Çanakkale yangınının bilançosu ağırlaşıyor

Çanakkale’de başlayan yangın felaketinden etkilenen Yağcılar Köyü’ndeki bilanço günün ilk ışıklarıyla beraber ortaya çıktı.

Editör: Şevket Arslan | 23 Ağustos 2023 Çarşamba 11:13 - Güncelleme: 23 Ağustos 2023 Çarşamba 11:14

Yangından etkilenen Yağcılar Köyü’nde bir ev alevlere teslim olurken, bazı yerleşim alanları komple küle döndü. Bazı alanlar ise ekiplerin müdahalesiyle kurtarıldı. Günün ilk ışıklarıyla beraber AFAD, İtfaiye ve Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı arazözler çalışmaya başladı. Her ihtimale karşı 112 Acil Sağlık ekipleri de hazırda bulunuyor. 

AFAD: 'Bölgedeki 10 köyde 337 hane, bin 104 kişi tedbir amaçlı tahliye edilmiştir'

Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı(AFAD) Çanakkale’de meydana gelen yangın bölgesindeki 10 köyde 337 hane ve bin 104 kişinin tedbir amaçlı tahliye edildiğini açıkladı.
AFAD, Çanakkale’de meydan gelen yangına dair son durumu paylaştı. AFAD’ın Twitter hesabından yapılan paylaşımda “Damyeri mevkiinde meydana gelen orman yangınına müdahale çalışmaları aralıksız devam etmektedir. Bölgeye AFAD, Orman Genel Müdürlüğü, Emniyet Genel Müdürlüğü JANDARMA Genel Komutanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, belediyeler ve özel idarelerden toplam 2 bin 240 personel, 8 uçak, 26 helikopter, 240 arasöz, 71 su tankeri 328 araç ve iş makinesi sevk edilmiştir. Bölgedeki 10 köyde 337 hane-bin 104 kişi tedbir amaçlı tahliye edilmiştir. Kızılay tarafından bölgedeki vatandaşlarımıza ve personele yemek ve içecek ikramı yapılmaktadır” denildi. 

30 yıllık emekleri tek seferde küle döndü

Çanakkale’de çıkan orman yangını yerleşim alanlarını kullanılamaz hale getirdi. O alanlardan birinde hayvancılıkla uğraşan ve 30 yıllık emekleri küle dönen adam, “Çok mücadele verdim emeklerim tek seferde gitti. Tarifi çok zor” dedi.

Çanakkale’de çıkan orman yangını birçok yerleşim alanını kullanılamaz hale getirdi. O yerleşim alanlarından biri olan Yağcılar köyünde bilanço ağır oldu. Hem hayvancılık, hem de tarımla uğraşan 53 yaşındaki Ahmet Karadeniz’in ekmek teknesi olan çiftliği rüzgarın etkisiyle yayılan alevlere teslim oldu.

25 büyükbaş hayvanından ikisi telef olurken, 7’si ise kayıplara karıştı. Birçok zeytin ağacı ve balya balya yemleri yanan iki çocuk babası adam, gözyaşlarına zor hakim oldu. 30 yıllık emekleri bir yangınla giden Karadeniz, “Çocukluğumdan beri verdiğim emekler gitti. Tarifi çok zor” dedi. Duygulu anlar yaşayan Karadeniz, “Yangın buralara doğru geldiğinde biz sanki cehennemi yaşadık. Bu durumu başına gelen bilir. 30 yıllık emeğim tek seferde gitti. Çok zor bir durum. Hiçbir şeyimiz kalmadı, hayvanlarımız telef oldu. Çok mücadele verdim kurtarabildiklerimi kurtardım” diye konuştu.

Bakan Koca: "Çanakkale’de meydana gelen orman yangınında toplam 83 kişi etkilendi"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çanakkale’de meydana gelen orman yangınında toplam 83 vatandaşın etkilendiğini duyurdu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Çanakkale’de meydana gelen orman yangında toplam 83 kişi etkilendi. 14’ü olay yerine görevlendirilen ambulanslarla, 48 kişi ise ayaktan hastanelere ulaştı. Ayrıca tedbir amaçlı Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi 13 palyatif bakım hastası ve göğüs hastalıkları servisinden 8 hasta olmak üzere 21 hastanın ambulanslarla nakli sağlanmıştır. Olay yerine 74 adet ambulans ve 4 UMKE aracı görevlendirilmiştir. Çanakkale ilinde 32 hizmet aracı şoförleriyle beraber görevlendirilmiştir. Yangın söndürme çalışmaları devam etmektedir. Çanakkale halkına geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz" ifadelerini kullandı.


Etiketler:

Çanakkale yangın
'Kör Nokta' bu akşam ekran sınavına çıkıyor

'Kör Nokta' bu akşam ekran sınavına çıkıyor

Giray Altınok baba oldu: Oğluna hangi adı verdi?

Giray Altınok baba oldu: Oğluna hangi adı verdi?

Metin Arolat sahnede fenalaşarak hayatını kaybetti

Metin Arolat sahnede fenalaşarak hayatını kaybetti

Ayça Ayşin Turan aşkı Mehmet Aslan'a yaradı

Ayça Ayşin Turan aşkı Mehmet Aslan'a yaradı

Yine birbirine girdiler: 'Mahkemeyi oyalıyor'

Yine birbirine girdiler: 'Mahkemeyi oyalıyor'

Pınar Deniz ile Kaan Yıldırım'dan after parti

Pınar Deniz ile Kaan Yıldırım'dan after parti