İsmail Saymaz açıkladı! Gökhan Zan 5 milyon dolar istemiş!

Dün akşam siyaset dünyasına bomba gibi düşen TİP’in Gökhan Zan’ı adaylıktan çekti haberinin yankıları sürerken, gazeteci İsmail Saymaz olaya farklı bir boyut getirdi… Saymaz, Gökhan Zan’ın Ak Partililer’den 5 milyon dolar (Yaklaşık 162 milyon TL) istediğini sürdü.

Editör: Hamdi Askar | 18 Mart 2024 Pazartesi 14:13 - Güncelleme: 18 Mart 2024 Pazartesi 14:33
Kaynak: Haber Merkezi

Gazeteci İsmail Saymaz sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “TİP'e ulaşan ses kaydına göre Turgay Kocakaya isimli kişi, AKP adına Gökhan Zan'la görüşerek adaylıktan çekilmemesi karşılığında 3 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu teklif ediyor. Gökhan Zan da "5 milyon dolar olmaz mı" diyerek teklife olumlu yaklaşıyor. Gökhan Zan bu kayıtların montaj olduğunu söylüyor ancak TİP bu kayıtların doğruluğuna inanıyor." İfadelerini kullandı.

Saymaz’ın paylaşımının ardından Türkiye İşçi Partisi (TİP) de, “Kayıtlar kriminal olarak doğrulandı” şeklinde bir paylaşımda bulundu. 

“ADAYLIKTAN ÇEKİLMİYORUM”

Bu arada Gökhan Zan ise Hatay Adliyesi’ne giderek, şantaja ve tehdide uğradığını belirterek suç duyurusunda bulundu.
Zan, suç duyurusu sonrası adliye önünde açıklama yaptığı ve X (eski adıyla Twitter) hesabında paylaştığı açıklamada "Tehditlerine ve şantajlarına boyun eğmediğimde de bu sefer en iyi bildikleri fetöcü yöntemlere, montajlara sarıldılar" ifadelerini kullandı.
“Son 1 haftadır yoğun bir tehdit ve şantajla karşı karşıya kaldım" diyen Zan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Daha önce adaylıktan çekilmem için Lütfü Savaş adına bana geldiklerini söyleyen, bana ve aileme zarar vermekle tehdit edip, çekilmezsem sahte kayıtlarla itibar suikastı yapacağını söyleyenlerin şantajına maruz kaldım. Ama boyun eğmedim.
"Durumu parti genel merkeziyle ve genel başkanımla paylaştım. Partim boyun eğmemem gerektiğini söyledi. Ancak dün itibarıyla az önce haklarında suç duyurusunda bulunduğum şahıslar bana sahte bir kayıtla şantaj yaptılar; adaylıktan çekilmezsem daha önce söyledikleri gibi aileme ve bana zarar verecekleri, basın yoluyla itibar suikastı yapacakları tehdidinde bulundular. Ben de bugün adliyeye gelip suç duyurusunda bulundum.”
Zan, "Yoluma ve adaylığıma halkımla birlikte daha azimli ve güçlü bir şekilde devam edeceğim" dedi.

'Kör Nokta' bu akşam ekran sınavına çıkıyor

'Kör Nokta' bu akşam ekran sınavına çıkıyor

Giray Altınok baba oldu: Oğluna hangi adı verdi?

Giray Altınok baba oldu: Oğluna hangi adı verdi?

Metin Arolat sahnede fenalaşarak hayatını kaybetti

Metin Arolat sahnede fenalaşarak hayatını kaybetti

Ayça Ayşin Turan aşkı Mehmet Aslan'a yaradı

Ayça Ayşin Turan aşkı Mehmet Aslan'a yaradı

Yine birbirine girdiler: 'Mahkemeyi oyalıyor'

Yine birbirine girdiler: 'Mahkemeyi oyalıyor'

Pınar Deniz ile Kaan Yıldırım'dan after parti

Pınar Deniz ile Kaan Yıldırım'dan after parti