Hamam otu tozuyla, tüylerinizden kurtulun!

Osmanlı döneminde kadınların istenmeyen tüylerden kurtulmak için kullandığı doğal yöntem vardı. Özellikle hanedan kadınları hamam otu tozu kullanarak tüylerden kurtuluyordu. Bu yöntem sayesinde kıllar bir daha çıkmıyor.

Editör: Hande Durmaz | 3 Kasım 2023 Cuma 13:29 - Güncelleme: 3 Kasım 2023 Cuma 13:29
Kaynak: HABER MERKEZİ

İstenmeyen tüy ve kıllar, hem kadınların hem de erkeklerin karşılaştığı yaygın bir sorundur ve genellikle özgüven eksikliğine neden olabilir. Ancak, bu sorundan kurtulmanın doğal yolları bulunmaktadır. Osmanlı döneminde, hanedan kadınları ve halk arasında popüler olan bazı doğal yöntemler günümüzde tekrar ilgi görmektedir.

 

Osmanlı Döneminde Kullanılan Yöntemler

Osmanlı döneminde, istenmeyen tüylerden kurtulmak için hanedan kadınları ve hamamlarda kullanılan hamam otu tozunun tercih edildiği belirtiliyor. Hamam otu tozu, istenmeyen tüyleri ağrısız bir şekilde temizlemeye yardımcı oluyordu. Aynı zamanda "Hürrem otu" olarak bilinen bu ot, ağrısız bir şekilde istenmeyen kıl ve tüylerden kurtulmayı sağlıyordu.



 

Doğal Yöntemlerle İstenmeyen Tüylerden Kurtulma Yolları

Günümüzde, doğal olmayan teknolojik yöntemlerin yanı sıra doğal yöntemlerle de istenmeyen tüylerden kurtulmak mümkündür. Lazer ve epilasyon gibi teknolojik seçeneklere ek olarak, bazı doğal yöntemler şunlardır:

  • Limon ve Tuz: Limon suyu ve tuz, tüylerin büyümesini yavaşlatmaya yardımcı olan doğal maddelerdir. Bir limonun suyunu sıkın, içine 2 çay kaşığı tuz ekleyin, karışımı tüylü bölgeye uygulayın ve 15 dakika bekletin. Ardından bol su ile durulayın. Haftada bir kez uygulanabilir.
  • Şeker ve Bal: Şeker ve bal, kıl köklerini tıkayarak tüylerin çıkmasını zorlaştırır. Bir kasede bir yemek kaşığı şeker ve bir yemek kaşığı balı karıştırın. Karışımı tüylü bölgeye uygulayın, dairesel hareketlerle ovun. Ardından bol su ile durulayın. Haftada bir kez uygulanabilir.
  • Karbonat ve Türk Kahvesi Telvesi: Karbonat ve Türk kahvesi telvesi, tüyleri incelterek daha az fark edilir hale getirir. Bir kasede bir çay bardağı karbonat ve bir çay bardağı Türk kahvesi telvesini karıştırın. Karışımı tüylü bölgeye uygulayın ve 15 dakika bekletin. Ardından bol su ile durulayın. Haftada bir kez uygulanabilir.

Bu doğal yöntemler, istenmeyen tüylerden kurtulmak isteyenler için alternatif ve etkili çözümler sunabilir.

 

Dilan Polat Türkiye gerçekleri ile tanıştı

Dilan Polat Türkiye gerçekleri ile tanıştı

Zeynep Demirel'in evlilik yıldönümü zehir oldu

Zeynep Demirel'in evlilik yıldönümü zehir oldu

'Kör Nokta' bu akşam ekran sınavına çıkıyor

'Kör Nokta' bu akşam ekran sınavına çıkıyor

Giray Altınok baba oldu: Oğluna hangi adı verdi?

Giray Altınok baba oldu: Oğluna hangi adı verdi?

Metin Arolat sahnede fenalaşarak hayatını kaybetti

Metin Arolat sahnede fenalaşarak hayatını kaybetti

Ayça Ayşin Turan aşkı Mehmet Aslan'a yaradı

Ayça Ayşin Turan aşkı Mehmet Aslan'a yaradı