Migren’in doğal ilacı meğer buymuş: 1 damlası ağrıyı anında kesiyor!

Tekrarlayan ve sürekli olarak şiddetli baş ağrılarına sebebiyet veren nörolojik bir hastalık olan migren zaman zaman bu hastalığa sahip olan kişilerin canını fena halde sıkabiliyor. Şiddetli baş ağrılarının yanı sıra mide bulantısı, ışığa ve sese karşı hassasiyetle kendini gösterebilen migren için çeşitli çözüm yolları aranıyor. Haberimizde vereceğimiz doğal migren ilacını her gün 1 damla kullanmak ağrıların önüne geçebilir. Ağrı kesicilerin veremediği rahatlığı doğanın mucizesi verebilir. Doğal ağrı kesici olarak bilinen bu mucizevi yağ haberimizde.

Editör: Vesim Parlar | 22 Ocak 2024 Pazartesi 16:54 - Güncelleme: 22 Ocak 2024 Pazartesi 16:59
Kaynak: Mynet

Tekrarlanan ve yoğun baş ağrılarına yol açan migren, hayat kalitesini olumsuz etkileyebilen nörolojik bir rahatsızlıktır. Şiddetli baş ağrıları, mide bulantısı, ışık ve sese karşı duyarlılık gibi belirtilerle kendini gösteren migren, birçok kişi için zorlayıcı bir durumdur. Migrenle başa çıkma konusunda çeşitli doğal çözümler aranmaktadır. Her gün sadece bir damla uygulayarak, bu doğal tedavi yöntemiyle şiddetli baş ağrılarını hafifletebilir ve ağrı kesicilere bağımlılığı azaltarak doğanın sunduğu bu mucizevi çözümden faydalanabilirsiniz. İşte detaylar...

 

Migren genetik ve çevresel faktörlerin etkileşimi sonucunda oluşabilir ve tetikleyiciler arasında stres, uyku düzensizlikleri, hormonal değişiklikler, bazı yiyecekler ve çevresel faktörler yer alabilir.

1 / 3

Nane yağı, baş ağrılarına karşı serinletici bir etki sunuyor. Şakaklara veya boyun bölgesine nane yağı sürmek, migren ağrılarına karşı rahatlatma sağlıyor. Nane yağı kullanmadan önce cilde uygun bir taşıyıcı yağ ile seyreltilmesi önem taşıyor.

Özellikle geceleri yatmadan önce uygulanan nane yağı sayesinde baş ağrısından ve migren ataklarından hızla kurtulmak mümkün oluyor.

2 / 3

Birkaç damla lavanta yağını, bir taşıyıcı yağ ile karıştırarak şakaklara veya boyun bölgesine hafif masaj yapıp uygulayabilirsiniz. Lavanta yağının sakinleştirici özellikleri, migrenin etkilerini azaltmada yardımcı olarak ağrının hafiflemesini mümkün kılıyor.

3 / 3

Bazı çalışmalar, magnezyum eksikliğinin migreni tetikleyebileceğini göstermektedir. Magnezyum takviyesi alarak migren ağrısını azaltabilirsiniz. Ancak, magnezyum takviyesi kullanmadan önce doktorunuza danışmanız önemlidir.


Etiketler:

Migren Sağlık İlaç
Dilan Polat Türkiye gerçekleri ile tanıştı

Dilan Polat Türkiye gerçekleri ile tanıştı

Zeynep Demirel'in evlilik yıldönümü zehir oldu

Zeynep Demirel'in evlilik yıldönümü zehir oldu

'Kör Nokta' bu akşam ekran sınavına çıkıyor

'Kör Nokta' bu akşam ekran sınavına çıkıyor

Giray Altınok baba oldu: Oğluna hangi adı verdi?

Giray Altınok baba oldu: Oğluna hangi adı verdi?

Metin Arolat sahnede fenalaşarak hayatını kaybetti

Metin Arolat sahnede fenalaşarak hayatını kaybetti

Ayça Ayşin Turan aşkı Mehmet Aslan'a yaradı

Ayça Ayşin Turan aşkı Mehmet Aslan'a yaradı