Avrupa'da nefesler kesildi, Arda Güler manşetleri süsledi

Avrupa'nın 5 büyük futbol ülkesi Almanya (Bundesliga), Fransa (Ligue 1), İngiltere (Premier Lig), İspanya (LaLiga) ve İtalya'daki (Serie A) maçlara hafta sonu devam edildi.

Editör: Necmi Şahin | 11 Mart 2024 Pazartesi 13:20 - Güncelleme: 11 Mart 2024 Pazartesi 17:10
Kaynak: HABER MERKEZİ

LaLiga'nın 28. haftasında Real Madrid, sahasında Celta Vigo'yu 4-0 yenerek galibiyetini pekiştirdi. Arda Güler, 89. dakikada oyuna girdi ve 90+4. dakikada takımının son golünü kaydederek Real Madrid forması altındaki ilk golünü attı. Zirve takipçilerinden Girona, evinde Osasuna'yı 2-0 mağlup ederken, Barcelona da Mallorca'yı 1-0 yenerek önemli bir galibiyet elde etti. Ancak, Atletico Madrid beklenmedik bir şekilde deplasmanda Cadiz'e 2-0 mağlup olarak sürpriz bir yenilgi yaşadı. Real Madrid, 69 puanla zirvedeki yerini korurken, Girona 62, Barcelona 61 ve Atletico Madrid 55 puanla sıralandı.

Premier Lig'in önemli maçında Liverpool ile Manchester City karşı karşıya geldi ve sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrıldılar. Arsenal, rakiplerinin puan kaybettiği haftada Brentford'u 2-1 yenerek Kai Havertz'in 86. dakikada attığı golle zirvenin yeni sahibi oldu. Tottenham ise Aston Villa deplasmanında etkileyici bir performans sergileyerek 4-0'lık galibiyet elde etti. Bournemouth forması giyen milli futbolcu Enes Ünal, takımının Sheffield United ile 2-2 berabere kaldığı maçta ilk golünü kaydetti. Premier Lig'in 28. haftasında Arsenal, 64 puana ulaşarak averajla Liverpool'un önünde zirveye yerleşti. Manchester City 63, Aston Villa 55 ve Tottenham ise 53 puanla bu haftayı tamamladılar.

Bayer Leverkusen, sahasında Wolfsburg'u Nathan Tella ve Florian Wirtz'ın attığı gollerle 2-0 yenerek üst üste 6. galibiyetini aldı. Bayern Münih, son haftalardaki puan kayıplarını geride bırakarak evinde Mainz 05'i 8-1 gibi etkileyici bir skorla geçti. Şampiyonluk yarışında olan takımlardan Stuttgart, Union Berlin'i 2-0 mağlup ederken, Borussia Dortmund da deplasmanda Werder Bremen'i 2-1 mağlup etti. Bundesliga'nın 25. haftasının ardından Bayer Leverkusen, 67 puanla liderliğini sürdürdü. Bayern Münih 57, Stuttgart 53 ve Borussia Dortmund ise 47 puanla takibini sürdürdü.

Serie A'da zirvedeki Inter, milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu'nun da forma giydiği mücadelede Yann Aurel Bisseck'in golüyle Bologna deplasmanında 1-0 galip gelerek peş peşe 10. galibiyetini aldı. Milan, Empoli'yi 1-0 yenerek üç puanı hanesine yazdırırken, Juventus ise Atalanta karşısında 2-2 berabere kalarak son 7 haftada 6. kez puan kaybetti. Serie A'nın 28. haftasında Inter, 75 puanla zirvede yer aldı. Milan 59 puanla ikinci sırada yer alırken, Juventus ise 58 puanla üçüncü sırada yer aldı.

Ligue 1'in 25. haftasında lider PSG, evinde Reims ile 2-2 berabere kalarak üst üste üçüncü kez puan kaybı yaşadı. Zirvedeki takımlardan Lens, evinde Brest'i 1-0 mağlup ederken, Monaco da deplasmanda Strasbourg'u 1-0 yenerek galibiyet elde etti. Lille ise Rennes ile 2-2 berabere kalarak bir puanla yetindi. Ligde 56 puanla liderliğini sürdüren PSG'nin ardından Brest 46, Monaco 45, Lille ve Lens ise 42'şer puanla sıralandı.

Dilan Polat Türkiye gerçekleri ile tanıştı

Dilan Polat Türkiye gerçekleri ile tanıştı

Zeynep Demirel'in evlilik yıldönümü zehir oldu

Zeynep Demirel'in evlilik yıldönümü zehir oldu

'Kör Nokta' bu akşam ekran sınavına çıkıyor

'Kör Nokta' bu akşam ekran sınavına çıkıyor

Giray Altınok baba oldu: Oğluna hangi adı verdi?

Giray Altınok baba oldu: Oğluna hangi adı verdi?

Metin Arolat sahnede fenalaşarak hayatını kaybetti

Metin Arolat sahnede fenalaşarak hayatını kaybetti

Ayça Ayşin Turan aşkı Mehmet Aslan'a yaradı

Ayça Ayşin Turan aşkı Mehmet Aslan'a yaradı