Saç dökülmesine karşı en etkili çözüm yolları! Dökülmenin 5 temel sebebi, ilaçlar ve yiyeceklerle çözüm mümkün

Tükettiğiniz yiyecekler ve aldığınız ilaçlar saçlarınızın dökülmesine sebep olabilir. Gün içinde ortalama 50 ve ya 100 tel saç teli kaybederiz, fakat bu saç tellerinin yerini yeni saçlar doldurduğundan ötürü bu durumun farkına varamayabiliriz. Bu durum dökülen saçların eski saçlarımızın yerini tutmadığı zamandır; gözle görülür derecede belirsiz bukleler, kel kısımlara ve tek seferde ciddi saç dökülmesine sebep olabilir.İşte saç dökülmenizin 5 nedeni ve çözüm yolları...

Editör: Vesim Parlar | 12 Şubat 2024 Pazartesi 14:30 - Güncelleme: 12 Şubat 2024 Pazartesi 14:30
Kaynak: Mynet

Günümüzün yaygın problemlerinden biri olan saç dökülmesi genci yaşlısı fark etmeksizin herkesi buluyor. The Sun'da yer alan habere göre TV doktoru Amir Khan, saç dökülmesinin birçok nedeni olduğunu ve bunların bazılarının oldukça tedavi edilebilir olduğunu söyledi. Saç dökülmesinin 5 nedeni ve bunu durdurmak için yapılacakları haberimizde derledik.

01

SAÇ DÖKÜLMENİZİN 5 NEDENİ VE EN ETKİLİ ÇÖZÜM YOLLARI

GENETİK

892

Babanız kel mi? Yoksa annenizin saçları 35. yaş gününden sonra büyük ölçüde inceldi mi? Dr Amir, ne yazık ki yaşlandıkça saçlarınızı kaybedip kaybetmeyeceğiniz konusunda en büyük belirleyicinizin aile geçmişiniz olduğunu açıklıyor. Instagram'da paylaşılan bir videoda, "Genetik faktörler hem erkek hem de kadın tipi kelliğin nedenidir. Yavaş yavaş ortaya çıkma eğilimindedir ve öngörülebilir kalıplara sahiptir" dedi. Tipik kellik modeli başın ön kısmındaki saç çizgisinde başlar. Saç çizgisi yavaş yavaş geriye doğru hareket eder (geriye çekilir) ve 'M' şeklini oluşturur. Başın arkasındaki dairesel alan genellikle zamanla incelir ve genişler.

HORMONAL DEĞİŞİKLİKLER

Hem erkeklerde hem de kadınlarda hormon seviyelerindeki değişiklikler geçici ve kalıcı saç dökülmesine neden olabilir. Uzman, "Bu özellikle menopoza girenler için geçerli " dedi. Bu tip saç dökülmesi androgenetik alopesi olarak bilinir ve sıklıkla başın tepesinde başlayan erkek tipi kelliğe benzeyebilir. Menopoz, östrojen ve progesterondaki ciddi düşüşle birlikte, istemeden de olsa androjenlere daha fazla 'oyun alanı' sağlar. 

Östrojen ve progesteron ağırlıklı olarak kadın hormonlarıdır, androjenler ise erkek hormonlarıdır. Aşırı androjenler saç dökülmesiyle ilişkilidir. Eğer endişeleniyorsanız, hormonal tedavi önerebilecek doktorunuza görünün.

T1

ALOPESİ (SAÇKIRAN)

Alopesisi olan kişilerde bağışıklık sistemi saç köklerine saldırır ve saç dökülmesine neden olur; bu durum vücudun herhangi bir yerinde meydana gelebilir. Sebebi bilinmiyor ancak birçok uzman buna karşı çıksa da demir eksikliği ve stres bu durumu tetikleyebilir. Bazı durumlarda, saç dökülmesi başın tamamına yayıldığında alopesi Areata alopesi totalis'e, tüm vücudu etkilediğinde ise alopesi universalis'e dönüşebilir. Şu anda bu durumun tedavisi yoktur, ancak çeşitli tedaviler mevcuttur. Genellikle düzensiz alopesi Areata'da saçlar birkaç ay veya yıl içinde yeniden çıkar, ancak yeniden çıkması garanti edilmez. Bununla birlikte, durum alopesi totalis veya universalise dönüştüğünde, tamamen yeniden büyüme şansı azalır.

8

 

İLAÇLAR

Kanser, artrit, kalp problemlerini ve depresyonu tedavi etmek için kullanılan ilaçların tümü saç dökülmesine neden olabilir. Ancak, önce bir uzmanla konuşmadan asla reçeteli bir ilacı almayı bırakmayın.

89+

BESLENME EKSİKLİKLERİ

Ani saç dökülmesinin nedeni doğru besin maddelerini yeterince almamak olabilir. NHS, protein ve demir açısından çok düşük diyetlerin olduğunu söylüyor. Beslenme eksikliği olup olmadığını kontrol etmek için bir kan testi istemek ve ardından bir takviye yardımıyla belirli vitamin seviyelerini artırmaya bakmak için bir doktora görünmek iyi bir fikir olabilir.

555

Saç dökülmesi söz konusu olduğunda hedef, saç köklerinin ihtiyacı olan protein (keratin), mineral, vitamin, yağ ve su ihtiyacını karşılamak ve bu dengeyi korumak olmalı. Bu da çeşitli gıda maddelerinden oluşan doğru bir beslenme programı ile mümkün olabilir.

Saç dökülmesine karşı sarımsak yağı formülü:

Sarımsak yağını cezvede çok az ısıtın. Ardından saç diplerinize sürün.Başınıza bir bone geçirin veya streç bir filmle sarın. 1 gece boyunca saçınızda bekletin.Uyandığınızda saçlarınızı yıkayın. 2 günde 1 tekrarlayın.

Dilan Polat Türkiye gerçekleri ile tanıştı

Dilan Polat Türkiye gerçekleri ile tanıştı

Zeynep Demirel'in evlilik yıldönümü zehir oldu

Zeynep Demirel'in evlilik yıldönümü zehir oldu

'Kör Nokta' bu akşam ekran sınavına çıkıyor

'Kör Nokta' bu akşam ekran sınavına çıkıyor

Giray Altınok baba oldu: Oğluna hangi adı verdi?

Giray Altınok baba oldu: Oğluna hangi adı verdi?

Metin Arolat sahnede fenalaşarak hayatını kaybetti

Metin Arolat sahnede fenalaşarak hayatını kaybetti

Ayça Ayşin Turan aşkı Mehmet Aslan'a yaradı

Ayça Ayşin Turan aşkı Mehmet Aslan'a yaradı