Türkiye'nin en değerli turizm başkenti: Antalya

Pandemiden sonra yeniden hareketlenen Türk turizminde Antalya başı çekiyor. Akdeniz şehrinin her geçen gün artan turist sayısı yabancıların da ilgisini çekti.

Editör: Şevket Arslan | 6 Temmuz 2023 Perşembe 12:11 - Güncelleme: 6 Temmuz 2023 Perşembe 12:11
Türkiye turizmde atağa geçti. Deniz tatilcilerinin ve kültür gezginlerinin uğrak yeri olmak için uğraşan ülkemiz doğal güzellikleriyle her geçen gün değerini artırıyor. Bunların başında da hem doğası, hem iklimi hem de tarihi yerleriyle her türlü turistlerin ilgisini çeken Antalya geliyor. 
 
Resmi rakamlara göre günde 100 bin turistin şehre giriş yapması ve 2019'da 15 milyon toplam turist sayısı rekorunu kırmaya doğru yol alması yabancı basının da dikkatini çekti. 
 
İspanya'nın dünyaca ünlü şehri Barcelona ve Meksika'nın özellikle Amerikan vatandaşlarının gözde yeri Quintana Roo'dan sonra Antalya'nın geldiğini anlatan makalede, şehrin özgürlükçü havasının popüleritesini artırdığı anlatıldı.
 
MUHAFAZAKAR TÜRKİYE HAVASINDAN UZAK
 
Makalede Antalya'nın muhafazakar bir ülke olan Türkiye'nin en liberal şehri olmasının Antalya'nın özellikle kadınlar ve LGBTQ+ çiftlerin tercih etmesine neden olduğu anlatıldı.
 
Sahillerinin güzelliğinin anlatıldığı makalede en gözle plajlar için de şöyle yorumlar yapıldı: 
 
-Konyaaltı Plajı , Antalya'nın ana kıyı gelişimi ve yaz aylarında tıka basa dolu olmasına rağmen şehir sınırları içinde kalıyorsanız en kolay ulaşılan plajdır.
 
-Mermeli Plajı , eski surların altındaki bir koyda bulunan, Antalya'nın Eski Kent bölgesinde ücretli, küçük tenha bir plajdır.
 
-Phaselis , hem tarihi bir plaj hem de uzun süredir terk edilmiş bir Roma şehri, antik harabeler arasında yüzerek biraz kültür çekebileceğiniz yer
 
-Çıralı Plajı , Antalya şehir merkezine 80 km uzaklıkta, turkuaz sularla çevrili, uzaklığı nedeniyle aranan sakin bir plajdır.
 
-Yumuşak kumları, parlak mavi, Karayip benzeri okyanusu ve onu çevreleyen doğa koruma alanıyla tanınan Ayışığı Plajı
 
KÜLTÜR MERAKLILARI İÇİN DE TAM UĞRAK YERİ
 
Makalede Antalya'nın tarihi güzelliklerine de vurgu yapıldı ve şöyle denildi:
 
Aradığınız kültür ise, mükemmel bir şekilde korunmuş 1. yüzyıldan kalma bir Roma şehir kapısı, savunma duvarları, şimdi cami olarak işlev gören Bizans kiliseleri ve Helen siteleri dahil olmak üzere, sınırsız tarihi eser zenginliği ile Antalya sizi bekliyor.
 
Aspendos, Antalya İli'ndeki en etkileyici antik yapılardan biridir ve genellikle Antik Çağ'ın en iyi korunmuş Roma tiyatrosu olarak tanımlanır .
 
Diğer etkileyici kalıntılar, bir Roma amfitiyatrosu ve Akdeniz'e bakan dünyaca ünlü Apollon Tapınağı ve efsanevi Solymos dağının güneybatı yamacına oyulmuş Termessos'u içeren geniş bir arkeolojik kompleksi kapsayan Arnavut kaldırımlı bir sahil kasabası olan Side'de bulunabilir .
 
 
Dilan Polat Türkiye gerçekleri ile tanıştı

Dilan Polat Türkiye gerçekleri ile tanıştı

Zeynep Demirel'in evlilik yıldönümü zehir oldu

Zeynep Demirel'in evlilik yıldönümü zehir oldu

'Kör Nokta' bu akşam ekran sınavına çıkıyor

'Kör Nokta' bu akşam ekran sınavına çıkıyor

Giray Altınok baba oldu: Oğluna hangi adı verdi?

Giray Altınok baba oldu: Oğluna hangi adı verdi?

Metin Arolat sahnede fenalaşarak hayatını kaybetti

Metin Arolat sahnede fenalaşarak hayatını kaybetti

Ayça Ayşin Turan aşkı Mehmet Aslan'a yaradı

Ayça Ayşin Turan aşkı Mehmet Aslan'a yaradı