Kocasından söke söke aldı, şimdi seve seve veriyor!

Amazon'un kurucusu Jeff Bezos’tan boşanmak için 30 milyar dolar (Yaklaşık 980 milyar TL) tazminat alan MacKenzie Scott, son olarak ABD'deki yardım kuruluşlarına 640 milyon dolar (Yaklaşık 21 milyar TL) bağışladı. Bu bağışla birlikte Mackenzie Scott’ın bugüne kadar yaptığı bağış miktarı 17 milyar doları (Yaklaşık 552 Milyar TL) buldu.

Editör: Hamdi Askar | 21 Mart 2024 Perşembe 12:23 - Güncelleme: 21 Mart 2024 Perşembe 12:24
Kaynak: HANDE DURMAZ

MacKenzie Scott boşanmadan aldığı yüklü nafakanın ardından sık sık yaptığı cömert bağışlarla dünya medyasının manşetlerinden düşmüyor. Zira dünyanın en zengin adamı ünvanını elinde bulunduran Jeff Bezos’tan 2019’da boşanan Scott’ın şu ana kadar yaptığı bağış miktarı 17 milyar doları buldu.
Scott, bu yıl bağışlardan faydalanabilmek için başvuran 6 binden fazla kuruluş arasından 361 küçük ölçekli kuruluşu seçtiğini açıkladı.

Bunlar arasında Amerikan Sivil Özgürlükler Birliği (ACLU), Göçmen Kadınlar için Adalet Derneği, LGBTQ+ hakları dernekleri ile bazı ruh sağlığı dernekleri bulunuyor.

GİZLİCE İLETİŞİME GEÇİYORDU

Scott, “Sesi cılız çıkan bireyler ve ailelerin seslerini duyurmak için üstün çalışmalar yapan, ayrımılık ve sistematik engellerle karşılaşan" dernekleri seçtiklerini belirtti.
Scott önceki yıllarda araştırmalar sonucunda ulaştıkları derneklerle gizlice iletişime geçerek bağışlarını iletiyordu.
Bu sene ise bir panel derneklerin başvurularını kabul etti ve 279 derneğe 2'şer milyon dolar, 82 örgüte de 1'er milyon dolar bağışta bulundu.

MacKenzie Scott, Jeff Bezos'tan boşandıktan sonra çocuklarının gittiği okulda öğretmenlik yapan Dan Jewett ile evlenmiş, daha sonra boşanmıştı. 

 

Başvuruları değerlendiren Lever for Change grubu, başvuran derneklerin üstün çalışmaları nedeniyle, önceden 250 milyon dolar olarak belirlenen bağış miktarının 640 milyon dolara çıkarıldığını açıkladı.

DÜNYANIN EN ZENGİN 4. KADINI

Roman yazarı Scott, Bezos ile Amazon'u kurmadan bir yıl önce evlenmişti ve şirketin ilk çalışanlarından biri Scott'tu. Boşandığında, şirketin hisselerinin %4'ü Scott'a geçti ve zenginliğinin çoğu buradan geliyor.
Forbes dergisine göre 37,5 milyar dolar mal varlığı bulunan Scott, dünyanın en zengin dördüncü kadını.
Scott yaşadığı sürece mal varlığının yarısını bağışlayacağı sözünü vermişti.

Dilan Polat Türkiye gerçekleri ile tanıştı

Dilan Polat Türkiye gerçekleri ile tanıştı

Zeynep Demirel'in evlilik yıldönümü zehir oldu

Zeynep Demirel'in evlilik yıldönümü zehir oldu

'Kör Nokta' bu akşam ekran sınavına çıkıyor

'Kör Nokta' bu akşam ekran sınavına çıkıyor

Giray Altınok baba oldu: Oğluna hangi adı verdi?

Giray Altınok baba oldu: Oğluna hangi adı verdi?

Metin Arolat sahnede fenalaşarak hayatını kaybetti

Metin Arolat sahnede fenalaşarak hayatını kaybetti

Ayça Ayşin Turan aşkı Mehmet Aslan'a yaradı

Ayça Ayşin Turan aşkı Mehmet Aslan'a yaradı