Doğal yolla kırışıklıktan kurtulmanın formülü

Kaz ayakları, mimik çizgileri ve kırışıklıklar bireyin kendisini bakımsız hissetmesine neden olabilir. Botoks ile kapatılamayan kırışıklar doğal yağlarla onarılabilir. Peki hangi doğal yağlar gençlik ışıltısı sağlar?

Editör: Şevket Arslan | 16 Eylül 2023 Cumartesi 12:48 - Güncelleme: 16 Eylül 2023 Cumartesi 12:48

Yaşlanmak doğal bir süreç olarak kabul edilir. Yaşınız ilerledikçe cildinizin görüntüsü de değişime uğrar. Çünkü vücudunuzun kolajen üretimi azalır. Kolajen üretimi azalında kırışıklıklar ve ince çizgiler daha belirgin hale gelir.

Bazen genç yaşlarda bile cildinizde kırışıklıklar görülebilir. Bunu önlemenin en güzel yollarından biri düzenli olarak cilt bakımı yapmak ve cildi güneş ışınlarının zararlı etkilerinden korumak.

Doğru ve dengeli beslenerek, stresten uzak durarak, cilt tipine ve ihtiyacına göre bakım yaparak, cildi güneş ışınlarının zararlı etkilerinden koruyarak cildin yaşlanmasını önleyebilirsiniz. Tüm bunların dışında doğal yöntemlerden de destek alabilirsiniz.

Piyasada kırışıklıkları ve ince çizgileri yok eden birçok profesyonel ürün bulunur. Ancak yaşlanma karşıtı bu cilt bakım ürünleri içerisinde bir çok kimyasal bileşen bulunur.

Eğer kimyasal içeren ürünleri kullanmak istemiyorsanız cildi gençleştiren ve derin kırışıklıkları bile açan doğal yağları cilt bakım rutinine dahil edebilirsiniz.

İçerisindeki vitaminler sayesinde kolajen üretimini destekleyen ve cildin erken yaşlanmasını önleyen bu doğal yağlar ile her zaman genç görünen bir cilde sahip olabilirsiniz. Derin kırışıklıkları yok eden doğal yağları bu yazımızda bulabilirsiniz.

SHEA YAĞI
Shea yağı cildi ve gözenekleri temizler. Cildi yağ ve kir kalıntılarından arındırır. Shea yağının içerisinde bol miktarda A vitamini bulunur.

Shea yağı cilt üzerinde botoks etkisi yaratır. Cildi sıkılaştırmanıza yardımcı olur. Sarkmaları engeller. Shea yağını göz çevresi bakımında da kullanabilirsiniz. Shea yağı göz çevresi kırışıklıklarını engeller.

SUSAM YAĞI
Cildin erken yaşlanmasını önlemek ve cilde nem depolamak için susam yağı kullanabilirsiniz.

Susam yağı ciltteki kolajen üretimini destekler. Cildin esnekliğni sağlar. Kırışıklıkları ve ince çizgileri azaltır. Susam yağını cilt kuruluğı yaşayanlar da kullanabilir.

PORTAKAL YAĞI
Portakal yağı cildi sıkılaştırır ve cildi yenilenmesine yardımcı olur. Portakal yağı cilde aydınlık bir görünüm verir. Cilt kusurlarını giderir.

Doğal botoks etkisi sağlar. Pamuk üzerine 2 damla damlatılarak, haftada 3-4 kez portakal yağı ile cildinizi silin. Eğer hassas bir cildiniz varsa portakal yağı uygulamayın.

KUŞBURNU YAĞI
Kuşburnu yağı içerisinde bol miktarda A vitamini bulunur. Bu özelliği ile cildi onarır ve besler. Kuşburnu yağı cildi neme doyurur. Cildin kurumasını ve kırışmasını engeller. A Vitamini, beta-karoten ve likopen nedeniyle yaşlanmayı geciktiren en iyi uçucu yağı olarak kabul edilir.

TATLI BADEM YAĞI
Yüksek düzeyde A Vitamini ve Omega-3 yağları gibi esansiyel yağ asitleri içeren tatlı badem yağı, kuru ve hassas ciltleri onarır. Cildi kaybettiği nemi geri kazandırır.

