Hollywood’un yeni keşfi Mert Soydemir

‘Testere’ filminin başrol oyuncusu Costas Mandylor ile çalışma şansı yakalayan Mert Soydemir, bu sene ‘Yer Altında Savaş’ (War Underworld) adlı filmde ünlü aksiyon film yıldızı Ron Smoorenburgle karşılıklı oynadı.

Editör: Hande Durmaz | 14 Ağustos 2023 Pazartesi 13:11 - Güncelleme: 14 Ağustos 2023 Pazartesi 13:25
Kaynak: GAZETE YAZIYOR

Mert Soydemir, 2017 yılında dünyanın en yakışıklı erkeği seçildi. Bu dereceden sonra Haldun Dormen gibi ustalardan oyunculuk eğitimi alan Mert, Hollywood yıldızlarının menajeri Varol Porsemayla tanıştıktan sonra dünyaca ünlü aktörlerle de çalışma şansını yakaladı. ‘Testere’ film serisinin başrol oyuncusu Costas Mandylor gibi birçok Hollywood yıldızının rol aldığı İntikam Peşinde (Out for Vengeance) adlı aksiyon filminde de rol alma şansını elde eden genç oyuncu bu sene ‘Yer Altında Savaş’ (War Underworld) adlı filmde ünlü aksiyon film yıldızı Ron Smoorenburgle oynama şansı yakaladı… Soydemir, ayrıca birçok Hollywood yıldızına da kilo verme konusunda eğitmenlik yapıyor. 

Öncelikle sizi tanımak istiyorum, kimdir Mert Soydemir? 
1995 Hollanda doğumluyum. Aslen Uşaklıyım. 2017’de ‘Men Universe’ yarışmasında Türkiye’yi temsil etme hakkı kazandım. Dünyanın en yakışıklı erkeği olarak seçildim. Daha sonra tiyatro eğitimi aldım. 

Kimlerden aldınız oyunculuk eğitimini?
Türkiye’nin büyük üstadlarından Haldun Dormen, Göksel Kortay, Zafer Ergin, Selçuk Yöntem, Aliye Uzunatagan, Rahmi Diligil, Şebnem Diligil, Türkan Kılıç, Ülkü Duru, Zerrin Tekindor, Sevil Akı Saner, Erkan Avcı ve Hilal Saral’dan eğitim aldım. Bu sebeple kendimi açıkçası çok şanslı görüyorum. 

2017’ de gerçekleşen yarışmada derece aldınız. Bu yarışımadan bahseder misiniz biraz? 
Modelik yarışmasıydı. Bu yarışmada Türkiye’yi temsil etme hakkı kazandım ve dünyanın en yakışıklı erkeği seçildim. 

Yarışma sonrası neler değişti hayatınızda? 
Tanınırlığım arttı ve film dünyasına kapılar açıldı. 

Hollanda doğumlusunuz. Daha çok kendinizi nereye ait hissediyorsunuz? 
Kendimi daha çok Türkiye’ye ait hissediyorum. Ülkemi ve insanlarını çok seviyorum. 

Kendinize örnek aldığınız biri ya da birileri var mı? 
Beğendiğim oyuncular Tom Cruise, Brad Pitt, Al Pacino, Jason Statham, Chris Hemsworth.

Gelecekteki hedefleriniz ve hayalleriniz nelerdir? 
Türkiye’de güzel bir film projesinde yer almak ve yurt dışında ülkemi çeşitli film festivallerinde temsil etmek istiyorum. Bütün hayalim şimdilik bu. 

Hollywood sizi keşfetmiş, anlatır mısınız, nasıl oldu? 
Hollanda’da film çekimi sırasında setimizi ziyarete gelen Hollywood yıldızlarının menajeri Varol Porsemayla tanıştım. Aylarca süren görüşmeler ve çeşitli auditionlar sonunda kendisinin cast yönetmenliği yaptığı ‘Borrowed Time’ filminde pilot rolünde oynadım. Daha sonraki aylarda ‘Testere’ film serisinin başrol oyuncusu Costas Mandylor gibi birçok Hollywood yıldızının rol aldığı İntikam Peşinde (Out for Vengeance) adlı aksiyon filmindede rol alma şansını elde ettim. Bu sene ‘Yer Altında Savaş (War Underworld) adlı filmde ünlü aksiyon film yıldızı Ron Smoorenburgle oynadım. Bu şekilde menajerim Varol Porsemay sayesinde Avrupa’da film çalışmalarım hız kazanmış oldu. 

Ünlülere eğitmenlik yapıyorsunuz. Kimlere ne eğitimi veriyorsunuz? 
Birçok ünlü isme kilo verme, rol karakterlerine göre fiziksel hazırlama konusunda destek veriyorum. Michael Segal, Franky Lankester, Costas Mandylor, Nicholas Facey gibi isimlerle son dönemde çalıştım. Bunların dışında imzaladığım gizlilik sözleşmesinden dolayı ismini veremeyeceğim bir Hollywood yıldızıyla da yaz sonu büyük bir proje için çalışmaya başlayacağım. 

 

MEZİN DEDEYİ

 

Dilan Polat Türkiye gerçekleri ile tanıştı

Dilan Polat Türkiye gerçekleri ile tanıştı

Zeynep Demirel'in evlilik yıldönümü zehir oldu

Zeynep Demirel'in evlilik yıldönümü zehir oldu

'Kör Nokta' bu akşam ekran sınavına çıkıyor

'Kör Nokta' bu akşam ekran sınavına çıkıyor

Giray Altınok baba oldu: Oğluna hangi adı verdi?

Giray Altınok baba oldu: Oğluna hangi adı verdi?

Metin Arolat sahnede fenalaşarak hayatını kaybetti

Metin Arolat sahnede fenalaşarak hayatını kaybetti

Ayça Ayşin Turan aşkı Mehmet Aslan'a yaradı

Ayça Ayşin Turan aşkı Mehmet Aslan'a yaradı