Efsanevi modacı Cavalli hayatını kaybetti

500 milyon dolara yakın serveti olduğu varsayılan dünyaca ünlü İtalyan moda tasarımcısı ve iş insanı Roberto Cavalli, 83 yaşında moda dünyasına adım attığı Floransa'da yaşamını yitirdi.

Editör: Hamdi Askar | 13 Nisan 2024 Cumartesi 10:26 - Güncelleme: 13 Nisan 2024 Cumartesi 10:45
Kaynak: ERAYCAN ERGİNBAŞ
1 / 10

MODA tasarımcısı Roberto Cavalli 83 yaşında hayatını kaybetti. Servetinin 497 milyon dolardan fazla olduğu düşünülen Efsanevi modacı, sanatçı bir aileden geliyordu. Piton ve gösterişli hayvan baskılarına olan tutkusu, onu onlarca yıldır uluslararası jet sosyetenin gözdesi haline getirdi.

2 / 10

İtalyan haber ajansı ANSA, Cavalli'nin uzun süren bir hastalığın ardından Floransa'daki evinde hayatını kaybettiğini bildirdi . Roberto Cavalli'nin CEO'su Sergio Azzolari Instagram gönderisinde "Roberto Cavalli şirketi, Bay Cavalli'nin ailesine başsağlığı dileklerini iletiyor" dedi.

3 / 10

Cavalli'nin Ferrari zevki vardı , kalın purolar ve bronzlaşmış göğsünü ortaya çıkaracak şekilde düğmeleri açık özel yapım gömlekler giymeyi severdi. Mor bir helikopteri ve Toskana'da bir üzüm bağı vardı ve Hollywood'un önde gelen yıldızlarıyla adı anılan biriydi .

4 / 10

Kendisinden 45 yaş küçük olan İsveçli model Sandra Nilsson, 2014 yılından beri partneriydi. Geçtiğimiz yıl çiftin bir erkek çocuğu olunca Cavalli altıncı kez babalık sevincini yaşadı. Moda endüstrisi efsanesi, İkinci Dünya Savaşı sırasında Naziler tarafından vurulan babasına anısına yeni gelene Giorgio adını vereceklerini açıklamıştı.

5 / 10

"Adı Giorgio, tıpkı büyükbabası gibi, ben dört yaşındayken Nazilerin Cavriglia katliamında vurduğu babam." Roberto'nun , 1964'te evlendiği ve on yıl sonra boşanmadan önce evlendiği Silvanella Giannoni ile ilk evliliğinden Tommaso ve Cristina çocukları var.

6 / 10

Ayrıca eski Miss Europe modeli Eva Maria Whileer ile olan ikinci evliliğinden Robert, Rachele ve Daniele de var. Roberto, babasının öldürülmesinin ardından 18 yaşına kadar dilsiz kalmasına neden olan zorlu yetiştirilme tarzından uzun süre bahsetti.

7 / 10

Verdiği son röportajında şöyle konuşmuştu "Babam Temmuz 1944'te Castelnuovo dei Sabbioni'ye düzenlenen baskında Almanlar tarafından vuruldu. O bir araştırmacıydı, Valdarno'daki bir madende çalışıyordu. 18'e yaşına kadar konuşmadım. Ama hayat bana karşı nazik davrandı ve her şey için ödüllendirildim."

8 / 10

15 Kasım 1940'ta İtalya'nın önde gelen deri işleme merkezi Floransa'da doğan Cavalli, baskılı deri ve esnek, kumlanmış kot pantolon kullanımıyla tanınıyordu. Moda gurusu, 1975 yılında kendi adını taşıyan şirketi kurdu ve hayvan desenli tasarımlarıyla hızla tanındı.

9 / 10

Kreasyonları Kim Kardashian, Lady Gaga ve Beyonce gibi zengin yıldızlar tarafından seviliyor. Tasarımcı, 2005 yılında Playboy Bunnies'in az sayıdaki formasını güncellemek için görevlendirildi ve leopar desenli bir versiyonu tanıttığı forma sadık kaldı. Giorgio Armani, Cavalli'yi "gerçek bir sanatçı" olarak nitelendirerek saygı duruşunda bulundu ve "çok özleneceğini" söyledi.

10 / 10

Eski adıyla Twitter olan X'e gönderilen bir açıklamada Armani şunları yazdı: "Kendimden Roberto Cavalli'ninkinden daha uzak bir moda vizyonu hayal edemiyorum, ancak yine de ona her zaman büyük bir saygı duymuşumdur: Roberto gerçek bir sanatçıydı, vahşi ve harika. fanteziyi baştan çıkarıcı kıyafetlere dönüştürebilen baskı kullanımında.

'Kör Nokta' bu akşam ekran sınavına çıkıyor

'Kör Nokta' bu akşam ekran sınavına çıkıyor

Giray Altınok baba oldu: Oğluna hangi adı verdi?

Giray Altınok baba oldu: Oğluna hangi adı verdi?

Metin Arolat sahnede fenalaşarak hayatını kaybetti

Metin Arolat sahnede fenalaşarak hayatını kaybetti

Ayça Ayşin Turan aşkı Mehmet Aslan'a yaradı

Ayça Ayşin Turan aşkı Mehmet Aslan'a yaradı

Yine birbirine girdiler: 'Mahkemeyi oyalıyor'

Yine birbirine girdiler: 'Mahkemeyi oyalıyor'

Pınar Deniz ile Kaan Yıldırım'dan after parti

Pınar Deniz ile Kaan Yıldırım'dan after parti