların da kendini sorgulaması da gerekiyor. Beşiktaş'ın bu kadro kalitesizliği ve hedefsizliği ile mağlup olması doğal hale geldi. Alınan skor tam bir facia oldu. Artık tek çare doğru transfer yapmak.

‘KALİTE VE TEMPO DÜŞÜK’

ALİ GÜLTİKEN (Sabah): Beşiktaş kadro olarak artık suyunun suyundan lezzetli bir yemek yapmaya çalışıyor. Ama eldeki kadro ne kalite olarak ne de tempo olarak buna yetmiyor. Beşiktaş'ın bu sezon mutlulukları ufak kıvılcımlara bağlı olarak devam edecek gibi görünüyor. Bir maçta Semih kıpırdayacak, bir maçta Rashica bir şeyler yapacak, diğerleri de acaba onlara katılır mı noktasında beklentiler her maç revize edilecek.

SANTOS’UN BİR TESİRİ YOK’

UĞUR MELEKE (Hürriyet): Beşiktaş’ın son iki galibiyetinde Santos’un strateji ya da oyun anlamında bir tesiri olmadığını dile getirmeye çalışmıştım. Rize’yi de, Karagümrük’ü de yenen Serdar Topraktepe’nin takımıydı. Bahtiyar-Tayyip savunma göbeğini o oturttu. Demir Ege’yi altı, Hadziahmetovic’i sekiz numarada kullanan oydu. Semih-Rashica kanatlarıyla Beşiktaş’ı bir hücum stratejisine kavuşturan da o.

‘BUNU ANLAMAK ÇOK ZOR’

MEHMET ÖZDİLEK (TRT Spor): Pendikspor ligin en çok gol yiyen takımı. 44 gol yemiş, Beşiktaş'ın bu takıma gol atamaması cidden anlaşılmıyor. Demir Ege çıkınca orta sahada direnç çok düştü. Beşiktaş bu maçta puan almayı zaten hiç hak etmemişti. Hoca değişikliğiyle birlikte gelen değişimi devam ettirmesi beklenir ancak Beşiktaş bunu başaramadı. Tayfur Bingöl'den orta saha oyuncusu olmaz.

‘BIRAKIP GİTTİ, LEŞ ORTADA’


ERMAN TOROĞLU (A Spor): Beşiktaş kadrosu bu. Bakacaklar, ona göre deve dişi gibi adamlar lazım. Orta sahaya 2 adam lazım. Stopere çok iyi bir adam lazım. Santrfor, bek lazım. Bayağı lazım. Panik yapmadan bulursun. Araştırsan, makul paralara bulursun. Koşacak, mücadele edecek, Beşiktaş'a yakışacak adam bulursun, yaparsın. Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü ve yeni yönetimi aldığı cenazeyi kaldırmaya bakacak. Bu cenazenin sorumluları belli zaten. Bu transferleri yapan, yaptıran Şenol Güneş ve Ahmet Nur Çebi. Bırakıp gittiler, leş ortada kaldı. Kokuyor tabi. Bu takımı nasıl temizlerler bilmiyorum."

'Kör Nokta' bu akşam ekran sınavına çıkıyor

'Kör Nokta' bu akşam ekran sınavına çıkıyor

Giray Altınok baba oldu: Oğluna hangi adı verdi?

Giray Altınok baba oldu: Oğluna hangi adı verdi?

Metin Arolat sahnede fenalaşarak hayatını kaybetti

Metin Arolat sahnede fenalaşarak hayatını kaybetti

Ayça Ayşin Turan aşkı Mehmet Aslan'a yaradı

Ayça Ayşin Turan aşkı Mehmet Aslan'a yaradı

Yine birbirine girdiler: 'Mahkemeyi oyalıyor'

Yine birbirine girdiler: 'Mahkemeyi oyalıyor'

Pınar Deniz ile Kaan Yıldırım'dan after parti

Pınar Deniz ile Kaan Yıldırım'dan after parti