Tırnaklarınız da kalbiniz gibi kırık mı? Bu yöntemle kırılgan tırnaklara son…

Tırnaklarınız kırılgan ve çok mu ince? Her yöntemi denediniz fakat bir çözüm bulamadınız mı? Güçlü ve sağlıklı tırnakların sizden çok uzakta olduğunu düşünüyorsanız bu yöntemler sizin için. Sadece 7 etkili yöntemle güçlü ve sağlıklı tırnaklara kavuşacaksınız. İşte detaylar….

Editör: Hande Durmaz | 7 Aralık 2023 Perşembe 16:21 - Güncelleme: 7 Aralık 2023 Perşembe 16:21
Kaynak: MYNET

Kırılgan ve zayıf tırnaklar, estetik kaygıların ötesinde günlük yaşamı da olumsuz etkileyebilir. Ancak endişelenmeyin, çünkü güçlü tırnaklara sahip olmanın yolları var. Tırnaklarınızın sağlığını desteklemek için etkili 7 yöntemi sizin için derledik. Bu yöntemler, doğal ve basit adımlarla kırılgan tırnaklarınıza veda etmenizi sağlayabilir. Tırnaklarınızı güçlendirmek ve sağlıklı bir görünüm kazandırmak için bu pratik önerileri değerlendirerek, güçlü tırnaklara kavuşabilirsiniz.

ZAYIF TIRNAKLARI GÜÇLENDİRMENİN 7 DOĞAL YOLU

VAZELİN KULLANIN

Kış aylarında tırnaklar çatlamaya ve kurumaya daha yatkın olur. Bu yüzden vazelini özellikle kış aylarında kullanmak oldukça önemli. Tırnağınıza bir kat vazelin sürün ve pamuklu eldiven giyip gece boyunca bekletin. Sabah uyandığınızda ellerinizi yıkayın. Bu işlemi, tırnağınızın güçlendiğini görene kadar tekrarlayabilirsiniz.

ZEYTİNYAĞI İLE MASAJ

Tırnaklarınıza 2 kaşık zeyinyağı ile 10 dakika masaj yapın. Zeytinyağı kalsiyum emilimine yardımcı olur ve kemik mineralizasyonunu ve kireçlenme sürecini iyileştirir.

LİMON SUYU SÜRÜN

Tırnak kırılmasını önleyecek antioksidan olan C vitamini içeren limonun suyunu sıkın ve pamuklu pamuklu çubukla tırnaklara uygulayın. Ardından ellerinizi ılık su ile yıkayın.

TEMİZLİK YAPARKEN ELDİVEN KULLANIMI

Bulaşık yıkarken, temizlik yaparken tırnaklarınız ve elleriniz çatlayabilir. Tırnaklarınızı yıpranmadan ve kimyasal içeren sudan uzak tutmak için eldiven kullanın.

BADEM YAĞI

Tırnakları besleyen ve kırılmalarını önleyen antioksidanlar ve besinler içeren badem yağı karışımını deneyebilirsiniz. 1 yemek kaşığı badem yağını biraz limon suyuyla karıştırın. Ardından ellerinize ve tırnaklarınıza sürün. 2 dakika beklettikten sonra durulayın.

SÜT TEDAVİSİ

Tırnaklarınızı, sütten alacağınız ekstra kalsiyum ile güçlendirebilirsiniz. Bunun için bir kaseye biraz ılık süt dökün ve tırnaklarınızı batırıp 5-10 dakika bekleyin. Bu karışıma isterseniz yumurta da ilave edebilirsiniz. Ayrıca bu yöntemi her gün tekrarlayabilirsiniz.

DOMATES SUYU KULLANIN

Domates suyu ile kırılgan tırnakları iyileştirebilir ve dokularını güçlendirebilirsiniz. Bu yöntemi uygulamak için 2 damla biberiye yağı ve 2 yemek kaşığı domates suyunu karıştırın ve tırnaklarınızı 10 dakika boyunca bu karışımda bekletin.


 

Dilan Polat Türkiye gerçekleri ile tanıştı

Dilan Polat Türkiye gerçekleri ile tanıştı

Zeynep Demirel'in evlilik yıldönümü zehir oldu

Zeynep Demirel'in evlilik yıldönümü zehir oldu

'Kör Nokta' bu akşam ekran sınavına çıkıyor

'Kör Nokta' bu akşam ekran sınavına çıkıyor

Giray Altınok baba oldu: Oğluna hangi adı verdi?

Giray Altınok baba oldu: Oğluna hangi adı verdi?

Metin Arolat sahnede fenalaşarak hayatını kaybetti

Metin Arolat sahnede fenalaşarak hayatını kaybetti

Ayça Ayşin Turan aşkı Mehmet Aslan'a yaradı

Ayça Ayşin Turan aşkı Mehmet Aslan'a yaradı