SON DAKİKA! Taksim'de İsrail’e protestoya ters kelepçe!

SON DAKİKA… İsrail’le ticaretin kesilmesi için Taksim’de eylem yapan ‘Filistin İçin Bin Genç’ grubu, ters kelepçeyle gözaltına alındı.

Editör: Hamdi Askar | 6 Nisan 2024 Cumartesi 21:21 - Güncelleme: 7 Nisan 2024 Pazar 09:33
Kaynak: HABER MERKEZİ-T24

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları sürerken, ‘Filistin İçin Bin Genç’ isimli grup, iktidarın İsrail ile ticareti kesmesi için eylemlerini sürdürüyor.
Son olarak Taksim İstiklal Caddesi’nde bir araya gelen eylemciler, polis şiddetiyle karşı karşıya kaldı.

"İŞKENCEYLE GÖZALTINA ALINDILAR"

Polis, çok sayıda kişiyi ters kelepçeyle gözaltına aldı. Bianet muhabiri Emre Orman, gözaltı anlarını fotoğrafladı. Orman, "İsrail ile ticaretin kesilmesi talebiyle İstiklal Caddesi'nde yürüyen öğrenciler işkenceyle gözaltına alındı!" paylaşımında bulundu.
Politik Yol'un aktardığına göre polis, görüntü çeken eylemcilerin telefonlarına da el koydu.

SİYASİLERDEN SERT TEPKİ

Yaşananlara siyasi parti liderleri de seyirci kalmadı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, sosyal medya hesabından laptığı paylaşımda, "İstanbul'daki bu görüntüleri büyük üzüntüyle takip ettim. #İsrailileTicareteDurDe sloganıyla İstiklal Caddesi'ne çıkan gençlere yönelik bu muamele; ifade özgürlüğüne, toplanma özgürlüğüne ve Anayasa'ya açıkça aykırıdır.Gözaltındaki gençler derhal serbest bırakılmalıdır. Süreci yakından takip ediyoruz." İfadelerini kullandı.

Gelecek Partisi Başkanı Ahmet Davutoğlu da, "İsrail’le ticarete dur demeye gücünüz yetmedi ama soykırıma uğramaya devam eden Gazzeli kardeşleri için eylem yapan gençleri gözaltına almaya gücünüz yetiyor. Yapmayın! Her birinin yüreklerinin Gazze için çarptığına inandığım polisimizi, zulmünüzün bir parçası haline getirmeyin!" şeklinde paylaşımda bulundu.

Bu arada yaşanan olaylarla ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya şu ifadeleri kullandı: “Bugün saat 15.30’da İstanbul Beyoğlu’nda Filistinli kardeşlerimize zulmeden, soykırıma varan katliamlarda bulunan İsrail’le ilgili protesto gösterisi yapılmıştır. Protesto gösterisi bittikten sonra göstericiler dağılmış ancak bir grup tüm uyarılara rağmen dağılmamış; devlet büyüklerine hakaret ederek güvenlik güçlerine mukavemet etmiştir. Olayla ilgili 43 şahıs yakalanmış, 38’i kimlik kontrolü yapılarak serbest bırakılmış, 5 şahsın ise ifadeleri alınarak adli işlem yapılmıştır. Ayrıca olay ile ilgili 2 emniyet görevlisi açığa alınmış ve derhal mülkiye müfettişi görevlendirilmiştir. Konuyla ilgili gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır.”

Dilan Polat Türkiye gerçekleri ile tanıştı

Dilan Polat Türkiye gerçekleri ile tanıştı

Zeynep Demirel'in evlilik yıldönümü zehir oldu

Zeynep Demirel'in evlilik yıldönümü zehir oldu

'Kör Nokta' bu akşam ekran sınavına çıkıyor

'Kör Nokta' bu akşam ekran sınavına çıkıyor

Giray Altınok baba oldu: Oğluna hangi adı verdi?

Giray Altınok baba oldu: Oğluna hangi adı verdi?

Metin Arolat sahnede fenalaşarak hayatını kaybetti

Metin Arolat sahnede fenalaşarak hayatını kaybetti

Ayça Ayşin Turan aşkı Mehmet Aslan'a yaradı

Ayça Ayşin Turan aşkı Mehmet Aslan'a yaradı