Çağatay Ulusoy nasıl ünlendi? Recep İvedik'te figürandı...

Çağatay Ulusoy, şu an Netflix'te yayınlanan "Terzi" adlı dizide Peyami Dokumacı karakterine can vererek, başarılı oyunculuğu ve etkileyici duruşuyla dikkatleri üzerine çekiyor. Oynadığı projeler sayesinde geniş bir hayran kitlesi edinen Çağatay Ulusoy'un, daha önce figüran olarak Recep İvedik ve Arka Sokaklar gibi yapımlarda yer aldığını duyanlar büyük bir şaşkınlık yaşadılar. İşte Çağatay Ulusoy'un ün kazanma hikayesi...

Editör: Hande Durmaz | 8 Ağustos 2023 Salı 13:36 - Güncelleme: 8 Ağustos 2023 Salı 13:38

Hollywood'da oyunculuk eğitimi alan Çağatay Ulusoy, şu sıralar Netflix'in popüler dizisi 'Terzi' ile seyircinin karşısına geçiyor. Dizide canlandırdığı Peyami Dokumacı karakteriyle büyük övgü toplayan Ulusoy, çekiciliği ve yakışıklılığıyla dikkati çekiyor.

Çağatay Ulusoy, Türk dizi ve sinema sektörünün önde gelen isimlerinden biri olarak tanınırken, gerçekte sektöre figüran olarak adım atmıştır. Kademeli olarak sektördeki konumunu sağlamlaştıran Ulusoy'u, daha önce pek çok farklı yerde görmüşüz.

3 FİLMDE FİGÜRANDI

Çağatay Ulusoy, Recep İvedik 3 filminde figüran olarak yer almış. Türkiye'nin gişe rekorları kıran Recep İvedik serisinin başlangıç filmlerinden birinde arka planda gözüken genç figüranın aslında Çağatay Ulusoy olduğu ortaya çıktı. O zamanlar lise öğrencisi olan Çağatay Ulusoy'un, oyunculuk tutkusu genç yaşlarda yeşermiş.

Çağatay Ulusoy'un figüranlık deneyimi sadece Recep İvedik serisiyle sınırlı değil. Aynı zamanda Kanal D'nin en uzun süreli dizisi Arka Sokaklar'da da figüran olarak görev almış. Sektöre figüran olarak giriş yapan Ulusoy, işte böyle bir yolculuğun ardından nasıl ün kazanmış...

Çağatay Ulusoy'un yaşamını dönüştüren an, 2010 yılında meydana gelmiş ve The Best Model of Turkey yarışmasına katıldıktan sonra aldığı oyunculuk teklifi olmuştur. Yarışmayı birincilikle tamamlayan Ulusoy'a aynı gece, "Adını Feriha Koydum" dizisinde başrol teklif edilmiştir.

Çağatay Ulusoy, "Adını Feriha Koydum" dizisinde canlandırdığı Emir Sarrafoğlu rolüyle büyük bir çıkış elde ederek, yükselişine o dönemden sonra adım atmıştır.

"Adını Feriha Koydum" dizisi etkileri hala sürerken, Çağatay Ulusoy başarılı bir diğer projeye geçerek tanınırlığını daha da artırmıştır.

Ulusoy, Medcezir dizisinde Serenay Sarıkaya ile başrolü paylaştığı yapım sayesinde geniş bir hayran kitlesine ulaştı.

ÇAĞATAY ULUSOY KİMDİR?

Çağatay Ulusoy, annesi tarafından Boşnak, babası tarafından ise Bulgaristan göçmeni kökenli bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi.

2010'da Best Model of Turkey yarışmasında birinci oldu. İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Sulama Sistemleri Bölümünde üniversite eğitimini tamamladı ve ayrıca oyunculuk dersleri için Ayla Algan'dan ders almaya başladı.

İlk oyunculuk deneyimi, 2011 yılında Show TV'de başlayan Adını Feriha Koydum dizisindeki Emir Sarrafoğlu karakteriyle gerçekleşti.

Dilan Polat Türkiye gerçekleri ile tanıştı

Dilan Polat Türkiye gerçekleri ile tanıştı

Zeynep Demirel'in evlilik yıldönümü zehir oldu

Zeynep Demirel'in evlilik yıldönümü zehir oldu

'Kör Nokta' bu akşam ekran sınavına çıkıyor

'Kör Nokta' bu akşam ekran sınavına çıkıyor

Giray Altınok baba oldu: Oğluna hangi adı verdi?

Giray Altınok baba oldu: Oğluna hangi adı verdi?

Metin Arolat sahnede fenalaşarak hayatını kaybetti

Metin Arolat sahnede fenalaşarak hayatını kaybetti

Ayça Ayşin Turan aşkı Mehmet Aslan'a yaradı

Ayça Ayşin Turan aşkı Mehmet Aslan'a yaradı