Liselerde sınıfta kalma geri geldi! Devamsızlıktan sınıf tekrarı mı olacak?

Bakan açıkladı, sınıfta kalma geri geliyor. Uzun yıllardır uygulanmayan kural yeniden hayata geçiyor. Lisede sınıf tekrarı kuralı değişiyor! Devamsızlıkta sınıf tekrarı mı olacak?

Editör: Şevket Arslan | 24 Ağustos 2023 Perşembe 09:40 - Güncelleme: 24 Ağustos 2023 Perşembe 09:40
Lisede sınıf tekrarı hakkında Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ''Liselerde sınıf tekrarının olmamasının kaynaklanan sorunlardan söz edildi. Bu zaten bizim de gündemimizdeydi, dolayısıyla bununla ilgili bir tedbir alacağız, yeni dönemde sınıf tekrarının mümkün olduğu bir süreç söz konusu olacak.'' açıklamasında bulundu.
 
YENİ DETAYLAR BELLİ OLMADI
 
Lisede sınıf tekrarı konusunda yeni detaylar henüz gelmedi. Ancak önceden sınıf tekrarı 9 ve 10. sınıflarda başarısız ders sayısı 3'ten fazla öğrencilere uygulanıyordu. Şimdi ise Milli Eğitim Bakanlığı'nın hangi şartlarda sınıf tekrarını getireceği merakla bekleniyor.
 
LİSEDE DEVAMSIZLIĞA AF YOK
 
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ayrıca gelecek dönemde öğrencilerin devamsızlık konusunda af beklentisi içerisinde olmamaları gerektiğini açıkladı. Bakan Tekin, ''Aynı şekilde devamsızlıkla ilgili ben buradan bir kez daha söyleyeyim, bu konuda önümüzdeki eğitim öğretim yılı sonunda çocuklarımız af ya da benzeri beklenti içerisinde olmasınlar. Devamsızlık ve sınıf tekrarı konusunda çok ciddiyiz. Şimdiden arkadaşlarımızı uyarmış olalım, sonra bir problemle karşılaşmamak adına...'' ifadelerini kullandı.
 
OKULLARIN AÇILACAĞI TARİH
 
2023-2024 eğitim öğretim yılında okul öncesi eğitim ile ilkokul 1. sınıfa başlayacak öğrenciler için 4-8 Eylül 2023'te uyum eğitimleri gerçekleştirilecek.
 
İlkokul 2. sınıftan itibaren geri kalan tüm öğrencilerin eğitim öğretim yılı 11 Eylül Pazartesi günü başlayacak. 
 
ARA TATİLLER
 
Milli Eğitim Bakanlığı, birinci dönem ara tatilini 11 - 19 Kasım tarihlerinde arasında olacak. 10 Kasım Cuma günü okullar kapanacak. 20 Kasım Pazartesi günü tekrardan başlayacak.
 
İkinci dönem ara tatili ise 6 Nisan Cumartesi gününden itibaren 15 Nisan Pazartesi gününe kadar sürecek.
 
YARIYIL TATİLİ ZAMANI
 
2023-2024 eğitim öğretim yılında yarıyıl tarihi de belirlendi. Buna göre 19 Ocak Cuma günü akşamı öğrenciler tatile çıkacak. 5 Şubat Pazartesi günü ise okullarına geri dönecekler.
 
OKULLARIN KAPANACAĞI TARİH
 
Okulların kapanış tarihi de önceden belirlenmiş durumda. 14 Haziran 2024 tarihinde okullar kapanacak ve yaz tatili başlayacak.
Dilan Polat Türkiye gerçekleri ile tanıştı

Dilan Polat Türkiye gerçekleri ile tanıştı

Zeynep Demirel'in evlilik yıldönümü zehir oldu

Zeynep Demirel'in evlilik yıldönümü zehir oldu

'Kör Nokta' bu akşam ekran sınavına çıkıyor

'Kör Nokta' bu akşam ekran sınavına çıkıyor

Giray Altınok baba oldu: Oğluna hangi adı verdi?

Giray Altınok baba oldu: Oğluna hangi adı verdi?

Metin Arolat sahnede fenalaşarak hayatını kaybetti

Metin Arolat sahnede fenalaşarak hayatını kaybetti

Ayça Ayşin Turan aşkı Mehmet Aslan'a yaradı

Ayça Ayşin Turan aşkı Mehmet Aslan'a yaradı