YouTube Reklam Engelleyicilere Karşı mücadeleyi Hızlandırıyor

YouTube üzerinden bir içerik izlediğiniz zaman bir reklam engelleme aracı kullanıyorsanız artık içerikleri izleyemeyeceksiniz. YouTube, bir reklam engelleme aracı tespit ettiği zaman içeriği görüntüleyebilmeniz için size reklam engelleme aracınızı kapatmanızı söylüyor.

Editör: Vesim Parlar | 1 Kasım 2023 Çarşamba 12:58 - Güncelleme: 1 Kasım 2023 Çarşamba 12:58
Kaynak: Think with Google

Son bir kaç aydır YouTube, reklam engelleme aracınızı devre dışı bırakmadıkça veya reklam engelleme aracınızda YouTube’u izin verilenler listesine eklemedikçe web uygulaması üzerinden YouTube içeriklerini görüntüleyemeyecekleri konusunda kullanıcıları uyarıyor.

YouTube bu yeni süreci Haziran ayında sınırlı bir test ile başlatmıştı, fakat son haftalarda daha fazla kullanıcı açılır bildirimle karşılaştığını belirtti.

christopher lawton

 

YouTube’dan Christopher Lawton’a göre (The Verge aracılığıyla):

″ Reklamlar, dünya çapında çeşitli içerik oluşturuculardan oluşan bir ekosistemi destekliyor ve milyarlarca kişinin YouTube’daki favori içeriklerine erişmesine olanak tanıyor.”

Lawton, reklam engelleme araçlarının kullanımının YouTube şartlarını ihlal ettiğini belirtirken, yaptıkları bu girişimin “küresel bir çabaya” dönüştüğünü ve gün geçtikçe daha fazla kullanıcının reklam engelleme aracını kapatması konusunda açılır bildirimle karşılaştığını belirtti.

Bu girişim YouTube açısından son derece mantıklı ve haklı bir yaklaşım olsada büyük olasılıkla YouTube’un rahatsız edici reklamlarından kurtulmak için reklam engelleme araçlarını kullanan bir çok kullanıcı bu durumdan rahatsız olacağa benziyor.

Tinuiti’nin araştırmasına göre ABD’li yetişkin tüketicilerin yaklaşık olarak %31’i istikrarlı bir şekilde büyüyen ve gelişen reklam engelleme araçlarını kullanıyor.

Öte yandan reklam engelleme araçlarının asıl kullanım amacı insanların gizliliklerini korumak istemesidir. Avrupalı düzenleyicilerin Dijital Hizmetler Yasası (DSA) içerisine yeni veri kullanımı devre dışı bırakma hükümleri ekilmesine yol açan da bu unsurdur.

Görünüşe göre çoğu kişi artık Meta’nın başlattığı gibi ücretli, reklamsız seçenekleri satın alacak. Bu yol esas olarak, gelirlerin büyük bir çoğunluğunu sağlayan reklamları sunmaya devam etmelerini sağlarken, çok küçük bir kullanıcı kısmı muhtemelen ücretli programa katılacaktır.

Dilan Polat Türkiye gerçekleri ile tanıştı

Dilan Polat Türkiye gerçekleri ile tanıştı

Zeynep Demirel'in evlilik yıldönümü zehir oldu

Zeynep Demirel'in evlilik yıldönümü zehir oldu

'Kör Nokta' bu akşam ekran sınavına çıkıyor

'Kör Nokta' bu akşam ekran sınavına çıkıyor

Giray Altınok baba oldu: Oğluna hangi adı verdi?

Giray Altınok baba oldu: Oğluna hangi adı verdi?

Metin Arolat sahnede fenalaşarak hayatını kaybetti

Metin Arolat sahnede fenalaşarak hayatını kaybetti

Ayça Ayşin Turan aşkı Mehmet Aslan'a yaradı

Ayça Ayşin Turan aşkı Mehmet Aslan'a yaradı