Dilan Polat ve Engin Polat'a 40 sayfalık sorgu! Yalanladılar

Engin Polat ve eşi Dilan Polat'a yönelik yürütülen soruşturmada, çiftin emniyetteki ilk ifadelerine ulaşıldı. Dilan Polat'ın ifade verirken sorgu boyunca ağladığı öğrenilirken, çift, aylık gelirlerinin 150 bin ile 200 bin arasında olduğunu beyan etti. Engin Polat ise kendisine yöneltilen tüm suçlamaları reddetti.

Editör: Hande Durmaz | 4 Kasım 2023 Cumartesi 12:24 - Güncelleme: 4 Kasım 2023 Cumartesi 12:24
Kaynak: HABER MERKEZİ

Polat çifti, aylık gelirlerinin 150-200 bin lira arasında olduğunu ifade etmelerine rağmen, mal varlıklarını nasıl elde ettikleri sorusuna cevap veremediği öğrenildi. Dilan Polat ve eşi Engin Polat, İstanbul merkezli 6 ilde gerçekleştirilen operasyon kapsamında gözaltına alındı. Çiftin emniyette verdikleri ifadeler ortaya çıktı.

 

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, "Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, Vergi Usul Kanunu ile Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi" kanunlarına muhalefet suçlarından gözaltına alınan 18 şüpheli arasında Engin Polat ve Dilan Polat da bulunmaktadır. Şüphelilerin savcılıktaki işlemleri devam etmektedir.

 

Dilan Polat'ın İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde 4 gün boyunca süren ifade işlemleri sırasında 26 sayfa soruyla karşılaştı. Aynı süre zarfında Engin Polat'a da 40 sayfa soru yöneltilmiştir.

 

Dilan Polat, ifadesinde, şirketlerin işleyişiyle ilgilenen eşi ve muhasebecisi olduğunu, aylık gelirinin 150-200 bin lira arasında olduğunu belirtti. Ancak çocuklarının okulu için yaptıkları adres değişikliğine rağmen, başka bir okula nakil yapılmadığının sorulması üzerine sessiz kaldığı öğrenildi.

 

Ağlayarak ifade veren Dilan Polat'ın, beyan ettiği aylık gelirle sahip oldukları mal varlıklarını nasıl elde ettiklerine yönelik soruya da cevap veremediği bilgisine ulaşıldı.

 

AA-20231104-32643273-32643270-DILAN_POLAT_VE_ENGIN_POLAT_SORUSTURMASINDA_18_SUPHELI_ADLIYEYE_SEVK_EDILDI

 

Engin Polat, ifadesinde para aklamadıklarını ve yolsuzluk yapmadıklarını savunarak, elde ettikleri gelirin tamamının ticari ilişkiler sayesinde olduğunu belirtti. Daha önce bir şirket açtığını, iflas ettiğini ancak sonraki işlerinde başarılı olduğunu söyledi. Ancak, Polat'ın beyan ettiği 150-200 bin liralık aylık kazançla mal varlığını nasıl elde ettiği sorusuna cevap vermediği öğrenildi.

 

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından hazırlanan ön inceleme raporunda, tasfiye halindeki üç firmadan aile üyelerine ait şirketlere sahte fatura kesilmesi yöntemiyle 200 milyon lira para girişi olduğu iddia edilen Engin Polat, bu ticaretin ürün alımı karşılığında yapıldığını ileri sürdü.

Ayrıca, şüphelilerden Ahmet Gün'ün şirketlerdeki işleyişi sadece Engin Polat ve babası Sezgin Polat'ın bildiğini ifade ettiği belirtildi.

 

 

Dilan Polat Türkiye gerçekleri ile tanıştı

Dilan Polat Türkiye gerçekleri ile tanıştı

Zeynep Demirel'in evlilik yıldönümü zehir oldu

Zeynep Demirel'in evlilik yıldönümü zehir oldu

'Kör Nokta' bu akşam ekran sınavına çıkıyor

'Kör Nokta' bu akşam ekran sınavına çıkıyor

Giray Altınok baba oldu: Oğluna hangi adı verdi?

Giray Altınok baba oldu: Oğluna hangi adı verdi?

Metin Arolat sahnede fenalaşarak hayatını kaybetti

Metin Arolat sahnede fenalaşarak hayatını kaybetti

Ayça Ayşin Turan aşkı Mehmet Aslan'a yaradı

Ayça Ayşin Turan aşkı Mehmet Aslan'a yaradı