SON DAKİKA! Mansur Yavaş pastanın üstüne çilek istedi!

SON DAKİKA… Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Başkanlık tamam ama Meclis'te çoğunluk istiyorum. Çünkü çektiğimiz sıkıntıları biliyorsunuz. Eğer yüksek bir oyla kazanmamıza rağmen Meclis'te azınlıkta kalırsak maalesef buruk olacak. Biz artık pastanın üstünde çilek istiyoruz" dedi.

Editör: Hamdi Askar | 17 Mart 2024 Pazar 17:25 - Güncelleme: 17 Mart 2024 Pazar 17:27
Kaynak: HABER MERKEZİ

ABB Başkanı Mansur Yavaş, Cumhuriyet Halk Partisi’nin Altındağ ilçesindeki Hüseyingazi Seçim Koordinasyon Merkezi açılış törenine katıldı. Törende Başkan Yavaş, artık belediye ihalelerinin açık yapıldığını ve canlı yayınlandığını belirterek şöyle konuştu
"Benim maaşım, personelin maaşı, yapılan bütün hizmetler sizden alınan vergilerle ödeniyor; dolayısıyla paranın sahibi sizsiniz. Paranızı nasıl kullanıyorlar, doğru kullanıyorlar mı; 31 Mart bunun hesabını sorma zamanı. Belediyecilik, insanların doğumundan ölümüne kadar her türlü ihtiyacıyla ilgilenmektir. Her şeyi ile ilgileneceksiniz; asfalt, kaldırım yapmanın belediyecilik ile alakası yok. O zaten belediye başkanı olmasa da belediye Fen İşleri Dairesi o işleri planlayıp yapıyor. Mesele, vatandaşa kaliteli hizmeti ucuz vereceksiniz. Daha önceki dönemde 1.6 dolara yıllarca su sattılar, yani bugün 50 TL'yi geçiyordu tonu. Otobüs biletini 1 dolardan sattılar, yani 32 TL'ye sattılar. Biz bütçemiz bu kadar azalmasına rağmen özellikle altyapı yatırımlarına çok daha fazla iş yaptık. Eğer köyde kanalizasyon açıktan akıyorsa siz de parayı başka yere harcıyorsanız doğru belediyecilik yapmıyorsunuz demektir" diye konuştu.

“MECLİSTE ÇOĞUNLUK İSTİYORUZ”

Daha sonra Etimesgut ilçesine geçen Yavaş, burada CHP Etimesgut Belediye Başkan Adayı Erdal Beşikçioğlu'nun proje tanıtım toplantısına katıldı. Burada konuşan Yavaş, Etimesgut başta olmak üzere birçok ilçede iddialı olduklarını belirterek, "Biz Erdal başkanımla el ele vererek, sadece Erdal başkanımla da değil başta Keçiören, Gölbaşı, Polatlı, Mamak olmak üzere ki diğerlerinde de iddialıyız, metropol ilçelerde çoğunluğu sağlıyoruz. Seçim sonucu şunu gösterecek; alacağımız oyun yüksekliği gerçek belediyeciliğin kimin yaptığını gösterecek ve Erdal başkanla beraber buna talibiz. Ben artık Meclis istiyorum. Başkanlık tamam ama Meclis'te çoğunluk istiyorum. Çünkü çektiğimiz sıkıntıları biliyorsunuz. Eğer yüksek bir oyla kazanmamıza rağmen Meclis'te azınlıkta kalırsak maalesef buruk olacak. Biz artık pastanın üstünde çilek istiyoruz" diye konuştu.

 

'Kör Nokta' bu akşam ekran sınavına çıkıyor

'Kör Nokta' bu akşam ekran sınavına çıkıyor

Giray Altınok baba oldu: Oğluna hangi adı verdi?

Giray Altınok baba oldu: Oğluna hangi adı verdi?

Metin Arolat sahnede fenalaşarak hayatını kaybetti

Metin Arolat sahnede fenalaşarak hayatını kaybetti

Ayça Ayşin Turan aşkı Mehmet Aslan'a yaradı

Ayça Ayşin Turan aşkı Mehmet Aslan'a yaradı

Yine birbirine girdiler: 'Mahkemeyi oyalıyor'

Yine birbirine girdiler: 'Mahkemeyi oyalıyor'

Pınar Deniz ile Kaan Yıldırım'dan after parti

Pınar Deniz ile Kaan Yıldırım'dan after parti