Dilan-Engin Polat çiftinin ‘kara kutusu’ deniyordu: Ahmet Gün’ün eski şoföründen çarpıcı iddialar

Avukat Ahmet Gün’ün şoförü üç yıl önce yargılandığı davada “Gün, farklı kişiler adına paravan şirketler kurdu. Rüşvetle vergi borçlarını sildirdi” dedi.

Editör: Serdar Yüce | 25 Ekim 2023 Çarşamba 10:13 - Güncelleme: 25 Ekim 2023 Çarşamba 10:13

Lüks yaşamlarıyla gündeme gelen ve sosyal medyada milyonlarca takipçisi olan Dilan Polat ile eşi Engin Polat’ın servetinin kaynağına yönelik soruşturma sürüyor.

Polat çifti, karapara aklamak ve vergi kaçırmakla suçlanan Polat çiftinin tüm mal varlıklarını el konuldu. Haklarında yurt dışı çıkış yasağı verildi. Son olarak soruşturmanın bir ucu Ordu’ya sıçradı. Fatsa, Polat çiftinin mali işlerine bakan avukat Ahmet Gün’ün memleketi. Gün hakkında Ordu emniyeti araştırma yapıyor. Bu arada Ahmet Gün’ün 6 yıl şoförlüğünü yapan Y.Ş.’nin 2020’de yargılandığı davada verdiği ifadeler de ortaya çıktı.  Şoför Y.Ş. vergi kaçakçılığı ve aklama nedeniyle yargılandığı davada Ahmet Gün’e yönelik birçok suçlamada bulundu. Y.Ş. Gün’ün kendisine daire karşılığı şirket kurdurduğunu ama daha sonra bu şirketin paravan olduğunu öğrendiğini öne sürdü. Y.Ş., MASAK ve Vergi Denetim Kurulu’na şikâyette bulunduğunu ve bu nedenle ikramiye ile ödüllendirildiğini söyleyerek “Bu yöntemle birçok kişiyi kandırarak paravan şirketler kurdurdu. Bunlar üzerinden devleti ve hazineyi zarara uğrattı” dedi.

VERGİ CEZALARINI SİLDİRTTİ
Birgün’den Onur Durmuş’un haberine göre, Y.Ş.’nin mahkemeye verdiği ifadede, şu iddialar da yer aldı:

• Ahmet Gün bazı şirketlerin yüklü miktardaki cezalarını yüzde 10 para karşılığı sildirdi. Bu işler için vergi daireleri çalışanları, hakimi araya koydu.

• 2013-2014’de Çağlayan Adliyesi’ndeki Abdullah ismindeki vergi hakimi 50 milyon TL’lik bir dosyayı çözdü. Gün hakimin düğün masraflarını karşıladı.

• Ahmet Gün, evinin bahçesinde hakim ve eşlerine davet verdi. Anayasa Mahkemesi rapor törü babasının devlete olan 1 milyon 600 bin TL’lik borcunu sildirilmesini talep etti. Vergi Dairesi’nin mührü kullanılarak düzenlenen evrakta borç silindi. Daire şefine rakamını net bilmediğim dolar olarak para ödendi.

• Sirkeci’deki Ticaret Odası’nda Nevin isimli bir kadına talimat doğrultusunda defalarca rüşvet götürdüm. Bunlar şirketlerin ceza almamalarını sağlama karşılığında veriliyordu.

• Bank Asya’nın kapatılma sürecinde Ahmet Gün’ü Yakuplu şubesine götürdüm. Annesi, babası ve kız kardeşi F.Ş. adına yüklü bir miktar para yatırdı.

O BİNANIN DA SAHİBİ ÇIKTI
Fatsa Kızılay Şubesi’nin yardım kolilerinin İsmailağa Cemaati yurdundan çıkmasına ilişkin haberde söz konusu bina da Ahmet Gün’e ait. Ahmet Gün, binada herhangi bir cemaat yurdunun olmadığını iddia etmişti.

Dilan Polat Türkiye gerçekleri ile tanıştı

Dilan Polat Türkiye gerçekleri ile tanıştı

Zeynep Demirel'in evlilik yıldönümü zehir oldu

Zeynep Demirel'in evlilik yıldönümü zehir oldu

'Kör Nokta' bu akşam ekran sınavına çıkıyor

'Kör Nokta' bu akşam ekran sınavına çıkıyor

Giray Altınok baba oldu: Oğluna hangi adı verdi?

Giray Altınok baba oldu: Oğluna hangi adı verdi?

Metin Arolat sahnede fenalaşarak hayatını kaybetti

Metin Arolat sahnede fenalaşarak hayatını kaybetti

Ayça Ayşin Turan aşkı Mehmet Aslan'a yaradı

Ayça Ayşin Turan aşkı Mehmet Aslan'a yaradı