Hücre yenilenmesine destek olur. Özellikle soğuk havalarda cildin aşırı kurumasını engeller. Tatlı badem yağı, düzenli kullanıldığında kırışıklıkları ve ince çizgileri gözle görülür bir şekilde azaltır.

AVOKADO YAĞI
Avokado yağının içerisinde A vitamini bulunuyor. Avokado yağı ayrıca birbirinden faydalı yağ asitleri ve omega yağı içeriyor.

Avokado yağı özellikle kuru ciltler üzerinden çok etkilidir. Cildi adeta neme doyurur. Cildin nem dengesini korumasına yardımcı olur.

Avokado yağı, düzenli kullanıdığında pul pul dökülme ve tahriş gibi cilt sorunlarını da ortadan kaldırır.

Avokado yağı cildi etkili bir şekilde nemlendirdiği için güneş ışınların verdiği zararı da en aza indirir. Bu özelliği ile cildin kırışmasını engeller. İnce çizgilerin görünümünü azaltır.

Birkaç damla avokado yağını temiz cildinize masaj yaparak sürün. 10-15 dakika cildinizde beklettikten sonra cildinizi avokado yağından arındırın. Haftada 1-2 kez düzenli olarak uygulayın.

LİMON YAĞI
Limon yağı, cildin aşırı yağlanmasını önler. Yağlı ve akneli ciltler için idealdir. Sebum üretimini dengede tutar.

Limon yağı antioksidan etkisi sayesinde cildi hem arındırır hem de canlandırır. Limon yağı sivilce, akne ve siyah nokta gibi sorunları da ortadan kaldırır.Limon yağı içerisinde bol miktarda asit içerir.

Limon yağı gece uyumadan önce gece cilt bakım rutinine eklenmelidir. Uyku öncesi cilde sürülen limon yağı, ince çizgileri gözle görülür şekilde azaltır.

Derin kırışıklıkları düzenli kullanımda yok eder. Limon yağını sabah cilt bakımında kullanmak isterseniz sonrasında mutlaka güneş koruyucu krem sürmeniz gerekir.

4-5 damla zeytinyağı ile birkaç damla limon yaşını karıştırın. Temiz cildinize masaj yaparak sürün. Uyumadan önce cildinize uygulayın. Sabah cildinizi mutlaka yağdan arındırın.

ÜZÜM ÇEKİRDEĞİ YAĞI
Üzüm çekirdeği yağı kolay emilimi sayesinde en sık kullanılan doğal cilt bakım yağlarından biridir.

Üzüm çekirdeği yağının içinde bol miktarda E vitamini bulunur. Üzüm çekirdeği yağı içerisindeki E vitamini sayesinde cildi onarır ve cilt hücrelerinin yenilenmesine yardımcı olur.

Üzüm çekirdeği yağı kırışıklık giderici yağ olarak da kullanılır. Üzüm çekirdeği yağı cilt için doğal bir nemlendirici görevi de görür. Cildin kurumasını engeller. Cilde dolgunluk kazandırır. Üzüm çekirdeği yağı cildin sarkmasını da engeller. Cilde doğal kolajen desteği sağlar.

Üzüm çekirdeği yağını cildinize doğrudan uygulayabilirsiniz. Temiz cildiniz üzerine bir kaç damla üzüm çekirdeği yağını masaj yaparak sürün. 10-15 dakika beklettikten sonra üzüm çekirdeği yağını cildinizden arındırın.

Dilan Polat Türkiye gerçekleri ile tanıştı

Dilan Polat Türkiye gerçekleri ile tanıştı

Zeynep Demirel'in evlilik yıldönümü zehir oldu

Zeynep Demirel'in evlilik yıldönümü zehir oldu

'Kör Nokta' bu akşam ekran sınavına çıkıyor

'Kör Nokta' bu akşam ekran sınavına çıkıyor

Giray Altınok baba oldu: Oğluna hangi adı verdi?

Giray Altınok baba oldu: Oğluna hangi adı verdi?

Metin Arolat sahnede fenalaşarak hayatını kaybetti

Metin Arolat sahnede fenalaşarak hayatını kaybetti

Ayça Ayşin Turan aşkı Mehmet Aslan'a yaradı

Ayça Ayşin Turan aşkı Mehmet Aslan'a yaradı