Bir de TikTok’u dinleyin! Türkiye’ye özel önlem

TBMM'de yapılan görüşmede, TikTok yöneticilerinin kara para aklama konusundaki sorulara açık ve net cevap vermediği ifade edildi. TikTok Türkiye ise, "Türkiye'deki tüm kullanıcılar için gelişmiş bir tarama sistemi başlattık ve para çekmek isteyen kullanıcılar için kimlik doğrulamayı zorunlu hale getirdik" açıklamasında bulundu.

Editör: Vesim Parlar | 8 Aralık 2023 Cuma 15:39 - Güncelleme: 8 Aralık 2023 Cuma 15:39
Kaynak: GAZETE YAZIYOR

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu, TikTok yöneticileriyle özel bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, özellikle özgürlükler, ekonomi ve milli güvenlik konularında detaylı incelemeler yapıldı.

DEVA Partisi Balıkesir Milletvekili Burak Dalgın, TikTok'un Türkiye'ye özel kullanıcı sayısını açıklamadığını belirterek, özgürlükler, ekonomi ve milli güvenlik konularındaki değerlendirmeleri aktardı. TikTok Türkiye ise, Türkiye'deki tüm kullanıcılar için gelişmiş bir tarama sistemi başlattıklarını ve para çekmek isteyen kullanıcılar için kimlik doğrulamayı zorunlu kıldıklarını ifade etti.

Kara para aklama konusundaki iddialara karşı önlemler aldıklarını belirten TikTok, çocuk istismarı içeren içeriklere karşı sıfır tolerans politikası izlediklerini ve içerik denetimi konusunda güçlü adımlar atmaya devam ettiklerini vurguladı.

Türkiye'deki kullanıcı verilerinin depolandığı yerleri de açıklayan TikTok, veri paylaşımında kolluk kuvvetleri ve devlet erişim taleplerini gizlilik politikalarına uygun şekilde değerlendirdiklerini belirtti. Platformun içerik algoritmalarının kullanıcı tercihlerine bağlı olarak şekillendiğini ve farklı ülkelerde farklı ilgi alanlarına sahip kullanıcılara özel içerik akışları sunulduğunu ifade etti.

TikTok'un yasaklandığı ülkeler konusunda ise farklı nedenlerle bazı ülkelerde yasaklar olduğunu ve bu konuda düzenleyici kurumlar ve hükümetlerle iş birliği yaparak endişeleri gidermeye çalıştıklarını belirtti.

Çin hükümetine veri gönderme iddialarına karşı TikTok, küresel bir şirket olduklarını ve kullanıcı verilerini Singapur, Malezya, İrlanda ve ABD'de depoladıklarını, kolluk kuvvetleri ve devlet erişim taleplerini ise özel bir ekip tarafından değerlendirdiklerini ve yasal sürece dayanan talepleri yerine getirdiklerini açıkladı.
 

Dilan Polat Türkiye gerçekleri ile tanıştı

Dilan Polat Türkiye gerçekleri ile tanıştı

Zeynep Demirel'in evlilik yıldönümü zehir oldu

Zeynep Demirel'in evlilik yıldönümü zehir oldu

'Kör Nokta' bu akşam ekran sınavına çıkıyor

'Kör Nokta' bu akşam ekran sınavına çıkıyor

Giray Altınok baba oldu: Oğluna hangi adı verdi?

Giray Altınok baba oldu: Oğluna hangi adı verdi?

Metin Arolat sahnede fenalaşarak hayatını kaybetti

Metin Arolat sahnede fenalaşarak hayatını kaybetti

Ayça Ayşin Turan aşkı Mehmet Aslan'a yaradı

Ayça Ayşin Turan aşkı Mehmet Aslan'a yaradı