Sağlıklı saça sahip olmak ister misiniz? İşte size doğal bakım önerileri

Görünümünüzü tamamlayan en önemli unsurlardan biri, şüphesiz ki sağlıklı ve parlak saçlardır. Saçlarımıza gereken özeni göstermek, onları güçlü ve canlı tutmak için pek çok kişi çeşitli yöntemlere başvuruyor. Özellikle saç bakımı için aktarlar büyük rağbet görüyor. Peki, sağlıklı saç bakımı nasıl yapılır?

Editör: Vesim Parlar | 27 Ocak 2024 Cumartesi 13:55 - Güncelleme: 27 Ocak 2024 Cumartesi 13:55
Kaynak: GAZETE YAZIYOR

İŞTE SİZE DOĞAL BAKIM ÖNERİLERİ

saç

Görünümünüzü tamamlayan en önemli unsurlardan biri, şüphesiz ki sağlıklı ve parlak saçlardır. Saçlarımıza gereken özeni göstermek, onları güçlü ve canlı tutmak için pek çok kişi çeşitli yöntemlere başvuruyor. Özellikle saç bakımı için aktarlar büyük rağbet görüyor. Peki, sağlıklı saç bakımı nasıl yapılır? Fitoterapist Melike Pirim, saç bakımında doğal çözümler ve uygun yağ kullanımının önemine dikkat çekiyor. Gazete Yazıyor olarak saç bakımının temel prensipleri ve sorunlara yönelik çözümlerini sizin için derledik. Hangi yağ hangi saç tipine uygun? Neden saçlarımız dökülüyor? İşte cevaplar…

B12, DEMİR EKSİKLİĞİ VE KANSIZLIK

Saç sağlığı, genellikle dış görünüşümüzde önemli bir yer tutar ve saç problemleriyle başa çıkmak, birçok kişi için zorlayıcı olabilir. Fitoterapist Melike Pirim'e göre, saç dökülmesinin en yaygın nedenleri arasında B12, demir eksikliği ve kansızlık bulunuyor. Bu eksikliklerin varlığında, ilk önerisi içten gıda takviyelerine başvurmak. Pirim, içten alınan takviyelerin saç dökülmesini yüzde 90 oranında durdurabileceğini belirtiyor. Ancak, dışarıdan uygulanan takviyelerin etkisinin yüzde 20-50 arasında olduğunu hatırlatıyor. Saç dökülmesinin doğal bir süreç olduğunu ifade eden fitoterapist, tabiatımız gereği saçın yüzde 10'unun dökülmesinin normal olduğunu ekliyor.

saç

BU YAĞLAR SAÇ TELLERİNİ BESLER

Yağlı saçı olanlar ne kullanmalı?

Yağlı saçlarda yağı azaltıcı ürünler öneriyorum. Lavanta yağı, saç derisindeki yağ dengesini düzenleyerek saçları hafifletir ve parlaklık kazandırır. Benzer şekilde, menekşe yağı da yağlı saçlarda kullanılabilecek doğal bir üründür. Bu yağlar, saç tellerini besleyerek sağlıklı ve canlı bir görünüm kazanmalarına yardımcı olabilir. Yıkama işleminde ise, lavantalı ve ısırganlı şampuanı öneriyorum.

Kuru saçı olanlar neleri tercih etmeli?

Fındık yağının kuru saçlar için etkili bir doğal nemlendirici özelliği vardır. Saç tellerine derinlemesine nüfuz ederek kuruluğu giderir ve saçların doğal parlaklığını geri kazanmalarına yardımcı olabilir. Macadamia yağı, saç tellerini besleyerek onları güçlendirir ve kırılma riskini azaltır. Aynı zamanda saçın yumuşak ve pürüzsüz olmasına katkı sağlar. Avokado yağı ise, saçlara derinlemesine nüfuz ederek nemin korunmasına yardımcı olur. Saç tellerini güçlendirir ve elastikiyetlerini artırarak kuru saçların daha sağlıklı bir görünüme kavuşmasına yardımcı olur.

TEDAVİ EDİCİ ÖZELLİKLERİ VAR

Egzamalı saç tipi olanlar ne kullanmalı?

Shea butter, Hindistan cevizi yağı, aynısefa yağı, aloevera yağı, çörekotu yağı ve çay ağacı yağı gibi doğal yağlar, egzamalı saçlara yönelik tedavi edici özelliklere sahiptir. Bunların tedavi edici özellikleri vardır. Saç diplerine en azından 2 günde bir kullanarak, akşam sürüp sabaha kadar beklettikten sonra ardıç katranlı şampuanla yıkarsalar egzama sorunu çözülecektir. Hatta bunların karışımı olan şampuanlar da var. Bunları bir dönem kullanırlarsa rahatsızlıklarının gittiğini çok açık bir şekilde görürler.

SAÇ DÖKÜLMESİ OLMAYANLAR BİLE KULLANMALI

Her saça uygun olanlar nelerdir?

Susam yağı, badem yağı, çam terebentin yağı, ceviz yağı, zeytinyağı, sarımsak yağı, defne yağı ve Hint yağı, genel olarak her saç tipine uygun özelliklere sahiptir. Özellikle çam terebentin yağı, saç köklerinde hücre yenilenmesini destekleyerek saç sağlığını artırabilir. Aynı zamanda kan dolaşımını hızlandırarak saç derisine oksijenin daha iyi ulaşmasına yardımcı olabilir. Çörekotu yağı ve ısırgan yağı da tüm saç tipleri için uygun olan diğer doğal yağlardır. Hindistan cevizi yağı ise saç dökülmesine karşı etkili bir çözüm olabilir. Hatta saç dökülmesi olmayanlar bile kullanmalıdır.

RÖPOTAJ- SENAY GÜNCAVAR

 

 

Dilan Polat Türkiye gerçekleri ile tanıştı

Dilan Polat Türkiye gerçekleri ile tanıştı

Zeynep Demirel'in evlilik yıldönümü zehir oldu

Zeynep Demirel'in evlilik yıldönümü zehir oldu

'Kör Nokta' bu akşam ekran sınavına çıkıyor

'Kör Nokta' bu akşam ekran sınavına çıkıyor

Giray Altınok baba oldu: Oğluna hangi adı verdi?

Giray Altınok baba oldu: Oğluna hangi adı verdi?

Metin Arolat sahnede fenalaşarak hayatını kaybetti

Metin Arolat sahnede fenalaşarak hayatını kaybetti

Ayça Ayşin Turan aşkı Mehmet Aslan'a yaradı

Ayça Ayşin Turan aşkı Mehmet Aslan'a yaradı