SON DAKİKA | Avukat Feyza Altun gözaltına alındı! Meydan okudu

Son Dakika | Avukat Feyza Altun hakkında sosyal medyada paylaşımları nedeniye gözaltı kararı çıktı. İşte detaylar...

Editör: Eraycan Erginbaş | 19 Şubat 2024 Pazartesi 14:39 - Güncelleme: 19 Şubat 2024 Pazartesi 20:51
Kaynak: haber merkezi

Avukat Feyza Altun hakkında sosyal medyada paylaşımları nedeniye gözaltı kararı çıktı.


İçişleri Bakanlığına bağlı Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve Güvenlik Daire Başkanlığı, Avukat Feyza Altun hakkında sosyal medyada yapmış olduğu paylaşım sebebiyle, re'sen soruşturma başlattı.

Feyza Altun’a geçtiğimiz günlerde sosyal medya platformu X'te şeriatla ilgili bir tweeti nedeniyle gözaltı kararı verildi. İşte o tweet:

 

Feyza Altun karar ile ilgili konuştu:

"Anayasa’yı savunduğum için re’sen soruşturma Bugüne kadar hiçbir inançla ilgili en ufak rencide edici şey yazmadım yazmam da. Kimsenin dini inancı, hangi din olursa olsun onu yaşama biçimi beni ilgilendirmez. Şeriat benim için kadın taşlayan Taliban aklıdır. Bu ülke laik bir ülkedir. Şeriat bir din olgusu değil politik rejimdir. Dolayısıyla şeriata karşıyım sözlerimin de arkasındayım".

Ne yapacaklar anayasal düzeni savunduğum için beni mi tutuklayacaklar? Bu ülke şeriatla yönetilmiyr ve yönetilmeyecek! Hangi şerefli Türk Polisi beni bunun için tutuklayacak! Türkiye Laiktir Laik Kalacak! sözlerini de ekledi.

Gazeteci Murat Ağırel'den Açıklama

Gazeteci Murat Ağırel, Feyza Altun'un gözaltı kararı sonrası evinde arama yapıldığını belirterek şu ifadelere yer verdi:

Feyza Altun’un evinde şu anda arama yapılıyor. Sonra da gözaltına alınacak.
 
Laik, demokratik hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'nin savcısı; Cumhuriyeti, Anayasal düzeni yıkmak isteyen, kafa kesip, kadınları taşlayarak öldürmek isteyen ‘’dinci şeriat’’  ile İslam hukuku ve yol gösterici olduğu belirtilen "Şeriat’’ın ayrımını yaparsa kamuoyunu da aydınlatmış olur.
 

AVUKAT FEYZA ALTUN KİMDİR?

Feyza Altun 1987 yılında İstanbul'da dünyaya geldi.

Üniversite hayatını Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde tamamlayan Altun, yüksek lisans eğitimini İstanbul Bilgi Üniversitesi "İnsan Hakları Hukuku" konusunda yaptı.

Altun kendisini avukat, feminist, aktivist, filantrop ve yazar olarak tanımlamaktadır. 2015 yılında 7 aylık bebeğiyle duruşmaya giren Feyza Altun uzun süre adından söz ettirmişti. Altun son dönemlerde de gösterişli hayat yaşayan fenomenlere yönelik yapılan soruşturmalar ile ilgili söylemleri ile de biliniyordu.

Dilan Polat Türkiye gerçekleri ile tanıştı

Dilan Polat Türkiye gerçekleri ile tanıştı

Zeynep Demirel'in evlilik yıldönümü zehir oldu

Zeynep Demirel'in evlilik yıldönümü zehir oldu

'Kör Nokta' bu akşam ekran sınavına çıkıyor

'Kör Nokta' bu akşam ekran sınavına çıkıyor

Giray Altınok baba oldu: Oğluna hangi adı verdi?

Giray Altınok baba oldu: Oğluna hangi adı verdi?

Metin Arolat sahnede fenalaşarak hayatını kaybetti

Metin Arolat sahnede fenalaşarak hayatını kaybetti

Ayça Ayşin Turan aşkı Mehmet Aslan'a yaradı

Ayça Ayşin Turan aşkı Mehmet Aslan'a yaradı