İşte asgari ücrette konuşulan rakam

tv100'de Cansu Canan Özgen'in sunduğu Özgür İfade programına konuk olan iktidara yakın gazetecilerden Cem Küçük, aldığı kulis bilgisini paylaşarak asgari ücret için rakam verdi.

Editör: Sadık Arslan | 15 Haziran 2023 Perşembe 08:33 - Güncelleme: 15 Haziran 2023 Perşembe 08:33
tv100'de yayınlanan Cansu Canan Özgen'in sunduğu Özgür İfade programının konuğu, Türkiye Gazetesi Yazarı Cem Küçük, Bizim TV Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç, tv100.com Yazarı Hacı Yakışıklı ve tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel oldu.
 
Milyonlarca kişinin merakla beklediği asgari ücrete ilişkin, Cem Küçük canlı yayında açıklamalarda bulunarak kulis bilgisini paylaştı.
 
"Aldığım bilgiyi söylüyorum" diyen Cem Küçük, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
 
"Asgari ücret bence 11 bin lira olacak. Yüzde 17-18 enflasyon, yüzde 10 da refah payı katacaklar. Aldığım bilgiyi söylüyorum. Burada özel sektöre büyük iş düşüyor, bu zammı verdiğin zaman, markette et 300 liradan 400 liraya gelirse, süt 18 liradan 30 lira olursa bunun bir anlamı yok."
 
ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU TOPLANDI
 
Asgari Ücret Belirleme Komisyonu'nun, asgari ücrete yapılacak ara zam oranını görüşmek üzere düzenlediği ilk toplantı 13 Haziran Salı günü gerçekleştirildi.
 
TÜRK-İŞ VE TİSK HEYETİ KATILDI
 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ev sahipliğindeki toplantıya, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) heyeti ve Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) heyeti katıldı. 
 
"MASADA HERHANGİ BİR RAKAM YOK"
 
Toplantının ardından açıklamalarda bulunan TÜRK-İŞ Heyet Başkanı Veli Solak, "Bayramdan önce bir an önce bitmesini istiyoruz. Yarın olabilir, hemen olabilir. Bizim TÜRK-İŞ olarak talebimiz bunun Türkiye Yüzyılı’na yakışır şekilde düzenlenmesidir. Masada herhangi bir rakam yok. Hayat koşullarına, enflasyona, zamlara uygun bir rakam ortaya çıkartılmalıdır" dedi.
 
YENİ ASGARİ ÜCRET SENARYOLARI
 
Asgari ücret vergi dışı bırakıldığı için brüt asgari ücretten sadece yüzde 15 oranında sosyal sigorta ve işsizlik sigortası primi işçi payı alınıyor. Brüt ücretin üzerine işveren ayrıca yüzde 17.5 oranında sigorta primi ve işsizlik sigortası primi ödüyor.
 
Asgari ücretin yüzde 25 artırılmasıyla net asgari ücret 10.633 TL’ye, işverenin maliyeti ise 14.699 TL’ye yükselecek. Yüzde 30 artış olduğunda net asgari ücret 11.059 TL, işverenin maliyeti ise 15.287 TL olacak.
 
Yüzde 35 oranında zam yapıldığında net asgari ücret 11.484 TL, işverenin maliyeti 15.875 TL; yüzde 40 zam yapıldığında ise net asgari ücret 11.909 TL, işverenin maliyeti de 16.463 TL’ye çıkacak.
 
ASGARİ ÜCRET İÇİN 2. TOPLANTI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA YAPILACAK?
 
Asgari Ücret Tespit Komisyonu, asgari ücrete yapılacak ara zam oranını görüşmek üzere 19 Haziran'da ikinci toplantısını yapacak.
'Kör Nokta' bu akşam ekran sınavına çıkıyor

'Kör Nokta' bu akşam ekran sınavına çıkıyor

Giray Altınok baba oldu: Oğluna hangi adı verdi?

Giray Altınok baba oldu: Oğluna hangi adı verdi?

Metin Arolat sahnede fenalaşarak hayatını kaybetti

Metin Arolat sahnede fenalaşarak hayatını kaybetti

Ayça Ayşin Turan aşkı Mehmet Aslan'a yaradı

Ayça Ayşin Turan aşkı Mehmet Aslan'a yaradı

Yine birbirine girdiler: 'Mahkemeyi oyalıyor'

Yine birbirine girdiler: 'Mahkemeyi oyalıyor'

Pınar Deniz ile Kaan Yıldırım'dan after parti

Pınar Deniz ile Kaan Yıldırım'dan after parti