Patiswiss'de rol değişimi! Karısı istifa etti, kocası geçti

Geçtiğimiz günlerde bir tüketicinin 'küflü çikolata' paylaşımına sert yanıt veren Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etmişti. Daha sonra kamuoyunun gündeminden düşmeyen Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız'ın istifasının ardından yerine eşi Ali Sinan Tunaoğlu getirildi. Neler yaşanmıştı? Ali Sinan Tunaoğlu kimdir? İşte tüm detaylar..

Editör: Eraycan Erginbaş | 24 Nisan 2024 Çarşamba 13:29 - Güncelleme: 24 Nisan 2024 Çarşamba 13:33
Kaynak: Eraycan Erginbaş
1 / 8

Ankara merkezli çikolata üreticisi Patiswiss, sosyal medyada yaşanan bir “küflü çikolata” paylaşımı sonucunda sosyal medya kasıp kavurdu. Şirketin yönetim kurulu başkanı Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu’nun, bahsi geçen paylaşımı yapan kullanıcıya, “Karşında dev Migros ve biz varız” ifadelerine yer vermişti. Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu, küflü çikolata paylaşımına verdiği yanıttan sonra, görevinden istifa ettiğini duyurdu.

2 / 8

PATIWISS'IN YENİ CEO'SU KOCASI OLDU

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu, "Samimi özrümün bir yansıması olarak bugün itibarıyla Yönetim Kurulu Başkanlığı görevimden ayrılıyorum" ifadelerini kullanmıştı. Patiswiss’in resmi hesaplarından yapılan açıklamaya göre, şirketin Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Ali Sinan Tunaoğlu getirildi.

3 / 8

İŞTE O AÇIKLAMA

"23.04.2024 tarihinde yapılan Yönetim Kurulu toplantısı sonucunda Ali Sinan Tunaoğlu’nun Yönetim Kurulu Başkanlığı’na getirilmesine karar verilmiştir. Bu karar Ticaret Sicil Gazetesi’nde ilan edilecektir.”

4 / 8

ALİ SİNAN TUNAOĞLU KİMDİR?

Başarılı iş adamı Ali Sinan Tunaoğlu'nun hayatı ve kariyeri, endüstriyel elektronik alanında sağlam adımlar atılmış. Ali Sinan Tunaoğlu, 1955 yılında doğdu. Tunaoğlu eğitimine Ankara Fen Lisesi'nde başladı ve daha sonra 1978'de ODTÜ Elektrik Mühendisliği Bölümü'nden mezun olmuştur. Yüksek lisans derecesini de Elektrik Mühendisliği Bölümü'nden 1979 yılında almıştır. Kariyerine ODTÜ Elektrik Mühendisliği Bölümü'nde araştırma görevlisi olarak başlayan Ali Sinan Tunaoğlu, 1981-1986 yılları arasında kendi şirketi olan Mikrotek'i kurarak endüstriyel elektronik cihazların üretimine adım atmıştır.

5 / 8

Mikrotek, özellikle küçük kapasiteli elektronik telefon santrallarının üretimi konusunda önemli bir yer ev sahipliği etmiştir. 1986 yılında ise Ali Sinan Tunaoğlu, Karel Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş. 'de kurucu ortak olarak göreve başlamıştır. Bugün hala bu şirkette Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev
yapmaktadır. Karel, Türkiye'nin önde gelen elektronik rmalarından biri olarak bilinir ve Tunaoğlu'nun liderliği altında büyük başarılara imza atmıştır.

6 / 8

ARALARINDA 32 YAŞ FARK VAR

Elif Aslı Yıldız ve eşi Ali Sinan Tunaoğlu'nun arasındaki yaş farkı merak edilenler arasına grdi. Elif Aslı Yıldız 37 yaşında, eşi Ali Sinan Tunaoğlu 69 yaşında. Yani aralarında tam 32 yaş farkı var. Evli çiftin bir de Juva Demir adında erkek çocukları var.

7 / 8

NE YAŞANMIŞTI?

Geçtiğimiz günlerde Linkedin adlı profesyonel sosyal iş ağı uygulaması üzerinden bir kullanıcı, aldığı Patiswiss çikolataların küflü çıktığını iddia ederek bir paylaşımda bulundu. Paylaşıma Patiswiss CEO’su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu’nu ve Migros’u da etiketleyen kullanıcı Tunaoğlu’nun tepki çeken yanıtı ile karşılaştı.

8 / 8

Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu, paylaşımın altına; “Bu ürünler hayatta küflenmez biliyor musun? Hadi doğru diyelim. Sen bence acil şekilde evindeki nem oranına falan baya bir bakmalısın. Bir de Linkedin'de paylaşacak hiç başka içeriğinin olmaması ne acı. Haklısın prim yapmak için bize baya ihtiyacı var herkesin.Baksana aşağıya "çöp" falan yazanlara. Bizim avukatların marka Karalama, Marka değeri düşürme vs'den isteyeceğinden herkes habersiz. Ayrıca! Bize böyle bir durum olsa söyler telafisini istersin. Karşında senin dev Migros ve biz varız. Herkes ürünün öyle arkasındaki. Haydi size kolay gelsin. Avukatlarımız iletişime geçecektir sizinle ama ben kendi işimi kendim çözmeyi severim" diye yazarken, verdiği yanıt sosyal medyada tepki topladı.

'Kör Nokta' bu akşam ekran sınavına çıkıyor

'Kör Nokta' bu akşam ekran sınavına çıkıyor

Giray Altınok baba oldu: Oğluna hangi adı verdi?

Giray Altınok baba oldu: Oğluna hangi adı verdi?

Metin Arolat sahnede fenalaşarak hayatını kaybetti

Metin Arolat sahnede fenalaşarak hayatını kaybetti

Ayça Ayşin Turan aşkı Mehmet Aslan'a yaradı

Ayça Ayşin Turan aşkı Mehmet Aslan'a yaradı

Yine birbirine girdiler: 'Mahkemeyi oyalıyor'

Yine birbirine girdiler: 'Mahkemeyi oyalıyor'

Pınar Deniz ile Kaan Yıldırım'dan after parti

Pınar Deniz ile Kaan Yıldırım'dan after parti