Alkolsüzlük Kuralı Tüm Muhafazakar Otellerde Geçerli midir?

İslami bir yaşam şeklinde sahip olanların tatillerde kendilerine uygun bir otel bulmaları gerekiyor. Muhafazakar yaşam tarzına uygun bir hizmet almak için otel seçiminin dikkatli bir şekilde yapılması gerekir. Bu noktada en çok üzerinde durulan unsur ise alkol kullanımına dair otellerin uyguladığı kurallardır. Alkolsüzlük kuralının uygulanması, muhafazakar yaşam şekline sahip olanların otellerde aradığı özelliklerden biri oluyor.

Editör: Şevket Arslan | 28 Eylül 2023 Perşembe 16:04 - Güncelleme: 29 Eylül 2023 Cuma 16:53

Peki, alkolsüzlük kuralı tüm muhafazakar otellerde uygulanıyor mu? Muhafazakar oteller, İslam dininin kaidelerine uygun bir hizmet sunmaya odaklanırlar. İslam dininde alkol kullanımı haramdır. Bu nedenle İslami otellerin büyük bölümünde alkol kullanımına izin verilmez ve tesisin hiçbir alanında alkol servisi yapılmaz. Bu kural nedeniyle muhafazakar otellerin alkolsüz oteller olarak da adlandırıldığını belirtmek isteriz.

Ancak ülkemizde ya da yurt dışında hizmet veren tüm otellerde alkolsüzlük kuralının uygulandığından da söz edemeyiz. Bazı otellerde sadece belirli internet siteleri üzerinden rezervasyon yaptırıldığında odadaki alkolleri kaldırıyor. Ancak tesisin çeşitli alanlarında alkol kullanımına müsaade ediliyor. Bu otellerin muhafazakar otel olarak geçmediğini eklemek gerekir. Bir otelde, tüm tesiste alkol kullanımına izin verilmiyor olması durumunda o otelde alkolsüzlük kuralının uygulandığından söz edilebilir.

İslami kaidelere uygun bir hayat sürüyorsanız tatil için seçiminizi mutlaka muhafazakar otellerden yana yapın. Çünkü tek kıstasınız alkol kullanılıp kullanılmadığı olduğunda hatalı seçim yapabilirsiniz. Muhafazakar otellerde konukların tatil boyunca ibadetlerini sorunsuz şekilde yerine getirmeleri için ibadet alanları sunuluyor. Bununla birlikte otellerde sadece helal yiyeceklere yer veriliyor.

Menü içerisinden dilediğiniz yemeği seçebiliyorsunuz çünkü yemeklerin yalnızca helal gıdalar ile hazırlandığından emin olabiliyorsunuz. Dolayısıyla alkolsüzlük kuralı kadar önemli olan diğer hususlarda da bir problem yaşamamak için muhafazakar otellerde konaklamayı seçmenizde fayda var. Bu otellere ulaşmak zor mu?

Eğer HalalBooking.com sitesine tıklarsanız birkaç dakika içerisinde çok sayıda muhafazakar oteli inceleme şansını da elde edebilirsiniz. Hatta fiyat kıyaslaması yaparak bütçenize uygun olanı oteli seçebilir, rezervasyon işleminizi saniyeler içerisinde tamamlayabilirsiniz. Yaşam tarzınıza birebir uygun bir hizmet almak istiyorsanız siz de İslami otelleri seçin ve hayatınızın en keyifli tatilini yapmak için hazırlıklara başlayın.


Etiketler:

alkolsüz oteller
'Kör Nokta' bu akşam ekran sınavına çıkıyor

'Kör Nokta' bu akşam ekran sınavına çıkıyor

Giray Altınok baba oldu: Oğluna hangi adı verdi?

Giray Altınok baba oldu: Oğluna hangi adı verdi?

Metin Arolat sahnede fenalaşarak hayatını kaybetti

Metin Arolat sahnede fenalaşarak hayatını kaybetti

Ayça Ayşin Turan aşkı Mehmet Aslan'a yaradı

Ayça Ayşin Turan aşkı Mehmet Aslan'a yaradı

Yine birbirine girdiler: 'Mahkemeyi oyalıyor'

Yine birbirine girdiler: 'Mahkemeyi oyalıyor'

Pınar Deniz ile Kaan Yıldırım'dan after parti

Pınar Deniz ile Kaan Yıldırım'dan after parti