Kulislerde hareketlilik başladı: Emekliye yeni zam iddiaları!

Meclis tarafından onaylanan ek zam kararı, milyonlarca emekli tarafından bekleniyordu ve Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından maaşlara yansıması bekleniyor. Ancak, emeklilerin yeni bir ek zam daha alacağı iddiaları da devam ediyor. Ankara kulis bilgilerini aktaran Kısa Dalga yazarı Mehmet Çetigüleç, en düşük emekli maaşının 14-17 bin TL arasına çıkarılacağını iddia etti. Bu iddiaların doğruluğu henüz kesinleşmemiş olsa da emeklilerin maaşlarındaki artışın devam edeceği bekleniyor.

Editör: Vesim Parlar | 29 Ocak 2024 Pazartesi 12:44 - Güncelleme: 29 Ocak 2024 Pazartesi 12:44
Kaynak: Mynet

SSK ve Bağkur emeklilerinin ek zammı Meclis'ten geçti. Zam oranları memur ve SSK, Bağkur emeklileri için yüzde 49.25 ile eşitlendi. En düşük emekli maaşı da 7500 liradan 10 bin TL'ye yükseltildi. Ek zamlı maaşlar hesaplara yansımadan seçim öncesi kulisler yeniden hareketlendi. Kısa Dalga yazarı Mehmet Çetigüleç, Ankara kulislerinde konuşulanları aktardı, emeklilerin bekletilerinin devam ettiğini belirterek "Seçimden önce en düşük maaşın 14-17 bin lira arasına çıkarılacağı konuşuluyor" bilgisini paylaştı.

15 yılda emekli maaşları yüzde 445 arttı

Seçim öncesi 4 bin TL seyyanen zam iddiası pek çok kez dillendirilirken bir iddia da en düşük emekli maaşı için geldi.

Emekli maaşları erken ödenecek

Çetigüleç Kısa Dalga'da kaleme aldığı yazısında, "Peki Ankara kulislerinde ne konuşuluyor? 'Emekli Yılı' sözünün altını dolduracak düzenlemeler yapılacağına ilişkin beklenti devam ediyor." ifadesini kullandı.

Çetigüleç yazısında şunları kaydetti:

"Özellikle düşük maaş alanlara yönelik iyileştirmenin yüzde 33'le sınırlı bırakılmayacağı, seçimden önce en düşük maaşın 14-17 bin lira arasına çıkarılacağı konuşuluyor."

"Zaten bu kadar ağır bir tablo içerisinde yer alan emeklileri 10 bin lira maaşla seçime götürmek Hükümet için de çok akılcı bir strateji değil."

BES'ten emekli olanların sayısı bir yılda 20 bini aştı

Türkiye Emekliler Derneği uzmanı Namık Tan da zam oranını yüzde 49'a çıkarmakla beklentilerin bitmediğini söylüyor. "Emekliler hiçbir dönem bu kadar yokluk çekmemişti" diyen Tan'a göre, seyyanen bir zam daha yapılabilir. "Çünkü" diyor Namık Tan "Artık emeklilere verilen para maaş olmaktan çıktı, sosyal yardıma dönüştü"


Etiketler:

Emekli Zam Maaş
'Kör Nokta' bu akşam ekran sınavına çıkıyor

'Kör Nokta' bu akşam ekran sınavına çıkıyor

Giray Altınok baba oldu: Oğluna hangi adı verdi?

Giray Altınok baba oldu: Oğluna hangi adı verdi?

Metin Arolat sahnede fenalaşarak hayatını kaybetti

Metin Arolat sahnede fenalaşarak hayatını kaybetti

Ayça Ayşin Turan aşkı Mehmet Aslan'a yaradı

Ayça Ayşin Turan aşkı Mehmet Aslan'a yaradı

Yine birbirine girdiler: 'Mahkemeyi oyalıyor'

Yine birbirine girdiler: 'Mahkemeyi oyalıyor'

Pınar Deniz ile Kaan Yıldırım'dan after parti

Pınar Deniz ile Kaan Yıldırım'dan after parti